Speurtochten voor kinderen in Elche – provincie Alicante

Inhoud van dit artikel

Ooit plantten de Carthagers een Palmbomenbos in Elche (lokaal:Elx). Nu, 2500 jaar later telt Elche ongeveer net zoveel palmbomen als inwoners (ca. 230.000). Het heeft de stad het predicaat van Unesco werelderfgoed opgeleverd.  Als gezin kun je Elche op een leuke manier ontdekken met een van de speurtochten voor kinderen.

Speurtochten voor kinderen

Een bezoek aan Elche begin je het beste bij het sprookjesachtige kantoor van de lokale VVV. Hier kun je alle informatie krijgen m.b.t. een tweetal leuke speurtochten door het centrum. Je kunt daarbij kiezen met wie je gaat speuren:

  • Met Marco Topo ga je m.b.v. een mobiele telefoon, een plattegrond en een vel stickers op pad om twaalf lieflijke monstertjes te bevrijden. Onderweg leer je over de voornaamste trekpleisters van de stad en beantwoord je vragen waarmee je stickers verdient. Heb je alle monstertjes gevonden, dan kun je na afloop een certificaat afhalen. Deze speurtocht is gratis.
  • Avonturier Ili Palmir neemt je in stripverhaalvorm mee in zijn zoektocht naar draken in de stad. Onderweg heeft hij je hulp nodig met het oplossen van enkele raadsels. Optioneel kun je een app downloaden voor een kompas als hulpmiddel. Deze speurtocht kost €1,-.

Historische bezienswaardigheden

De twee speurtochten zijn geschikt voor kinderen van 4-12 jaar en zijn voor het hele gezin een leuke manier om het centrum te verkennen. Ze volgen gedeeltelijk dezelfde route, zodat je in elk geval de grootste bezienswaardigheden van de stad ziet. Dit zijn allereerst de basiliek, het Palacio de Altamiro, de Arabische baden en de Calahorra. De Calahorra is een kleine toren uit de Moorse tijd met naar verluidt een prachtig interieur. Ik had graag een half uur uitgetrokken voor een bezoek, maar helaas was het toen wij er waren gesloten i.v.m. een feestdag.  

Parc Municipal

Een gedeelte van de speurtochten vindt plaats in het Parc Municipal. In dit mooie park is het goed toeven tussen de talrijke palmbomen en de nodige bezienswaardige bouwwerken. Er is ook een grote speeltuin en een cafetaria. In de oude stad moet ook het nodige speurwerk worden verricht, o.a. op het Plaça de la Glorieta, wat een gezellige plek is voor een tussenstop op een terrasje.

Ruta del palmaral

Een andere route – maar dan zònder speurwerk – is de Ruta del Palmeral. Dit is een gemarkeerde wandeling van twee kilometer langs heel veel palmbomen, waaronder die in de hoog aangeschreven botanische tuin (entree €5,-) en langs het palmenbosmuseum. Genoeg van al die palmbomen? Dan is het Museo Paleontologico (entree €2,-) met tal van dinosaurusskeletten, een leuke afwisseling.

Toeristentreintje

Als alternatief voor de genoemde wandelingen rijdt er overigens ook een toeristentreintje een rondje van veertig minuten door het centrum. Deze vertrekt van bij het VVV-kantoor.

Stranden en resort

Elche ligt op een half uur rijden van Alicante en op tien minuten van een reeks stranden. Dichtbij diezelfde stranden ligt één van de aantrekkelijkste accommodaties voor gezinnen: La Marina Resort. Buiten het hoogseizoen is het gunstig geprijsd voor een (bungalow)verblijf dat van vele gemakken (o.a. een groot waterpark, wellness, kids-club en veel speelvertier) voorzien is.

DEEL DIT ARTIKEL MET ANDEREN

REAGEER OP DIT ARTIKEL

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *