Gran Canaria met kinderen – De magnifieke duinen van Maspalomas

Inhoud van dit artikel

Rollend, schuivend, springend, rennend, glijdend. Op alle mogelijke manieren gaat mijn zoontje van de zandbergen naar beneden. Wij als ouders genieten van het plezier dat hij heeft. En van het uitzicht, hier bij de Dunas de Maspalomas. Op deze plek gaat het strand over in een half-woestijnlandschap met bergen zand. Aan de rand is – als een oase – een klein watertje met een eenzame palmboom.

Resorttip: HD Parque Cristobal

Dat beeld van die oase dringt zich ook op als metafoor voor ons resort in Gran Canaria. Dat we de Nederlandse februarikou hebben ingewisseld voor strakblauwe luchten en dik 20 graden is daarbij al een belangrijke factor. 

Maar, tussen de aaneenschakeling van saaie hoogbouw toeristencomplexen (Maspalomas/Playa del Ingles is een van Europa’s grootste toeristencentra) valt het HD Parque Cristobal ook op door zijn weidse opzet en gemoedelijke sfeer.

Dit is ondermeer te danken aan het ontwerp van het park met louter laagbouw (2-onder-1-kap) bungalows in een ruimtelijk landschap van gras en palmbomen. De één- en tweekamerbungalows hebben heerlijke bedden en zijn voorzien van o.a. een badkuip, waterkoker, koelkast en magnetron. Zelf koken of ontbijt maken is gelukkig niet nodig. De all-inclusive formule betekent een groots buffetaanbod met gevarieerd, smakelijk eten. Voor de kinderen is er zelfs een verlaagd buffetgedeelte waar ze zelf op kunnen scheppen. Sowieso komen de jongste gasten hier goed tot hun recht. Er is het hele jaar door een kids-club en een enthousiast animatieteam en er zijn twee speeltuinen. De twee zwembadgedeeltes hebben kinderbadjes en er is een waterspeeltuin.

Duinen van Maspalomas

Vanaf het resort rijdt er een pendelbus naar Maspalomas, vanwaar je zo de duinen inloopt. Dwaal niet te ver af of je belandt tussen de naakte homo’s, die niet alleen hun kleren uit lijken te hebben om aan hun kleurtje te werken… Je kunt het zes kilometer lange duingebied ook betreden vanaf Playa del Ingles; hier is – naar mijn weten – geen naaktrecreatie. Overigens is zuidelijk Gran Canaria ook buiten de duinen geliefd bij de LGBT-groep. Wat dat betreft zou je voor de aardigheid ’s avonds, na etenstijd, eens een rondje moeten lopen in het Yumbo Centrum in Playa del Ingles. Hier draait het om zien en gezien worden en is het mensen kijken op zijn best.

Puerto de Mogan

Behalve de duinen bezochten we ook Puerto de Mogan (25 autominuten vanaf Playa del Ingles). Dit plaatsje heeft lieflijke straatjes met gekleurde balkonnetjes en mooie bloemen. Rond het haventje lopen de nodige waterweggetjes met bruggetjes (de bijnaam ‘Venetië van Gran Canaria’ is echter overdreven) en zijn meerdere restaurantjes gevestigd. Een wandeling door het stadje is mooi te combineren met een bezoek aan het heerlijke Playa de Mogan. Gelegen in een baai is het water hier kalm en loopt het strand langzaam af. Ideaal met kinderen. De achtergelegen boulevard zorgt voor de nodige gezelligheid, terwijl de hoog rijzende bergen voor de nodige dramatiek zorgen. Vanaf een Mirador kun je (na een steile klim) het geheel mooi overzien.

Na vijf dagen zat ons verblijf op Gran Canaria er op. Het was genoeg om even bij te tanken. En er blijft ook genoeg over waarvoor we graag nog eens terugkomen. Al die recreatieparken bijvoorbeeld voor de kinderen, het bergachtige binnenland, hoofdstad Las Palmas, massa’s stranden en leuke dorpjes. En die zonuren en heerlijke temperatuur natuurlijk. En die fantastische duinen!

Overigens kunnen we ook een van de andere Canarische eilanden van harte aanbevelen: Lanzarote met kinderen – 4 x leuke (halve) dagtocht per huurauto

Deze webpagina bevat affiliate links. Meer over affiliate links lees je in onze disclaimer.

DEEL DIT ARTIKEL MET ANDEREN

REAGEER OP DIT ARTIKEL

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *