Kindvriendelijke wandeling in Rimburg (4,2 km)

Inhoud van dit artikel

Deze wandeling van 4,2 km in Rimburg (Landgraaf) gaat vlak langs de Duitse grens met onderweg een watertoren, hellingbos en twee horeca-adresjes met speeltuin.

De wandeling

Vanaf de parkeerplaats bij de watertoren in Rimburg lopen we eerst een stuk door dichte begroeiing. Verder gaat het de eerste helft van de wandeling vooral langs akkervelden met vooral mais en aardappels. Onderweg hebben we weids uitzicht over de velden, o.a. op een dorpje net over de grens in Duitsland. Het tweede deel van de wandeling lopen we vooral door het Rimburgerbos. Het is een bos met de nodige glooiingen, maar het aantal hoogtemeters op de wandeling is beperkt. Onderweg passeren we nog een bezienswaardige boskapel en een houten beeld van een heks. Via Camping de Watertoren (waar we genieten van het fijne terras en de superleuke speeltuin) lopen we terug naar ons startpunt bij de Watertoren. De watertoren kan (tegen betaling) ook beklommen worden voor een mooi uitzicht. Bij de toren ligt ook een brasserie met een kleine speeltuin.

Leuke wandeling voor kinderen

Het eerste gedeelte van de wandeling is wellicht wat saai voor kinderen, maar dat wordt in de tweede helft van de wandeling goed gemaakt met:

  • Speelplezier in het heuvelende Rimburgerbos;
  • Zoektocht naar de heks in het bos;
  • Twee horeca-speeltuinen (vooral die bij Camping de Watertoren (alleen seizoensgebonden geopend van apr. t/m okt.) is een echte aanrader);
  • Beklimmen van de 32 meter hoge watertoren.

Horeca

Start- en eindpunt van de wandeling zijn bij Brasserie de Watertoren. Bij de brasserie is een terras met een kleine (omheinde) speeltuin. Op 500 meter van de brasserie – en vlak voor het eindpunt van de wandeling – ligt camping de Watertoren. Bij de camping ligt een restaurant met terras en ook een aparte ijssalon. Naast het terras is een hele grote speeltuin met tal van speeltoestellen, een springkussen en meer. LET OP: Camping de Watertoren en het restaurant zijn alleen seizoensgebonden geopend: van april t/m oktober.

Praktische informatie

Parkeren en startpunt
Parkeren kan op de parkeerplaats bij de watertoren (Watertorenpad 1 in Landgraaf).

Routebeschrijving
De bestaande wandelroutes in dit gebied zijn allemaal vrij lang. Wij liepen een zelf aangepaste – meer kidsproof – route van 4,2 km. Die is als volgt:
1. Loop helemaal vooraan de parkeerplaats (waar je de P komt oprijden) het pad in (in tegengestelde richting van de watertoren) over gras en later over kiezels.
2. Ga rechtsaf de Warderweg (met kapel) op en ga aan het einde rechts en direct links de Akerweg op.
3. Volg de Akerweg en sla na 850 meter rechtsaf naar de Scherpenseelermolenweg.
4. Volg vanaf de Scherpenseelermolenweg de blauwe wandelpaaltjes door het Rimburgerbos tot aan camping de Watertoren.
5. Loop vanaf camping de Watertoren via het Watertorenpad terug naar het startpunt (vanaf de camping zie je de watertoren al liggen).
Zie kaartje (bron: Runkeeper) voor een indruk van de route

Kinderwagen
De route zoals bovenstaand beschreven is niet geschikt voor kinderwagens. Wel zijn er in het wandelgebied diverse geasfalteerde wegen (voor auto’s alleen voor bestemmingsverkeer) waar je prima kunt wandelen met de kinderwagen. Zo kun je bijv. met de kinderwagen van de Watertoren naar de camping wandelen en weer terug.

DEEL DIT ARTIKEL MET ANDEREN

REAGEER OP DIT ARTIKEL

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *