Over ons

 

 

Welkom op AllesKidsOpReis.nl

Voor ons is er niks mooiers dan met het gezin eropuit gaan voor een dagje, weekendje, weekje of langer weg. Of dat dichtbij huis is of ver weg, maakt niet uit. Het geluksgevoel zit vooral in de tijd samen met het gezin en het afwisselende en onbekende van een nieuwe omgeving. En zo ontdekken we de mooiste plekken en de tofste dingen om te doen, voor jong en oud.

  • Van gezellige steden tot aan kindvriendelijke restaurants…
  • Van de fijnste gezinsaccommodatie tot de gaafste pretparken…
  • Van de mooiste natuur tot de leukste musea…
  • Van wandelingen voor kinderen tot aan wereldwonderen voor iedereen…
  • Van de Zuid-Limburgse heuvels tot aan bountystranden ver weg…
  • Met 1001 ideeën hopen we je te inspireren tot veel heerlijke momenten op de mooiste plekken, samen met je gezin. 

 

Wie zijn wij?

Initiatiefnemer voor deze website ben ik: Erik. Ik ben getrouwd met Moniek en samen hebben we twee kinderen: Teun (2015) en Lotte (2017). Voordat onze kinderen geboren werden hebben Moniek en ik al heel wat gereisd en ook een jaartje in Sydney (AUS) gewoond. Terug in Nederland verhuisden we van Noord-Holland naar Zuid-Limburg, waar onze beide kinderen zijn geboren. 

Reizen als gezin stelde ons voor nieuwe ‘uitdagingen’. Zo werd bijv. de lijst met wensen voor accommodatie en bestemming ineens een stuk langer. Gelukkig kan ik het plannen van tripjes en reizen rustig een hobby noemen, waar ik makkelijk hele avonden zoet mee kan zijn. Tel daar bij op, mijn passie voor reizen en mijn interesse voor fotograferen en schrijven, en deze website is de logische uitkomst.

Ik hoop via AllesKidsOpReis velen te informeren en ook te inspireren om zoveel mogelijk eropuit te gaan met het gezin. Want, er is toch niks mooiers dan  met je kinderen de wereld te ontdekken en samen de mooiste dingen te beleven op de meest fantastische plekken. 

Wat bieden wij?

“Als de kinderen zich maar vermaken”, is een veelgehoorde uitspraak van ouders als het over vakantie gaat. Dit gaat zeker op, maar het is niet het enige dat telt. Als ouder heb je ook vakantie met een bijbehorend wensenlijstje. Voor ons moet een reis of vakantie dan ook een goede balans zijn tussen de interesses en voorkeuren van onze kinderen en die van ons als ouders. Uit ervaring kan ik zeggen dat een goede planning vooraf hierbij echt helpt. Zo hebben we met de ideale mix van vakantie-activiteiten altijd weer een heerlijke tijd met het gezin. Deze visie zie je ook terug in de bestemmingen en tips op AllesKidsOpReis. 

Met onze thuisbasis in Zuid-Limburg hebben we die regio uiteraard uitgebreid beschreven en kunnen we AllesKidsOpReis gerust dé website noemen voor je tips voor Zuid-Limburg met kinderen. Gezien de korte reistijd (tien tot vijftig minuten) ontdekken we ook geregeld de leukste plekjes net over de grens in bijv. de Eifel, Belgisch Limburg en het Roergebied. Ook hebben we met Noord-Holland en Spanje een speciale band, waardoor ook die gebieden hier uitgebreid zijn (of nog worden) beschreven. En verder brengen onze reiservaringen je van Malta tot aan de USA en van Oostenrijk tot aan Cuba. En natuurlijk kunnen we uit ervaring ook veel praktische tips geven om je het reizen met kinderen leuker en makkelijker te maken. Alles bij elkaar genoeg om tig webpagina’s te vullen met 1001 tips. 

Veel leesplezier en alvast een goede reis!

Een terugblik op onze eerste vijf jaren reizen als gezin, lees je hier.