Zuid-Limburg: 10 x kidsproof herfstwandeling in het bos

Inhoud van dit artikel

Geen betere tijd voor een boswandeling dan in de herfst. En geen betere plek voor een boswandeling (met kinderen) dan in Zuid-Limburg. Daar waar de bossen zo prachtig glooien en hellen… Ideaal voor kinderen om lekker te rennen en ravotten. Speel- en wandelplezier zijn dan ook gegarandeerd op deze tien wandelroutes (deels) door het bos.  

Stammenderbos – Sweikhuizen

Bergdorp Sweikhuizen doet haar naam eer aan met een steil hellingbos. Het is er prachtig wandelen en voor kinderen zijn er heel wat leuke speelplekken. Meer info: Kindvriendelijke wandeling (3 km) rond bergdorp Sweikhuizen.

Bunderbos – Bunde

Het Bunderbos heeft misschien wel één van de leukste natuurlijke speelplekken van alle bossen in Zuid-Limburg. Op een glooiende, grote open plek kunnen kinderen heerlijk rennen, rollen, ravotten en klauteren. Wij tippen er deze route: Rondje Bunderbos (2,5 km).

Het Bunderbos in Bunde

Schweibergerbos – Mechelen

Het Schweibergerbos is een bos voor kleine avonturiers en huttenbouwers. Leuke extra bij je hut: een mooi uitzicht over het Heuvelland! Lees er hier meer over: Leuke wandeling voor kinderen in Mechelen (3,3 km).

Vaalserberg – Vaals

Wandelen in de hoogste bossen van Nederland doe je in Vaals, rond het Drielandenpunt. De mooiste route is de Nederlandse route, maar de Duitse route scoort hoger op kindvriendelijkheid. En dan is er ook nog de mooie Belgische wandelroute… Lastig kiezen dus aan de hand van dit blog: Vaals – 3 x kindvriendelijke wandeling naar het Drielandenpunt.

Kabouterwandeling – Elsloo

Met de herfst komen de paddenstoelen. Misschien laten de kabouters zich dan ook wel zien? Zo ja, dan is de kans daarop het grootst op het prachtige landgoed Elsloo. Ontdek het zelf met deze wandelroute: Kabouterwandeling in Elsloo (3,4 km.).

Kabouterhuisje in Elsloo

Imstenraderbos – Heerlen

Weer of geen weer: altijd wandel-weer! Helemaal als je een boswandeling kunt combineren met een bezoek aan een eetcafé met binnenspeeltuin (voor kinderen t/m vijf jaar). Lees er hier meer over: Gezinswandeling door het Imstenraderbos (4 km.).

Rimburgerbos – Landgraaf

Als je niet bang bent voor heksen, dan is het heerlijk wandelen in het Rimburgerbos. Ook omdat een boswandeling er makkelijk te combineren is met een bezoek aan een grote horeca-speeltuin. Meer info: Kindvriendelijke wandeling in Rimburg (4,2 km)

Onderste Bos – Epen

Er is genoeg te ontdekken en beleven voor kinderen in het Onderste Bos, aan de rand van Epen. Bonuspunten zijn er voor de mooie panorama’s vanuit het bos (zie ook de titelfoto). Wandelroute: Epen: kindvriendelijke bos- en panorama-wandeling (5,2 km).

Heks in het Rimburgerbos

Bosgebied De Dellen – Meerssen

Wandelen op een koude dag? Van de beklimming van bosgebied De Dellen krijg je het al gauw warm. Ook (hart)verwarmend zijn het uitzicht op de Curfsgroeve en de twee grote horeca-speeltuinen op de route. De wandelroute: Rondje Curfsgroeve (3 km.) in Meerssen.

Strijthagerbeekdal – Landgraaf

Vele duizenden gekleurde blaadjes, bergen kreupelhout, massa’s paddenstoelen… Op de boshellingen langs de Strijthagerbeek is het niet moeilijk om in herfstsferen te komen. Wij tippen: De kindvriendelijke Pungelroute in Landgraaf (4,3 km.).

Strijthagerbeekdal in Landgraaf

Ik ga op herfstwandeling met kinderen en neem mee...
In de herfst heb je natuurlijk best wel eens kans op een buitje tijdens een wandeling. Helemaal niet erg; want veel kinderen vinden het schitterend om zelf met een vrolijk parapluutje rond te wandelen. En het vooruitzicht van regenlaarsjes aan en lekker stampen in de plassen werkt voor kinderen juist motiverend voor een wandeling. Ook handig: deze regenjas voor kinderen. Een wandeling nog leuker maken voor kinderen doe je door bijv. een kinderverrekijker of walkie-talkies mee te nemen. Of ontwerp je eigen schattenzoektocht met een cijfer-hangslot en een schatkaart. Hoe dan? Lees het (in een van de blauwe kaders) in dit blog: https://alleskidsopreis.nl/wandelen-met-kleuter

Deze webpagina bevat affiliate links. Meer over affiliate links lees je in onze disclaimer.

DEEL DIT ARTIKEL MET ANDEREN

REAGEER OP DIT ARTIKEL

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *