Wandelen met kinderen in het Danikerbos (wandelroute van 2,5 km.)

Inhoud van dit artikel

Deze korte wandeling langs de Geleenbeek en nabij de Danikerberg heeft heel wat speelplekken voor kinderen in petto. 

De wandeling

Nadat we geparkeerd hebben bij natuurtransferium Biesenhof spotten we al gauw de Geleenbeek. We volgen de snel stromende beek zo een 800 meter en steken dan een bruggetje over. Nu lopen we het bos in, waar we na een paar honderd meter een open plek bij een steile helling bereiken. De kinderen rennen er enthousiast naar een schommel in de vorm van een rubberband die met een touw aan een boom hangt. Na een speelkwartiertje verkennen we nog iets meer van het bos (met o.a. mooi uitzicht aan de bosrand) waarna we de route vervolgen. We lopen tot bij een kleine kinderboerderij, waar we een kort rondje maken langs o.a. een pauw, hertjes, varkens, geiten en kippen. Er is ook een speeltuin. Spelen doen de kinderen echter vooral aan het einde van de wandeling bij restaurant Biesenhof, waar naast het terras een grote speelweide vol met speeltoestellen is.

Leuke wandeling voor kinderen

Het Danikerbos is een steil hellingbos vol hutten, klimbomen en zelfs een schommel. Ideaal speelterrein voor kinderen! Even verderop ligt streekboerderij Daniken; een (gratis toegankelijke) kleinschalige kinderboerderij met speeltuin. Bij restaurant Biesenhof ligt een grote speeltuin en in de naastgelegen boerderijwinkel verkopen ze schepijs. 

Horeca en attracties

Aan de rand van het Danikerbos ligt De Dikke Daniker waar ze o.a. diverse kindergerechten serveren. Ook bij de kinderboerderij is een terras voor een kleine versnapering. Bij het start- en eindpunt van de wandeling ligt restaurant de Biesenhof. Ze hebben er een groot terras, ruime speeltuin en kindergerechten op de menukaart.

Praktische informatie

Parkeren en startpunt
Parkeren kan bij natuurtransferium Biesenhof (naast het gelijknamige restaurant) aan de Biesenweg 1 in Geleen.

Routebeschrijving
De route van 2,5 km. hebben we zelf geïmproviseerd en is als volgt:
1. Loop vanaf de parkeerplaats naar rechts richting Sweikhuizen en ga net voor de brug linksaf langs de Geleenbeek.
2. Volg de Geleenbeek ca. 800 meter tot bij de manege en steek daar de brug over.
3. Volg bij de splitsing (ter hoogte van restaurant De Dikke Daniker) het bospad links.
4. Na ca. 200 meter kom je bij een nieuwe splitsing; houd daar rechts aan over het bospaadje tot bij de grote open plek in het bos (waar ook de schommel hangt).
5. Sla nu rechtsaf en volg de weg langs het veld tot je weer bij de Dikke Daniker bent.
6. Ga linksaf, voor het terras langs, en volg de gele paaltjes voorbij de kinderboerderij tot aan een brug over de Geleenbeek.
7. Steek de brug over, sla linksaf en loop langs de beek terug naar de Biesenhof.

Kinderwagen
De route zoals bovenstaand beschreven is niet geschikt voor kinderwagens. Wel kun je heen en terug dezelfde route nemen langs de beek. Daar kun je wel goed met een kinderwagen lopen (hoe goed het stukje in het bos te doen is zal afhangen van hoe modderig het is).

DEEL DIT ARTIKEL MET ANDEREN

REAGEER OP DIT ARTIKEL

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *