Zuid-Limburg – De leukste wandelingen voor kinderen: Bunderbos (2,5 km.)

Inhoud van dit artikel

In Zuid-Limburg kun je heerlijk wandelen tussen groene heuvels en kabbelende beekjes en langs vakwerkhuizen en kastelen. Al sinds onze kinderen langere stukken kunnen lopen, nemen we ze dan ook graag mee op een wandeling in Zuid-Limburg. Daarbij proberen we het wandelen zo leuk mogelijk te maken voor de kinderen. En zo hebben we al heel wat kindvriendelijke wandelingen in de regio ontdekt en soms ook zelf samengesteld. Onze favoriete ‘kidsproof’ wandelingen in Zuid-Limburg – inmiddels meer dan vijftien stuks – delen we met je op onze website. Deze keer: een wandeling van ruim 2,5 kilometer door het Bunderbos

De wandeling

Deze wandeling in het Bunderbos is niet al te lang, zodat er meer tijd is om heerlijk te rennen, rollen en ravotten. Het is herfst als wij de wandeling maken en via de Boschweg het Bunderbos inlopen, het steilste hellingbos van Nederland. Op een kwart van de wandeling is er een grote glooiende open plek in het bos, waar de kinderen al klimmend en rennend uitgebreid spelen met andere kinderen. Daarna gaat het over smalle bospaadjes langzaam omhoog met af en toe een vergezicht door de kalende bomen. Na de afdaling lopen we een tijd lang parallel aan de (met hekken afgesloten) spoorlijn langs een heel smal stroompje. De kinderen hebben de laarzen aan en waden met veel plezier door het water (op dit modderige pad komen laarzen sowieso goed van pas). 

We overwegen nog even om vlakbij het beginpunt nog eens terug te keren naar de eerder genoemde open speelplek. Maar besluiten dat we hier maar gauw weer een eens moeten gaan wandelen.

leuke wandeling voor kinderen

  • De open plek in het bos is er bijna een uit het boekje; de ideale speelplek in het bos voor kinderen!
  • Met laarzen aan is het laatste deel ook leuk voor de kids; dankzij het stroompje en de modder.

Horeca 

Aan de route zelf ligt geen horeca. Op 500 meter van de startplek ligt in Bunde wel de nodige horeca, waaronder Brasserie Friends (met speeltuin). Langs de route in het bos staan overigens wel de nodige bankjes

Praktische informatie

Parkeren en startpunt
Parkeren kun je op de splitsing Kloosterberg/Boschweg (of een paar honderd meter verderop bij het station).

Routebeschrijving
Als je via de Boschweg naar het bos loopt kom je vanzelf de blauwe paaltjes tegen. De route is 2,5 km. Kijk voor de routebeschrijving ook hier.

Kinderwagen
De wandeling is niet geschikt voor kinderwagens.

DEEL DIT ARTIKEL MET ANDEREN

REAGEER OP DIT ARTIKEL

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *