Wandel de kindvriendelijke Pungelroute in Landgraaf (4,3 km.)

Inhoud van dit artikel

Een beeldentuin, een kasteel, horeca met speeltuin, dierentuingeluiden en vooral veel mooie natuur zijn de ingrediënten van deze wandeling van 4,3 km.

De wandeling

Het is een zonnige herfstdag als we vanaf Hotel de Winselerhof door het bos wandelen. De eerste anderhalve kilometer volgen we voor een groot deel de Strijthagerbeek. Bij een bankje aan de beek lassen we een pauze in, zodat de kinderen met hun laarzen aan door het ondiepe water van de beek kunnen lopen. Even verderop hebben we – tussen de kalende bomen door – uitzicht op de lager gelegen vijvers. In de verte staat een reusachtig beeld van een bulldog op ons op te wachten bij kasteel Strijthagen. Rond het kasteel is een beeldentuin (Artland) waar de kinderen zich duidelijk tot sommige kunstwerken voelen aangetrokken, o.a. tot een kleurrijke duikboot. Langs een reeks vijvers lopen we terug richting beginpunt als we plots een leeuw horen brullen. We beseffen al snel dat we langs avonturenpark MondoVerde lopen terwijl onze wandeling ook nog van andere dierengeluiden wordt voorzien. Bij Landgoed Overste Hof passeren we het gelijknamige hotel met terras. We houden er even halt zodat de kinderen er in de speeltuin kunnen spelen. Het laatste deel van de wandeling wacht ons enige hoogtemeters de Wilhelminaberg op, waarna we afdalen naar het eindpunt van de wandeling

Leuke wandeling voor kinderen

Het bos en beekje vormen leuke speelplekken. Ook zijn er onderweg heel wat dieren te horen (vanuit Mondo Verde) en te zien (paarden, reigers, herten). De beeldentuin en de speeltuin zijn de kers op de taart. Dit is echt een heel afwisselende wandelingen met voor kinderen veel te ontdekken en beleven.     

Horeca & attracties

Hotel de Winselerhof en Landgoed Overste Hof hebben beide eet- en drinkgelegenheid met een seizoensgebonden terras. Bij laatstgenoemde ligt een speeltuin. Tijdens deze wandeling kom je direct langs Mondo Verde (de ingang ligt niet op de route) en loop je op enkele honderden meters van Snowworld (met boomtopparcours). Ook GaiaZoo ligt op korte afstand.

Praktische informatie

Parkeren en startpunt
Parkeren kan gratis bij Hotel Winselerhof (Tunnelweg 99, Landgraaf).

Routebeschrijving
Het startpunt van de wandelroute (4,3 km.) is nabij Hotel Winselerhof. De route staat bekend als de Pungelroute en is gemarkeerd met rode paaltjes met groene band. Kijk voor de routebeschrijving ook hier. Als alternatief kun je ook de route oppikken van nabij de parkeerplaats bij Kasteel Strijthagen of Landgoed Overste Hof.

Kinderwagen
De wandeling is niet geschikt voor kinderwagens.

Aandachtspunt
In periodes van nat weer, kunnen delen van de route modderig zijn; laarzen of wandelschoenen zijn dan aan te bevelen.

DEEL DIT ARTIKEL MET ANDEREN

REAGEER OP DIT ARTIKEL

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *