Speeltuinenwandeling in Klimmen, Zuid-Limburg (2 km.)

Inhoud van dit artikel

Wie in Zuid-Limburg wil wandelen met een speeltuin op de route, zit goed in Klimmen. Deze wandeling van twee km. komt langs maar liefst drie speeltuinen en een sport-/spelparcours. Dat kunnen we zonder overdrijven een speeltuinen-wandeling noemen!

De wandeling

De wandeling start bij Rustpunt Achterum in Klimmen, waar een speeltuin bij het terras is en ook een kleine openbare speeltuin (met picknicktafels) pal voor de deur. Na een klein stukje door de bebouwde kom gaat de route door landelijke omgeving met mooie glooiende heuvels. Daarna gaat het verder door parkgebied Dolbergerweide, waar een parcours is van klim- en balanceertoestellen e.d. Een kleine lus door de bebouwde kom leidt langs openbare speeltuin ’t Klauterheukske, waarna via parkgebied Dolbergerweide het laatste stukje bergop gaat naar Rustpunt Achterum.

Leuke wandeling voor kinderen

Kinderen zullen zich niet snel vervelen tijdens deze wandeling. Bij het start- en eindpunt zijn twee speeltuinen. Verder is er op het tweede deel van de wandeling een sport- en spelparcours met o.a. diverse klimobjecten en balanceertoestellen. En daar vlakbij ligt een grote openbare speeltuin (’t Klauterheukske). Langs de route kun je ook diverse dieren tegenkomen (paarden, schapen, ganzen). 

Horeca

De enige horeca op de route is Rustpunt Achterum; een kleinschalige uitspanning waar je terecht kunt voor vlaai, ijs, lunch en borrel. Vanaf het terras is er leuk uitzicht en kinderen kunnen er zowel buiten (trampoline, glijbaan, schommel, skelters) als binnen (klein speelhoekje) fijn spelen.

Praktische informatie

Parkeren en startpunt
Parkeren kan (vlak)bij Rustpunt Achterum (Dolberg 18 te Klimmen); het startpunt van de wandeling.

Routebeschrijving
De route is eenvoudig te volgen via het profiel van AllesKidsOpReis op outdoor-app Komoot (zie kader) en is als volgt:
1. Loop vanaf Rustpunt Achterum de straat Dolberg (over de aanrijroute) af en ga aan het eind linksaf naar de Kinkersweg.
2. Volg het pad omlaag en houd na ca. 200 meter bij de splitsing links aan naar de Kickenbroekerweg.
3. Ga na ca. 450 meter linksaf over het pad door parkgebied Dolbergerweide en loop het pad helemaal af tot aan de Houtstraat.
4. Steek de Houtstraat over en volg het pad rechtdoor en sla vervolgens (bij de speeltuin) linksaf over de Groene Kruisstraat en daarna de eerste linksaf naar de Achtbunderstraat.
5. Steek aan het einde van de Achtbunderstraat de Houtstraat weer over en volg het pad bergaf, weer terug door parkgebied Dolbergerweide.
6. Sla bij het eerste pad rechtsaf en loop omhoog tot aan het eindpunt bij Rustpunt Achterum.

Kinderwagen
De route is geschikt voor kinderwagens.

Benieuwd naar meer wandelingen langs speeltuinen of naar andere kindvriendelijke wandelroutes in Zuid-Limburg? We hebben meer dan twintig wandelroutes op de website staan! Ontdek ze hier: Wandelen in Zuid-Limburg met kinderen

DEEL DIT ARTIKEL MET ANDEREN

REAGEER OP DIT ARTIKEL

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *