Barcelona met kinderen – Top 40 attracties en bezienswaardigheden

Inhoud van dit artikel

Barcelona is een echte aanrader voor een stedentrip met kinderen. Er zijn in Barcelona dan ook veel kindvriendelijke plekken in de stad; van parken en pleinen met speeltuinen tot aan heerlijke stranden. Ook zijn er veel leuke attracties in Barcelona voor kinderen, o.a. een aquarium, diverse musea en een pretpark. Alle tips voor Barcelona met kinderen lees je in dit blog. 

De tips zijn verdeeld naar locatie, met de volgende indeling:

 

Onderaan dit artikel zijn alle tips weergegeven op de kaart van Barcelona.

Hartje Barcelona: tips met kinderen voor Ramblas e.o. 

Las Ramblas is de bekendste straat van Barcelona en natuurlijk moet je even over deze lange wandelboulevard lopen bij een bezoek aan de stad. Parallel aan de Ramblas liggen de wijken El Raval en Barri Gòtic. 

Laatstgenoemde omvat het oudste gedeelte van Barcelona en enkele van de meer bezienswaardige plekken in het centrum van de stad. Barri Gòtic kent tal van smalle straatjes en is leuk om (deels) op de bonnefooi doorheen te lopen (tip: doe dit pas vanaf later op de middag, wanneer de ochtendstank van urine en riolering is weggetrokken en het gebied tot leven is gekomen). 

Onderstaande plekken in hartje Barcelona zijn extra aan te bevelen met kinderen.

Las Ramblas

Las Ramblas is een 1,2 kilometer lange wandelpromenade die van Plaça de Catalunya naar de haven loopt. De straat is een belangrijk symbool van de stad Barcelona. Zowel jong als oud komt er haast ogen tekort (en toch; wees alert op zakkenrollers!). Het aantal straatartiesten, muzikanten, souvenirkraampjes, winkels en terrasjes lijkt er schier eindeloos. Verder opvallend zijn o.a. het straatmozaïek van kunstenaar Miró en tal van bijzondere gebouwen aan weerszijde van de straat (vraag je kinderen uit te kijken naar een huis met een draak en tal van paraplu’s).

Mercat de la boqueria

Het bekendste gebouw aan de Ramblas is de markthal van de ‘Mercat de la boqueria’. Deze grootste versmarkt van Spanje is een lust voor het oog en voor de smaakpapillen. De markt is leuk om even rond te kijken, maar ook ideaal voor de dagelijkse boodschap, om souvenirs te kopen of om een hapje te eten bij één van de eettentjes.

Columbusmonument

Aan het eind van de Ramblas nabij de haven, staat het ‘monument a Colom’. Dit monument is gewijd aan Columbus, van wie een standbeeld op een 60 meter hoog sokkel staat geplaatst. De vele leeuwen rond het monument hebben – als klimobject – een grote aantrekkingskracht op kinderen. Ook kan de top van het monument (tegen betaling) bezocht worden middels een piepklein liftje. Van bovenaf heb je uitzicht over de haven en de Ramblas.

Plaça Reial

Het Plaça Reial wordt algemeen gezien als het mooiste plein van Barcelona. Dankzij de vele terrasjes is het plein tevens een van de levendigste plekken in de Barri Gòtic. Voor kinderen is er ook heel wat te beleven op het autovrije plein: van verstoppertjes spelen in de de lange galerijen tot duiven opjagen rond de grote fontein tot aan het afkijken van kunstjes van de diverse straatartiesten op het plein. 

Plaça Nova

Een van de grootste pleinen in de Barri Gòtic is Plaça Nova. Op het plein staan een stadspoort en stadsmuur uit De Romeinse tijd. Ook heb je er mooi zicht op de kathedraal van Barcelona. 

Vooral ’s avonds tijdens de kunstmarkt (in juli elk dag, daarbuiten alleen op donderdag) is het plein levendig met straatverkopers en muzikanten. Leuk is het om dan al wandelend een ijsje te eten van een van de ijssalons aan het plein. 

Plaça de Sant Miguel

Een minder bezienswaardig plein in de Barri Gòtic is het Plaça de Sant Miguel. Minder gezellig is het er niet, mede dankzij een handvol restaurants. Omdat er ook een leuke speeltuin op het plein is, is het een ideale plek om met kinderen op een van de terrasjes te gaan eten.

Plaça Nova
Plaça de Sant Miguel

Tapas eten

Een andere leuke plek om met kinderen te gaan eten nabij de Ramblas is El Bosc de les Fades. Dit café met tapas ligt bij het Waxmuseum en is ingericht als een soort toverbos inclusief ‘levende bomen’, watervalletjes, lampjes en meer.

E.e.a. oogt een beetje als een donker hol, maar de meeste kinderen spreekt het aan (hoewel mijn zoontje het maar eng vond :-). Ook is het eten er best ok, hoewel de keuze beperkt is. 

Bodega Biarritz is – als een van de beter gewaardeerde restaurants in de Barri Gòtic – een andere aanrader voor tapas. Wij waren er vroeg en konden direct aan tafel (de rest van de avond stond er een rij voor de deur). 

Het restaurant werkt met tapasmenu’s die vlot worden geserveerd. Wij vonden dit  wel zo fijn met onze kinderen, voor wie de gehaktballetjes, ‘patatas’, worst en brood de favorieten onder de tapas waren.

Barcelona aan zee: met kinderen naar de haven en het strand

Wat Barcelona mede zo’n fijne stad maakt om met kinderen te bezoeken, is de ligging aan zee. De haven, de zeeboulevard en de stranden zijn ideaal voor ontspanning en ter afwisseling van sightseeing in het drukke centrum. Bovendien telt dit deel van Barcelona ook een aantal familie-attracties.

De haven van Barcelona gezien vanaf de berg Montjuïc

Port Vell

Port Vell is het historische hart van de haven van Barcelona, met langs de stadskade tal van oude pakhuizen. Via een draaibare houten voetgangersbrug (‘rambla del Mar’) kom je in het modernere gedeelte. Het is er aangenaam wandelen langs onder andere een winkelcentrum, diverse terrasjes en indrukwekkende plezierjachten.

L’Aquarium

Een van de attracties in de haven is het aquarium, waar honderden soorten vissen (en pinguïns) leven in tientallen bassins. Meest indrukwekkend is een tunnel door het grote aquarium met o.a. haaien en reusachtige roggen. Op gezette tijden worden de genoemde dieren gevoed voor de ogen van het publiek. Verder is er een gedeelte waar kinderen op speelse en interactieve wijze kunnen leren over het onderwaterleven en de planeet aarde. 

Boottocht in de haven

Een ontspannen manier om meer van de haven te zien is middels een boottochtje. Van nabij het standbeeld van Columbus vertrekken de hele dag door diverse boten, waaronder de authentieke houten ‘Golondrinas’. Boottochten duren in de regel drie kwartier of een uur. Passagiers krijgen niet alleen de oude haven te zien, maar varen ook door de goederenhaven en langs de cruiseterminal.

Maritiem museum

Het Maritiem museum is gevestigd in een historische scheepswerf nabij de haven. De tentoonstelling put uit de rijke Spaanse maritieme geschiedenis en bestaat o.a. uit navigatieapparatuur,  schaalmodellen en replica’s van schepen en de nodige multimedia. Er zijn diverse onderdelen specifiek gericht op kinderen, waaronder speurtochten door het museum.

Barceloneta

Ingeklemd tussen de oude haven en diverse stranden ligt de levendige wijk Barceloneta. Deze buurt werd vroeger bewoond door vissers en nog steeds heeft het een onderscheidend karakter. Centraal in de wijk ligt het Plaça del Poeta Boscà; een groot plein met een markthal, diverse terrasjes en een speeltuin. De wijk barst verder van de horeca, hoewel veel toeristen toch het strand verkiezen voor een (heel wat duurder) hapje of drankje. Het strand van Barceloneta is dan ook het bekendste strand van Barcelona.

Havenkabelbaan

Vanuit Barceloneta kun je met de historische havenkabelbaan naar de berg Montjuïc reizen. Niet alleen handig (hoewel je lager op de berg aankomt en dus nog deels de berg op moet voor bijv. het fort en de beste uitzichten), maar vast ook de moeite waard voor het uitzicht over de haven en richting de oude stad. Een ritje over de 1,3 km lange kabelbaan duurt ca. zeven minuten. 

Port Olímpic

Vanuit Barceloneta is het niet ver lopen naar Port Olimpic. Het is een plezierige wandeling over de boulevard, langs Parc de la Barceloneta (met een mooie historische watertoren) en met diverse stranden (enkele met een speelklimrek) op de route. Port Olímpic is aangelegd voor de Olympische spelen. De plezierhaven telt tal van restaurants en de twee wolkenkrabbers in het gebied zijn de hoogste gebouwen in Barcelona (de Sagrada Familia zal uiteindelijk hoger worden). Een andere blikvanger is de reusachtige walvissculptuur, ontworpen door architect Frank Gehry.

Platja de la Nova Icāria

Even voorbij Port Olímpic liggen twee van de fijnste stranden van Barcelona; Platja de la Nova Icāria (met speelklimrek) en Platja del Bogatell. De twee stranden liggen wat verder van het centrum en zijn daardoor in de regel wat rustiger. Maar, ze hebben wel (het hele jaar door, i.t.t. sommige nog verder gelegen stranden) voorzieningen, zoals toiletten, (gratis) relaxbankjes en horeca. In laatstgenoemde categorie is het een aanrader Paella te gaan eten in een van de restaurants (vooral de Paella van restaurant Xiringuito Escribà staat goed aangeschreven).

Fietsen in Barcelona
Een fietstocht, al dan niet in georganiseerd verband, is een populaire activiteit onder toeristen. Barcelona heeft met 200 km. aan fietspaden dan ook een heel redelijke infrastructuur voor de fietser. Met kinderen is het in Barcelona vooral ontspannen fietsen door autovrij gebied, zoals in Parc de la Ciutadella en over de zeeboulevard. Kinderfietsen, ouderkind-tandems en bakfietsen kun je o.a. huren bij Happy Rental Bike, dat bovendien gunstig gelegen is om een fietstocht aan te vangen (bijv. deze).

Montjuïc: berg vol activiteiten voor kinderen en volwassenen

De Montjuïc is de berg die het dichtste op het centrum ligt en daardoor dé plek voor prachtig uitzicht op Barcelona. Ook zijn er op en rond de berg tal van bezienswaardigheden en attracties, niet in het minst voor gezinnen met kinderen. Ondanks dat, biedt het gebied ook een plek voor rust en onthaasting.

Montjuïc kabelbaan

De makkelijkste en – zeker voor kinderen – leukste manier om de top van de berg te bereiken is met de kabelbaan; de ‘Telefèric de Montjuïc’. Het laaggelegen station van de kabelbaan bereik je op haar beurt het eenvoudigst met de kabeltram die aansluit op metrolijnen L2 en L3. Vanuit de kabelbaangondel heb je prachtig uitzicht onderweg naar het eindpunt bij het kasteel, vlakbij de top van de berg.

Kasteel Montjuïc

De belangrijkste reden om het kasteel te bezoeken is toch wel het allerbeste uitzicht. Verder is het bouwwerk niet zo onderscheidend, tenzij je erg in de geschiedenis ervan bent geïnteresseerd. Bovendien kun je zonder entree te betalen ook al een en ander bewonderen; zoals de tuinen in de kasteelgracht, diverse kanonnen (populaire  klimobjecten voor kinderen) en de uitzichten die van nabij het kasteel haast net zo mooi zijn als van bovenaf.

Speeltuinen en uitzichtpunten

Hoewel je ook weer met de gondel naar beneden kan is het aan te raden om te voet de berg af te lopen. Volg je globaal de route van de gondel dan kom je langs mooie uitzichtpunten, mooi aangelegde tuinen (bezoek zeker Jardins del Mirador) en door verschillende parken met kleinschalige horeca met terras. Ook liggen er tal van speeltuinen (mis vooral niet de ‘Tobogans de Montjuïc’; twee lange, snelle glijbanen), o.a. in het park ‘Jardins de Joan Brasso’, vlakbij het dalstation van de gondel.


Palau Nacional

Een leuke route om verder te lopen vanaf het dalstation is via Fundació Joan Miró (een mooi museum met leuk uitzicht, maar voor kinderen niet echt de moeite waard) – en eventueel het Olympisch stadion – door meer mooi aangelegde parken en tuinen naar het imposante Palau Nacional. Laatstgenoemde is een paleisachtig gebouw, prachtig gelegen, met een grootse entree van lange trappen en diverse fonteinen. Ook van binnen schijnt het gebouw (tevens kunstmuseum) erg mooi te zijn, met als leuke extra een gaaf uitzicht vanaf het dakterras.

Fundació Joan Miró
Palau Nacional

Olympisch & Sportmuseum

Zeker voor sportfanaten is het de moeite waard het Olympisch stadion (van de OS ’92) van binnen en van buiten te bezichtigen (gratis toegang). Rond het stadion is verder de Montjuïc telecommunicatietoren het bekijken waard. Ook ligt hier het Olympisch & Sportmuseum. Dit kleinschalige museum belicht tal van sporten middels attributen, informatiepanelen en tv-beelden. Verder kunnen bezoekers zich in het zweet werken met o.a. snelheidstests, verspringen en klimmen.

Font Màgica

Vanaf het Palau Nacional kijk je mooi uit richting Plaça d’Espanya en de Font Màgica. Laatstgenoemde is – dankzij de spectaculaire water- en lichtshows – de bekendste fontein van de stad. Voor de shows die op gezette tijden (check het hier) worden gegeven kan worden geput uit miljarden water-/lichtcombinaties.

Uitzicht op Font Màgica en Plaça d'Espanya

Poble Espanyol

Vlakbij de Font Màgica ligt Poble Espanyol. Dit ‘Spaanse dorp’ is een openluchtmuseum met tal van voorbeelden van Spaanse architectuur. In het park is ook horeca en een speelzone met enkele toffe glijbanen.

Plaça d’Espanya

Aan de voet van de Montjuïc tegenover het Palau nacional ligt het Plaça d’Espanya. Twee grote zuilen flankeren dit enorme plein, tevens belangrijk verkeersknooppunt. Een ander opvallend bouwwerk aan het plein is ‘Arenas’; een tot winkelcentrum omgetoverde voormalige stierenvechtersarena. 

Centraal in winkelcentrum Arenas ligt een interactieve beweegvloer (leuk voor kinderen) en vanaf het dakterras (met diverse restaurants) heb je een mooi uitzicht over de omgeving.

Parc de Joan Miró

Net achter het Plaça d’Espanya ligt het Parc de Joan Miró. Grote blikvanger in het park is een 22 meter hoog sculptuur van de kunstenaar naar wie het park is vernoemd. Een schaduwrijk gedeelte van het park is voorzien van een cafetaria en speeltuintjes voor verschillende leeftijden. ’s Zomers is er ook een (betaalde) waterspeeltuin in het park.

Barcelona-centrum: overige kindvriendelijke plekken en bezienswaardigheden

Bovenaan in dit artikel staan reeds tips beschreven voor leuke plekken met kinderen in het hart van Barcelona (Ramblas e.o.). Daarbuiten heeft het grote historische centrum van Barcelona nog de nodige kindvriendelijke en/of bezienswaardige plekken te bieden. O.a. de volgende…

El Born

El Born is een trendy wijk in het centrum van Barcelona. Ondanks de nodige bezienswaardigheden (chocolademuseum, de basiliek, het Picassomuseum en oude opgravingen in ‘Mercat del Born’) is het er aanmerkelijk rustiger met toeristen (dan op en rond de Ramblas), waardoor er een wat meer authentieke sfeer hangt. In de wijk zijn ook diverse pleinen met speeltuin; vooral Carrer de l’Allada Vermell is leuk om een terrasje te pakken.

Speeltuin op Carrer de l'Allada Vermell
Oude opgravingen in Mercat del Born

Parc de la Ciutadella

Het Parc de la Ciutadella is het grootste park van Barcelona. Het park kenmerkt zich door mooi aangelegde perken, tuinen, waterpartijen en de nodige monumentale parkarchitectuur (o.a. het modernistische ‘kasteel van de drie draken’). Vooral indrukwekkend is de fontein ‘Font de la cascada’ en de nabij gelegen vijver waar ook roeibootjes te huur zijn. Leuk voor kinderen, die verder vooral blij zullen worden van de grote mammoet in het park en van de speeltuinen.

Barcelona Zoo

Ook gelegen in Parc de la Ciutadella is de dierentuin van Barcelona. Het is een echte stadsdierentuin: compact met vrij kleine verblijven. Ze houden er onder andere dolfijnen, zeeleeuwen, nijlpaarden en diverse katachtigen. In de dierentuin zijn verder meerdere speeltuintjes.

Arco de Triunfo

Achter Parc de la Ciutadella ligt de Arco de Triunfo. Een ontspannen wandeling ernaartoe maak je over de Passeig de Lluís Companys. Deze aantrekkelijke wandelpromenade is omzoomd met palmbomen en voorzien van kunstige straatlantaarns. 

Aan de andere kant van de Arco de Triunfo ligt de Passeig de Sant Joan. Het is een brede straat met leuke winkeltjes en opvallend veel speeltuintjes (meestal met terras ernaast).

Passeig de Gracia

Eixample is een levendige wijk met statige gebouwen, waarvan meerdere in de stijl van het Catalaans Modernisme. De beste voorbeelden van die bouwstijl staan aan of vlakbij de brede en drukke Passeig de gracia (o.a. twee ontwerpen van Gaudi: Casa Mila en Casa Battlo). De Passeig de Gracia is ook een goede plek om te shoppen met veel grote, mooie winkels (meerdere grote merken – o.a. Zara en Nike – hebben er een flagship store.). Om een terrasje te pakken in de wijk kun je beter uitwijken naar de naastgelegen Rambla de Catalunya.

Casa Mila
Casa Battlo

Sagrada Familia

Natuurlijk mag een bezoek aan de Sagrada Familia niet ontbreken. Barcelona’s beroemdste gebouw (ontworpen door Antoni Gaudi) is zo uniek, dat het aan te bevelen is om ook een kaartje te kopen om het gebouw van dichtbij en van binnen te bekijken.

Via een app is een audio tour te volgen, die ook beschikbaar is in het Nederlands. Om het bezoek voor kinderen interessant te houden is het wellicht aan te bevelen om (tegen extra betaling) ook met een lift één van de torens te bezoeken.

Meer Catalaans Modernisme
Kun je geen genoeg krijgen van de bijzondere architectuur van Gaudi en zijn collega-modernisten (en doen de kinderen het nog niet af als 'saai')? Dan zijn een bezoek aan het Palau de la Música Catalana en het Hospital de Sant Pau zeker aan te bevelen. Beide staan op de UNESCO werelderfgoedlijst en behoren tot de mooiste voorbeelden van het Catalaanse modernisme.

Barcelona: kidsproof attracties buiten het centrum

Ver van de drukte van de binnenstad van Barcelona liggen enkele van de leukste attracties voor kinderen. Bovendien zijn de bergen aan de rand van de stad dé plek voor prachtige uitzichten over Barcelona. 

Parc Güell

Ook Parc Güell is ontworpen door architect Gaudi. Een (betaald) bezoek aan het park is niet alleen de moeite waard voor de bijzondere architectuur, maar ook voor het mooie uitzicht over Barcelona. 

Parc Güell is geen park in de traditionele zin; een speeltuin is er bijvoorbeeld niet (er is er wel een vlakbij de ingang van het park). Met veel bewegingsvrijheid, trappetjes en de sprookjesachtige bouwwerken hoeven kinderen zich echter niet te vervelen. 

Gaudi Experience

Voor wie een bezoek aan Parc Güell voor kinderen toch nog wat aantrekkelijker wil maken, is een gecombineerd bezoek aan het park en aan de Gaudi Experience (op 250 meter van Parc Güell) het overwegen waard. De ‘experience’ bestaat o.a. uit een 4D-film en een kidsgedeelte met de nodige interactieve elementen. 

CosmoCaixa

CosmoCaixa is een wetenschapsmuseum; een van de grootste in zijn soort in Europa. Het museum is prachtig gehuisvest in een mooie bergachtige omgeving. In het museum kunnen kinderen (en volwassenen) middels tientallen interactieve proefjes leren over allerlei natuurkundige principes. Verder zijn er o.a. een planetarium met spectaculaire voorstellingen en een grote tropische tuin met een aquarium.

Stadion Camp Nou

Camp Nou – de thuisbasis van FC Barcelona –  is het grootste voetbalstadion van Europa. Een bezoek aan het stadion en het FC Barcelona Museum zal menig voetbalhart sneller doen kloppen (als tiener vond ik een bezoek aan Camp Nou hét hoogtepunt van een dagje Barcelona). Tickets en tours zijn er in vele soorten; meer info lees je hier

Tibidado

Tibidado is het oudste pretpark van Spanje. Het staat op de gelijknamige berg aan de rand van Barcelona. Het park is o.a. te bereiken met een kabeltram. Tot de attracties behoren ondermeer een reuzenrad, zweefmolen, binnenspeeltuin en botsauto’s. Ook is er het Museu d’ Automats met attracties uit de begindagen van het park. 

Attractiepark Tibidado is verspreid over verschillende hoogtes op de berg. Er zijn zowel tickets te koop voor het hele park alsook voor een gedeelte van het park. Buiten het hoofdseizoen is het amusementspark alleen in de weekenden geopend.

Zicht op Tibidado

Parc del laberint d’Horta

Ver van de drukte van de stad ligt Parc del Laberint d’Horta; een mooi aangelegd park met de nodige hoogteverschillen. Grootste trekpleister – zeker voor kinderen – is er het kleine labyrinth van buxushagen

Historische parkarchitectuur, tal van watertjes, leuke uitzichten en een gebouw in Moorse stijl dragen verder bij aan de aantrekkingskracht van het park (entree: €2,23; kinderen gratis of tegen gereduceerd tarief). 

Voor de ingang van het park ligt een speeltuin met cafetaria en toilet. Op enkele minuten rijden van het park ligt ook een mooi uitzichtpunt: Mirador d’Horta (tip: tegenover de parkeerplaats loopt een wandelpad verder de berg op). 

Bunker del Carmel

Bunker del Carmel staat algemeen bekend als het mooiste uitzichtpunt van Barcelona. Vanaf een partij oude bunkers (uit de Spaanse burgeroorlog) heb je 360 graden uitzicht over vrijwel heel de stad. Het is de ideale plek voor een zonsondergang, een picknick of een wandeling in het gebied eromheen. De bunkers (in Google Maps te vinden onder de naam ‘MUHBA Turó de la Rovira’) zijn te bereiken met het OV, maar om onszelf (en vooral onze kinderen) het nodige loop- en klimwerk te besparen namen we een taxi. Op de terugweg, bergaf, liepen we wel (naar metrohalte Alfons X). Het was een aangename wandeling met onderweg enkele terrasjes, winkels met ijsjes en Parc de les Aigües (met speeltuinen en een caroussel). 

Parc de les Glories

Parc de les Glories is niet speciaal een omweg waard. Maar, als het een beetje op de route ligt is het een leuke pauzeplek met veel speelplekken, waaronder enkele toffe glijbanen op beklimbare hellingen. Ook heb je er leuk uitzicht op de nabij gelegen wolkenkrabber Torre Agbar. 

Rambla del Poblenou 

Poblenou is een hippe buurt – net buiten het centrum en vlakbij het strand. Poblenou staat bekend als een broedplaats voor jonge ondernemers en creatievelingen, wat zich o.a. uit in de nodige trendy winkels in het straatbeeld. Kloppend hart van de wijk is de levendige Rambla del Poblenou. Aan deze 1 km. lange wandelpromenade liggen o.a. tientallen restaurantjes, waarmee deze ‘Rambla’ een leuk alternatief is voor zijn veel drukkere soortgenoot in hartje centrum. Aan het einde van de Rambla del Poblebou, nabij het strand, ligt ook een ruime speeltuin.  

Parc de l’Espanya Industrial

Parc de l’Espanya Industrial ligt direct naast Barcelona Sants; het grootste station van de stad. Het is een waterrijk park met bijzondere architectuur en diverse sculpturen. De grootste sculptuur (een draak) doet tevens dienst als toffe glijbaan! Behalve de ‘speeldraak‘ is er aan de rand van het park ook nog een ruime speeltuin.

Metrotickets en voordeelkaarten
De metro is het meest voor de hand liggende vervoermiddel om Barcelona te ontdekken. Kinderen tot vier jaar reizen in Barcelona gratis in de metro. Een voordelig ticket voor het OV is de T-familar. Dit ticket kost €10,- en geeft recht op acht OV-ritjes (binnen een zone); een besparing van 50%. Andere voordeelkaarten zijn de Barcelona Card (ook verkrijgbaar in 'family' variant) en de Barcelona City Pass, waarmee je gratis reist met het OV en gratis - of met korting - tientallen attracties kunt bezoeken. Of je daadwerkelijk voordeel hebt van zulke kaarten hangt helemaal af van je plannen in Barcelona. Daarbij is het ook goed te weten dat bij veel musea in Barcelona de entree gratis is voor kinderen tot zes jaar (en bij sommigen zelfs tot zestien jaar).

Heb je gevonden wat je zocht? Dit blog gaat o.a. in op deze vragen:

Wat zijn leuke musea in Barcelona voor kinderen?

CosmoCaixa staat bekend als het leukste museum in Barcelona voor kinderen. Andere musea in dit artikel zijn het aquarium, het Maritiem museum, het Olympisch en sportmuseum, openluchtmuseum Poble Espanyol en museum FC Barcelona.  

Welke andere attracties in Barcelona zijn speciaal leuk voor kinderen?

Naast de genoemde musea zijn dit o.a. Tibidado pretpark, Barcelona Zoo en Parc del laberint d’Horta. Ook bootje varen (in de haven of in Parc de la Ciutadella), de vele speeltuinen, de stranden en de kabelbanen zijn succesnummers bij kinderen. 

Welke bezienswaardigheden mag ik niet missen tijdens een bezoek aan Barcelona?

Bezoek zeker de Sagrada Familia, Montjuïc, Ramblas en Barri Gòtic.

Wat zijn leuke restaurants in Barcelona om met kinderen uit eten te gaan?

Nabij de Ramblas zijn enkele restaurants en pleinen waar je leuk met kinderen kunt eten (zie eerste sectie in dit blog). Ook tippen we in dit blog de Paella-restaurants bij het strand Platja de la Nova Icāria (met speeltuin). Verder is Rambla del Poblenou het ontdekken waard. 

Waar heb ik het mooiste uitzicht over Barcelona?

Bunker del Carmel, Tibidado en Montjuïc zijn enkele van de mooiste uitzichtpunten in Barcelona. 

Welk vervoersmiddel gebruik ik het beste in Barcelona?

Met alleen de metro kom je een heel eind, eventueel aangevuld met een ritje in een lokale bus, tram of trein (voor info over kortingskaarten zie kader in dit blog). Verder is gebruik van de kabelbaan- of tram praktisch en vooral ook leuk. Natuurlijk rijden er ook hop-on-hop-off-bussen rond in Barcelona. Verder bieden fietstaxi’s hun diensten aan. Zelf fietsen kan ook prima in Barcelona (zie kader in dit blog). 

Hoeveel dagen heb je nodig om Barcelona te verkennen tijdens een stedentrip?

Wil je alleen een globale indruk krijgen van Barcelona dan volstaat een kort bezoek van enkele dagen. Barcelona is echter dusdanig groot dat je er makkelijk twee weken omkrijgt. Zeker met kinderen zou ik een langer verblijf in Barcelona – bijv. een week – aanraden. Je kunt dan op je gemakje de bezienswaardigheden e.d. ontdekken, maar ter afwisseling ook voldoende tijd besteden in parken, speeltuinen en op het strand. 

Barcelona met kinderen: alle tips op kaart

Onderstaand zijn alle tips, voor Barcelona met kinderen, weergegeven op kaart. 

Enthousiast over dit artikel? Misschien ben je dan ook geïnteresseerd in onze andere Spanje-blogs: Spanje met kinderen

DEEL DIT ARTIKEL MET ANDEREN

REAGEER OP DIT ARTIKEL

Eén reactie

  1. Fijn blog dit, bedankt!
    Het was min of meer onze reisgids toen we afgelopen vakantie met onze kinderen in Barcelona waren 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *