Belgisch Limburg: 38 x café-restaurant met terras en speeltuin

Inhoud van dit artikel

Zoek je een café, brasserie of restaurant met een terras en speeltuin in Belgisch Limburg…? Wij delen bijna veertig kindvriendelijke adresjes, gerangschikt op basis van plaatsnaam. Op onderstaande kaart kun je zien waar in Belgisch Limburg de café-restaurants met speeltuin gelegen zijn. 

Belgisch Limburg: café-restaurants met terras en speeltuin op kaart

’t Alks Matthijske – Alken

’t Alks Matthijske is een eethuis cq. ijscafé in Alken. Direct aan het terras ligt een ruime speeltuin met o.a. een speelkasteel en twee trampolines. Naast de speeltuin ligt ook een dierenweide met schapen, geiten, kippen en herten.

Pop-up café ’t Fonteintje – Beringen

Recreatieoord ’t Fonteintje – ook wel bekend als Koersels Kapelleke – is een natuur- en recreatiegebied. In het gebied zijn meerdere (kindvriendelijke) wandelroutes, een recreatiestrand, minigolf en een grote gratis speeltuin. Direct aan de speeltuin ligt een uitkijktoren met aan de voet een (seizoensgebonden!) pop-up caféterras. De speeltuin heeft beperkte openingstijden.  

Speeltuin 't Fonteintje in Beringen

Common Sense – Bilzen

Common Sense is een familierestaurant, gespecialiseerd in vleesbereidingen met de Green Egg, en met ook uitgebreide menukeuze voor kinderen. Het restaurant heeft een terras met aangrenzend een ruim grasveld met diverse speeltoestellen. Ook is er een binnenspeelruimte voor kinderen.

Common Sense in Bilzen

De Watermolen – Bocholt

Hotel-restaurant De Watermolen is mooi gelegen op het gelijknamige recreatiedomein (met o.a. minigolf) in Bocholt. Direct aan het terras (op boogscheut van een visvijver) kunnen kinderen spelen op een groot grasveld en op diverse speeltoestellen.

Café Itterdal – Bree

Café Itterdal ligt in het gelijknamige park (met multimovepad voor kinderen) in Bree. Drinken en eten – het aanbod varieert van croques en wafels tot borrelplanken en pasta’s – kan o.a. buiten op het terras. Naast het terras ligt een ruime openbare speeltuin.

Speeltuin bij café Itterdal in Bree

Brasserie Het Excuus – Dilsen-Stokkem

Brasserie Het Excuus ligt langs de Rijksweg in Dilsen-Stokkem. Aan de achterkant van de brasserie is een ruim terras. Aan het terras kunnen kinderen schommelen en zich uitleven op een speeltoestel met een glijbaan. Voor de allerkleinsten is er apart een speelhuisje met glijbaan.

’t Raadmaekers – Dilsen-Stokkem

t Raadmakers is gelegen aan de Rijksweg in Dilsen-Stokkem en hanteert o.a. een kindermenukaart. Het grote terras is er geheel omsloten en voorzien van meerdere klim-/speeltoestellen met glijbanen. 

Brasserie De Krater – Genk

Brasserie De Krater ligt bij het bezoekerscentrum van natuurgebied Kattevennen. Op deze plek bevinden zich twee speeltuinen, waarvan één (de Speelplaneet) zich pal naast het terras van Brasserie de Krater bevindt.

De Speelplaneet, bij Brasserie De Krater

Horecapunt Bokrijk – Genk

Hoewel de (eet)kaart beperkt en eenvoudig is, mag het terras in speeltuin Bokrijk niet ontbreken in dit lijstje. Het betreft hier ten slotte een van de grootste openbare speeltuinen van Vlaanderen! En voor wie wil, ligt er op 200 meter van de speeltuin ook een volwaardig restaurant (Bistro Koetshuis).

Speeltuin in Domein Bokrijk

Koe-vert Kiewit – Hasselt

Aan de rand van Hasselt ligt domein Kiewit; een natuurgebied met een kinderboerderij, een speelbos en een speeltuin. De speeltuin ligt in het zicht van het terras van Koe-vert: een zelfbedieningsrestaurant met ook een kindermenu en verkoop van schepijs.

De Kwaakvos – Hasselt

Dit no-nonsense eetcafé ligt tussen het groen aan de rand van Hasselt. Naast De Kwaakvos ligt een ruime openbare speeltuin, die deels in het zicht van het terras ligt. 

De Lage Kempen – Hechtel-Eksel

Eetcafé de Lage Kempen ligt op het gelijknamige vakantiepark in Hechtel-Eksel en op enkele honderden meters van natuurgebied Pijnven (met o.a. het kindvriendelijke Bosbewonerspad en het fietspad ‘Fietsen door de bomen). Het terras bij het eetcafé grens direct aan een kleurrijke speeltuin, met ook skelters.

Eetcafé De Lage Kempen

Pop-up Kletsbar – Hechtel-Eksel

Het terras van de Kletsbar weet zich omringd door tal van speeltoestellen. Deze pop-up bar neemt dan ook een prominente plaats in op het terrein van de gemeentelijke speeltuin ‘De Hoef’. De Kletsbar heeft een kleine eetkaart en een uitgebreid assortiment dranken en is geopend van half mei t/m eind september (gesloten bij slecht weer).

Speeltuin De Hoef, bij de Kletsbar

Barnoe Pop-up – Heusden-Zolder

Barnoe is een pop-up zomerbar die jaarlijks neerstrijkt aan het Albertkanaal in Heusden-Zolder. Het terras en de menukaart zijn vooral ingericht op lange borrelavonden. En ook aan de jongste gasten is gedacht. Die kunnen zich uitleven in een kleine speeltuin, in speelzand en op een trampoline en een springkussen. Barnoe is geopend vanaf april tot half september.

Bistro Bovy – Heusden-Zolder

Bistro Bovy ligt bij de hoofdentree van Domein Bovy; een waterrijk natuurgebied in Heusden-Zolder. De bistro heeft een groot terras dat direct aan een middelgrote speeltuin ligt. Naast de bistro bevindt zich ook een kleine kinderboerderij.
Speeltuin bij Bistro Bovy

’t Huis Zonder Naam – Hoepertingen

’t Huis Zonder Naam is een brasserie in Hoepertingen. Elk voorjaar breidt de brasserie uit met een zomerbar in de grote tuin (met vijver en dierenweide). Rondom de zomerbar is er veel speelruimte voor kinderen en er staat een kleine speeltuin. 

Brouwerij Ter Dolen – Houthalen-Helchteren

Kasteelbrouwerij Ter Dolen is fraai gelegen aan de rand van kasteelpark Den Dool. Behalve voor rondleidingen en escape room kun je bij de brouwerij ook terecht voor een hapje en een drankje op het terras. Pal naast het terras kunnen kinderen spelen in een grote zandbak en met e.e.a. aan speelgoed.

Brouwerij Ter Dolen

Hoeve Jan – Houthalen-Helchteren

Hoeve Jan ligt in wandelgebied Kelchterhoef, aan de kop van een omheinde speeltuin. Vanaf het (voor)terras heb je goed zicht op de speeltuin. Bij de speeltuin ligt ook een dierenverblijf en het is tevens het startpunt van een multimovepad (een kindvriendelijke beweeg-route van 2,5 km.).

Speeltuin bij Hoeve Jan

Hoeve Pietersheim – Lanaken

Hoeve Pietersheim ligt op Domein Pietersheim; een natuurgebied (met een kabouterpad) met o.a. een kasteel, een kinderboerderij en een grote openbare speeltuin. Het terras van de hoeve (met beperkte openingstijden) ligt direct aan het uiteinde van de speeltuin.

Speeltuin op Domein Pietersheim

Taverne De Krieckaert – Lanaken

Taverne de Krieckaert in Lanaken ligt bij het startpunt van diverse (langere) wandelroutes in natuurgebied Lieteberg. De taverne heeft een ruim opgezet terras waar gasten terecht kunnen voor koffie, lunch, borrel en diner. Rondom het terras staat een flink aantal speeltoestellen (en veel loopfietsjes en skelters e.d.); vooral geschikt voor jongere kinderen. 

Speeltoestellen bij Taverne De Krieckaert

Cafetaria de Merel – Leopoldsburg

Direct aan zwembad De Merel ligt dit gelijknamige cafetaria. Gasten kunnen bij Cafetaria De Merel terecht voor een drankje, snack en een ijsje. Het ruime terras ligt direct aan de grote openbare speeltuin in recreatiedomein de Merel. 

De Merel: speeltuin en terras

Brasserie Den Brugwachter – Lommel

Op een boogscheut van het Barrierspark (met speeltuin) ligt brasserie-restaurant Den Brugwachter

Gasten kunnen op het tuinterras (met speeltuin) genieten van ontbijt, lunch, borrel en diner. Ook heeft Den Brugwachter een redelijk uitgebreide kinderkaart.

Den Brugwachter: Terras met speeltuin

Eetcafé De Hutten – Lommel

Eetcafé De Hutten ligt in Lommel, op 300 meter van de grens (en dat is terug te zien aan de meer Nederlandse menukaart, met overigens ook veel kindergerechten). Het eetcafé beschikt over een terras met o.a. schommels en een glijbaan. Seizoensgebonden kunnen kinderen er ook spelen op een springkussen.

Brasserie De Kantine – Lommel

Brasserie de Kantine is een eetcafé – gevestigd in het gemeentelijk zwembad – nabij de parking bij natuurgebied de Lommelse Sahara. 

De grote openbare speeltuin (Speeltuin Dol-Fijn) naast het zwembad ligt op 100 meter van de Kantine, maar wel grotendeels buiten het zicht van het eetcafé-terras Wel is er direct aan het terras van de Kantine een waterspeeltuin

Speeltuin Dolfijn in Lommel

Brasserie Bakkemieske – Maaseik

Brasserie Bakkemieske is een brasserie annex fietscafé in Neeroeteren (Maaseik). ’t Bakkemieske heeft aan het terras een ruime speeltuin met zowel speeltoestellen voor de allerkleinsten alsook een groot klimtoestel en schommels voor iets oudere kinderen. 

Taverne ’t Zaveltje – Maaseik

Taverne ’t Zaveltje ligt op camping Zavelsbos, vlakbij de Oudsberg (de hoogste landduin van Vlaanderen). De taverne heeft een ruim terras met aangrenzend een grote speeltuin.

Taverne 't Zaveltje in Maaseik

Brasserie Aspermans – Maasmechelen

Brasserie Aspermans ligt aan de rand van de mooie natuur van NP Hoge Kempen. Voor kinderen heeft de brasserie een interessante menukaart (met o.a. pannenkoeken), en ook een zandbak met speelgoed, direct aan het terras. 

Huize Jammeties – Maasmechelen

Huize Jammeties in Maasmechelen is een ijssalon cq. lunchroom. Bij het terras kunnen kinderen naar hartenlust spelen op tal van speeltoestellen en op twee grote trampolines. Ook is er een omheind speelgedeelte voor kleine kinderen.

Huize Jammeties

Brasserie Keo’s – Maasmechelen

Brasserie Keo’s ligt in een woonwijk in Uikhoven (gemeente Maasmechelen). Gasten kunnen er terecht voor ontbijt, lunch en diner. Direct aan het terras is er voor kinderen heel wat te spelen op o.a. een glijbaan, schommels en klimtoestellen. 

’t Salamanderke – Maasmechelen

Fiets- en wandelcafé ’t Salamanderke ligt op Camping Salamander in Maasmechelen. Het terras bij het café ligt rond het campingzwembad en naast een ruime speeltuin.

't Salamanderke in Maasmechelen

Terhills – Maasmechelen

Terhillsis de hoofdtoegangspoort van Nationaal Park Hoge Kempen en ligt naast het outlet winkelcentrum in Maasmechelen. 

Het bezoekerscentrum is startpunt voor diverse wandelingen en ligt bij enkele bezienswaardigheden (o.a. twee oude schachtbokken) en een grote openbare speeltuin (‘De Speelput’). 

Aangrenzend aan de speeltuin is een terras waar bezoekers kunnen genieten van een drankje of ijsje (ter plaatse af te halen), eventueel i.c.m. een zelf meegebrachte picknick.

Speeltuin en terras in Terhills

Scoutsrally – Neerpelt

Scoutsrally is een eetcafé in het gelijknamige recreatiedomein in Neerpelt. In het recreatiedomein ligt een grote openbare speeltuin, waarop je vanaf het caféterras uitzicht hebt.

’t Kelshof – Sint-Truiden

Brasserie ’t Kelshof ligt op Provinciaal Domein Nieuwenhoven in Sint-Truiden. Op het domein ligt een grote speeltuin, waarop je vanaf (een deel van) het brasserie-terras prima uitzicht hebt.

’t Speelhof – Sint-Truiden

’t Speelhof is een restaurant in het gelijknamige recreatie(domein), net buiten het centrum van Sint-Truiden. Behalve een kinderboerderij ligt er in het domein ook een ruime speeltuin, waarop je vanaf het restaurant-terras prima zicht hebt.

Gelato Farm – Teuven

Op steenworp van de Nederlandse grens ligt Gelato Farm; een geliefd adresje voor wandelaars en fietsers. En voor kinderen! Want, behalve ijs eten kunnen die ook lekker spelen in de speeltuin bij het terras.

Terras en speeltuin bij Gelato Farm

Botenhuis – Tongeren

Het Botenhuis ligt aan een visvijver in Stadspark De Motten, net buiten het centrum van Tongeren. Gasten kunnen er terecht voor koffie met gebak, een pannenkoek, belegde broodjes, warme (kinder)maaltijden en meer.  Direct aan het terras ligt een grote openbare speeltuin. Seizoensgebonden (en tegen betaling) is er bij de speeltuin ook bootverhuur, minigolf en een skelterbaan.   

Stadspark de Motten in Tongeren

Brasserie Julia’s – Zutendaal

Brasserie Julia’s (voorheen restaurant de Koempel) ligt bij vakantiepark Glamping Resort Hoge Kempen. Vanaf het brasserie-terras kijk je uit over een speeltuin met o.a. een kabelbaan, watertoestellen en een glijbaan.

Brasserie Julia's in Zutendaal

Brasserie Lindenhof – Zutendaal

Brasserie Lindenhof is een drukbezochte uitspanning aan de rand van Zutendaal. De brasserie voert een uitgebreide kaart en heeft een (overdekt) terras dat deels is opgesteld rond een speeltuin in zand.

Brasserie Lindenhof in Zutendaal

Wil je eerst wat inspanning voordat je neerstrijkt op zo een kindvriendelijk terras met speeltuin in Belgisch Limburg!? Bij veel van bovenstaande terrassen met speeltuin kun je mooie (en kindvriendelijke) wandelingen maken. Lees er meer over in deze blogs:

 
Of lees een van onze andere blogs vol met tips voor kindvriendelijke activiteiten in Limburg:
 
Warredal

Word jij blij van bovenstaand overzicht? Volg ons dan op Facebook of Instagram voor meer leuke tips!

Deze webpagina bevat affiliate links. Meer over affiliate links lees je in onze disclaimer.

Booking.com

DEEL DIT ARTIKEL MET ANDEREN

REAGEER OP DIT ARTIKEL

2 reacties

  1. Zeker ook goed voor kids in Limburg
    Brasserie Aspermans en Keos, beide met speeltuintje, gelegen in Maasmechelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *