Zuid-Limburg – Leuke wandeling voor kinderen in Mechelen (3,3 km)

Inhoud van dit artikel

In Zuid-Limburg kun je heerlijk wandelen tussen groene heuvels en kabbelende beekjes en langs vakwerkhuizen en kastelen. Al sinds onze kinderen langere stukken kunnen lopen, nemen we ze dan ook graag mee op een wandeling in Zuid-Limburg. Daarbij proberen we het wandelen zo leuk mogelijk te maken voor de kinderen. En zo hebben we al heel wat kindvriendelijke wandelingen in de regio ontdekt en soms ook zelf samengesteld. Onze favoriete ‘kidsproof’ wandelingen in Zuid-Limburg – inmiddels meer dan vijftien stuks – delen we met je op onze website. Deze keer: een typische heuvellandwandeling in Mechelen.

De wandeling

Dit is een typische heuvellandwandeling langs een hoop vakwerkhuizen, holle wegen, hellingbos, grazend vee en met mooie uitzichten op de route. Ook het bourgondische ontbreekt niet met onderweg de keuze uit diverse café-restaurants, waarvan één met een speeltuin.

Dat restaurant met speeltuin is gelijk ook het startpunt van de wandeling: Geulhof. Na voor de kinderen een korte warming-up in de speeltuin, wandelen we langs tal van paardenweien en glooiende heuvels naar het buurtschap Bissen. Daar wacht de klim naar het Schweibergerbos, waar we beloond worden met een prachtig panorama-uitzicht

Na een stop bij het geologische monument ‘Groeve Bissen’ lopen we het bos in. De kinderen helpen daar graag een handje om de diverse hutten ‘in aanbouw’ wat verder op te tuigen. Aan de andere kant van het bos dalen we weer af, waarna we langs de Commandeursmolen en Hoeve De Plei teruglopen naar het startpunt.

Leuke wandeling voor kinderen

  • Hutten bouwen en spelen in het Schweibergerbos.
  • Langs de wandelroute zijn veel dieren te zien.
  • De (horeca)speeltuin op de route. 
  • Pannenkoeken is een van de specialiteiten van restaurant Geulhof.

Horeca 

Restaurant Geulhof en Hoeve De Plei liggen op de wandelroute. Eerstgenoemde heeft een speeltuin. In het centrum van Mechelen is ook nog de nodige horeca. 

Praktische informatie

Parkeren en startpunt
Parkeren kan bij restaurant Geulhof (Eperweg 9).

Routebeschrijving
Deze wandeling is eenvoudig te volgen via de gele paaltjes. Het eerst gele paaltje zie je al snel als je vanaf restaurant Geulhof linksaf gaat. De route is 3,3 km. lang met zo een honderd hoogtemeters. Kijk voor de routebeschrijving ook hier.

Kinderwagen
De wandeling is niet geschikt voor kinderwagens.

DEEL DIT ARTIKEL MET ANDEREN

REAGEER OP DIT ARTIKEL

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *