Zuid-Limburg – Negen routes om te wandelen met kinderwagen

Inhoud van dit artikel

Van de ca. 25 kindvriendelijke wandelingen in Zuid-Limburg op deze website, zijn er negen geschikt om met een (stevige) kinderwagen te wandelen. Ik heb ze in dit overzichtje verzameld. Tip: om verrassingen te voorkomen is het raadzaam vooraf de aandachtspunten voor het wandelen met een kinderwagen te lezen (helemaal onderaan in elk wandelblog).

Wandeling in Epen

Typisch Zuid-Limburgse wandeling (5,2 km.) langs vakwerkhuizen, door hellingbos en met prachtige panorama’s. Verwacht iets meer hoogtemeters en iets meer uitdaging met een kinderwagen, maar het is het waard. Langs de route liggen ook enkele horeca-terrassen met speeltuin.  

Link: Epen, Zuid-Limburg: kindvriendelijke bos- en panorama-wandeling

Wandelrondje in Euverem

Een prachtig kasteel te midden van mooie Zuid-Limburgse natuur zijn de ingrediënten van deze wandeling (3,5 km.) in Gulpen-Euverem. Als tussendoortje en als toetje liggen er twee speeltuinen en horeca op de route. 

Link: Zuid-Limburg – kindvriendelijke wandeling in Gulpen

Kabouterwandeling in Elsloo

Deze wandeling is 35.000 kabouterstapjes lang (3,4 km.) en gaat door een van de mooiste dorpskernen van Limburg en door een prachtig kasteelpark met uitzicht. Langs de route zijn een stuk of tien kabouterdeurtjes vinden, net als een kindvriendelijke horeca-adresje.

Link: Zuid-Limburg – Kabouterwandeling in Elsloo

Parelpad in Brunssum

Het Parelpad is een themawandeling van drie km. door het Schutterspark. Behalve mooie natuur biedt het park ook allerlei activiteiten: van blotevoetenpad en speeltuin tot aan minitreintjes en kinderboerderij.

Link: Leuke wandeling met kinderen: het Parelpad in Brunssum 

Kastelenwandeling in Valkenburg

Dit is een van de klassieke wandelingen in Zuid-Limburg, langs heuvels, kastelen en de stromende Geul. De rode route (3,1 km.) is geschikt voor kinderwagens, met onderweg ook diverse speelplekken, horeca en een klein dierenpark.

Link: Dé wandeling van Zuid-Limburg is ook superleuk voor kids

Beleefpad Brunssummerheide

Op de Brunssummerheide is met de kinderwagen een kort, maar fraai rondje te wandelen: het ‘beleefpad’ (1 km.). De route is mooi af te sluiten met een pannenkoek van het nabijgelegen restaurant (incl. terras met uitzicht en speeltuin).  

Link: Brunssummerheide: tips voor een bezoek met kinderen

Speeltuinen-wandeling in Klimmen

Een kort rondje (twee km.) tussen de heuvels, door parkgebied en langs een hoop speelplekken. Een van die speelplekken is bij het startpunt van de wandeling; bij een wandelcafé met terras en uitzicht.

Link: Speeltuinenwandeling in Klimmen, Zuid-Limburg 

Wandelroute in Geleen

Deze wandeling (2,5 km.) – in het noorden van Zuid-Limburg – gaat langs de Geleenbeek en door (of langs; even kijken wat haalbaar is met de kinderwagen) het Danikerbos. Leuke tussenstops kunnen gemaakt worden bij een speelplek in het bos, bij een kinderboerderij en bij horeca met speeltuin.

Link: Wandelen met kinderen in het Danikerbos

Wandeling in Jabeek

Ondanks dat deze wandelroute (van 3,3 km) vrijwel geheel over verharde ondergrond gaat is de omgeving toch landelijk (zie foto bovenaan dit artikel). Een dorpsbrouwerij en een gasterij met een speeltuin zijn aantrekkelijke plekken voor een pauze onderweg.

Link: Zuid-Limburg: kindvriendelijk wandelrondje in Jabeek

Benieuwd naar nog meer wandelroutes in Zuid-Limburg die je kunt wandelen met een kinderwagen? Deze website is een aanrader.

Ook nieuwsgierig naar wandelingen in Zuid-Limburg die niet geschikt zijn voor de kinderwagen, maar wel kindvriendelijk zijn… Je vindt alle door ons uitgestippelde en/of uitgeteste wandelroutes hier: Wandelen in Zuid-Limburg met kinderen – Alles Kids Op Reis

Overigens hebben we ook veel handige tips om kinderen te enthousiasmeren voor een wandelingInfo en tips: zo maak je wandelen voor kinderen nog leuker

Deze webpagina bevat affiliate links. Meer over affiliate links lees je in onze disclaimer.

Booking.com

DEEL DIT ARTIKEL MET ANDEREN

REAGEER OP DIT ARTIKEL

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *