Coquitlam, BC: waterparken, speeltuinen en de trein naar Vancouver

Inhoud van dit artikel

De kans dat je als toerist in Coquitlam zal belanden is vrij klein. De voorstad van Vancouver staat namelijk niet vermeld in de reisgidsen en is vooral een ‘bedroom community’, oftewel een forensenstad. Toch hadden wij er een heel fijn verblijf (via een huizenruil), vooral dankzij de verkoeling die de stad biedt op warme zomerdagen en de comfortabele ov-verbinding met Vancouver. Onze tips voor Coquitlam (met kinderen) op een rij.

Town Centre Park

Town Centre Park biedt tal van recreatiemogelijkheden. Voor kinderen het meest in het oog springend zijn een ijssalon, een grote speeltuin en een ‘spray park’. Laatstgenoemde is een toffe waterspeeltuin; ideaal voor kinderen met warm weer. Verder zijn er sport- en picknickfaciliteiten in het park en is er genoeg gras om op te relaxen. Wandelpaden leidden o.a. langs een meertje en bieden aardig uitzicht op de hoge woontorens van de stad.

Coquitlam river

De 46 km. lange Coquitlam rivier is voor de locals een bron van verkoeling en vermaak in de zomer. De ondiepe rivier met stroming leent zich prima voor tuben (op een opblaasband e.d.), pootjebaden en voor een picknick op een klapstoeltje in het water (waterschoenen aanbevolen). De rivier is op verschillende plekken goed toegankelijk.

Lions Park

Zelf gingen we de Coquitlam river steeds in bij een breed keienstrand, bij Lions park. Het park zelf is ook een bezoek waard; er is o.a. een grote speeltuin met ook een splash-gedeelte.

Blue Mountain Park

Ook het Blue Mountain Park is een goede plek om verkoeling te zoeken. Er zijn o.a. een spray park en een gratis toegankelijk kinderbad. Met verder ook een grote speeltuin, sportvelden en een cafetaria krijg je hier makkelijk een halve dag om.

Mundy Park

Mundy Park is het grootste park in Coquitlam. Met uitgestrekte bossen heeft het op veel plekken meer weg van een natuurpark dan van een stadspark. Je kunt er dan ook mooi wandelen en het is een goede plek om beren te spotten. Aan de rand van het park zijn enkele fijne voorzieningen, zoals picknicktafels en een leuke speeltuin (zie titelfoto). Ook is er een (vriendelijke geprijsd) openluchtzwembad (Spani Outdoor Pool).

Minnekhada Regional Park

Aan de rand van Coquitlam ligt Minnekhada Regional Park. Het is een klein natuurpark met ruim vijf kilometer aan wandelpaden en met diverse uitzichtpunten. Het park staat bekend om de vele waarnemingen van zwarte beren

White Pine Beach

Net buiten Coquitlam ligt Sasamat Lake (onderdeel van Belcarra Regional Park). Rond het meer zijn enkele zandstranden, vanwaar je in het meer kan zwemmen of andere watersporten kan beoefenen. Wij zelf vertoefden een dagje aan Sasamat Lake op White Pine Beach. Dit is het grootste strand, met (meestal) voldoende aanbod aan (betaalde) parkeerplaatsen.

Millennium Line

Een (automatisch gestuurde) skytrain verbindt Coquitlam met Vancouver. De zogenaamde Millennium Line rijdt in een half uur naar Commercial-Broadway Station, vanwaar het – na een overstap – nog ca tien minuten reizen is naar downtown Vancouver.

Gezien de verkeersdrukte op de autowegen rond Vancouver is de skytrain een prettigere optie om naar het centrum van Vancouver te reizen. Voor kinderen is het ook een leukere optie: ze kunnen helemaal voor in de trein doen alsof ze die zelf besturen. 

Korean food
Relatief gezien heeft Coquitlam een van de grootste Koreaanse gemeenschappen in Noord-Amerika. Het aantal Koreaanse winkels en restaurants in Coquitlam is dan ook talrijk. Voor liefhebbers van de Koreaanse keuken is er dan ook heel wat te kiezen…

Andere blogs over British Columbia op deze website: Tip voor Vancouver Island: rijd de Pacific Marine Circle Route! 

 

DEEL DIT ARTIKEL MET ANDEREN

REAGEER OP DIT ARTIKEL

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *