Hop-on-hop-off: het ideale vervoersmiddel in Los Angeles

Inhoud van dit artikel

Normaal gesproken zou ik niet zo snel met een hop-on-hop-off-bus gaan. Toch kozen we als gezin ervoor om juist met een open dak dubbeldekker twee dagen door de westkant van Los Angeles te toeren. Met The Big Bus Company volgden we de rode lijn door o.a. Hollywood en Beverly Hills (rijtijd: twee uur). De andere dag volgden we de blauwe lijn; de beach loop met stops in o.a. Santa Monica en Venice (totale rijtijd 2,5 uur). Ik kan dit – zeker als je met kinderen reist – van harte aanbevelen om te doen bij een bezoek aan Los Angeles, en wel om de volgende redenen…

Zoveel te zien

LA Westside heeft enorm brede straten; je kunt altijd ver kijken. De stad is omgeven door prachtige heuvels en bergen. Clusters hoogbouw worden afgewisseld met muurkunst, maken plaats voor dure winkelstraten, gaan over in kustwegen… Overal is activiteit; rijen wachtenden voor hippe winkels, artistieke excentriekelingen, een fotoshoot, filmopnames, meerdere Lamborghini’s voor hetzelfde stoplicht… Je raakt er niet gauw uitgekeken.

Uren zonneschijn

Er is dus heel veel te zien onderweg. En een groot deel van het jaar kun je dat doen van onder een zonnetje aan een strakblauwe hemel, met zo een 25℃. De rijdende bus zorgt voor een aangenaam briesje. Het is geen cabriolet, maar je krijgt toch een gevoel van ‘cruising through the boulevards of LA’.

Grote afstand tussen bezienswaardigheden

LA is een enorm uitgestrekte stad. Grote bezienswaardigheden en interessante wandelplekken liggen niet zelden een half uur of langer rijden van elkaar verwijderd. Met het OV zal je veel reistijd kwijt zijn. Ubers of taxi’s zijn minder ‘fun’, en bovendien duurder, dan bovenop een dubbeldekker zitten. En zelf rijden is goed te doen, maar je mist een hoop bezienswaardigs onderweg en parkeren kan stressvol en duur zijn. Prijs, tijd en funfactor afgewogen is de hop-on-hop-off een ideaal vervoersmiddel in Los Angeles

Zicht vanuit de bus op Beverly Hills City Hall
De Santa Monica Pier, langs de blauwe lijn

Combi van ontspanning en inspanning

Even een uurtje rondkijken in Hancock Park. Een bus-stop verder lunchen bij de Farmers market. Daarna door naar Hollywood. Tussendoor steeds even relaxen aan boord van de bus. Mijn dochtertje neemt dat laatste ter harte als ze op het lange stuk rijden vanaf Venice Beach een uitgebreid dutje doet. En dat is ook het fijne van deze bus; het houdt het voor de kinderen (en ook voor de ouders) afwisselend en combineert in- met ontspanning. 

Museum LACMA in Hancock Park
Venice Beach, langs de blauwe route

Stad vol verhalen

Een stad als LA zit boordevol verhalen. Weliswaar is de historische waarde ervan vaak beperkt, maar het ‘glossy en glamour’ gehalte houdt het juist lekker luchtig en ook leuk voor kinderen. Dus is het fijn dat aan boord van de Big Bus een gids meereist die je precies kan vertellen waar Jennifer Lawrence uit haar limousine struikelde, wat de filmlocatie is van de eerste Die Hard film, welke luxe faciliteiten de duurste appartementen van de stad hebben en waar Snoop Dogg z’n uitbundige verjaarsfeestjes viert. 

Verkeersdrukte en hoogseizoen
In het hoogseizoen (juli, augustus) zijn de bussen van de Big Bus Company erg vol, ondanks dat ze dan elke tien tot vijftien minuten rijden. Los Angeles staat bekend om de verkeersdrukte, vooral op de freeways. De Big Bus rijdt enkel binnendoor; afgezien van de hele reeks stoplichten (een mooie gelegenheid om foto’s te maken), hadden we maar minimaal te maken met oponthoud. Big Bus is de enige hop-on-hop-off in LA met een gids aan boord.

Enthousiast over de Big Bus als vervoersmiddel in Los Angeles? Meer informatie vind je hier: Los Angeles Big Bus Tours

Ben je benieuwd naar meer tips voor Los Angeles, lees dan ook onze andere blogs:

DEEL DIT ARTIKEL MET ANDEREN

REAGEER OP DIT ARTIKEL

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *