Tip voor Vancouver Island: rijd de Pacific Marine Circle Route!

Inhoud van dit artikel

De Pacific Marine Circle Route is een 263 km. lange ‘scenic route’ in het zuiden van Vancouver Island in Canada. De route kan in een dag worden gereden, maar je kunt er ook rustig een week voor uittrekken, zoveel is er langs de route te zien en te doen. Wij reden zelf in twee dagen de Pacific Marine Circle Route. Ik deel onze ervaringen in een fotoverslag, aangevuld met een korte notitie en met tips voor als je deze route in Vancouver Island met kinderen rijdt.

Wij reden zelf vanuit Victoria de route met de klok mee. Voordeel van deze richting is dat je vooral de zon in de rug hebt tijdens het rijden. De route tegen de klok in rijden heeft ook een voordeel. Je rijdt dan – waar relevant – aan de kant van de zee; goed voor mooier uitzicht en je kunt makkelijker stoppen, omdat de uitzichtplekken meestal aan die kant van de weg liggen.

Sooke Potholes Provincial Park

Onze eerste stop was bij Sooke Potholes Provincial Park, op een klein uur rijden van Victoria. Het park is populair voor hiken en voor zwemmen in een van de vele ‘rock pools’. Wij gingen voor dat laatste, op een mooi plekje vlakbij parkeerplaats P1. Daarna zochten we bij P2 tevergeefs naar een uitzichtpunt; het bleek (voorgoed?) gesloten voor publiek.

Sandcut Beach

Vanaf Sooke rijden we 70 km. lang door regenwoud, vlak langs de kust. Op dit gedeelte liggen tal van ruige stranden – o.a. China Beach, French Beach, Mystic Beach, Botanical Beach – die te bereiken zijn middels een korte of lange wandeling door het regenwoud. Wij bezoeken uiteindelijk twee stranden: Sandcut Beach en Sombrio Beach.

Sandcut Beach bereiken we na een eenvoudige wandeling van 400 meter vanaf de parkeerplaats. Op het strand zelf lopen we nog eens ca. 400 meter naar een bijzondere waterval. Onze kinderen spelen er leuk met drijfhout en keien.

Sombrio Beach

Sombrio Beach is opgedeeld in een westelijk en oostelijk deel. Laatstgenoemde schijnt makkelijker bereikbaar te zijn en er is een ‘hidden waterfall’. Wij liepen echter naar het westelijke strand met op de route ook een hangbrug. De wandeling – van ca. 15 minuten vanaf de parkeerplaats – was wat uitdagender, met een deels zompig en glad pad. 

Port Renfrew

In Port Renfrew rijden we naar Government Dock, waar we mooi uitkijken over Port San Juan; een zee-inham. Bij de dock liggen ook ‘seaside cottages’ en een pub met een aantrekkelijk terras.

Fairy Lake

Verderop langs de route stoppen we bij Fairly Lake. Opvallendste aan dit meer is een eenzame boom in het water, ook wel bekend als ‘Lonely Tree’.

Lake Cowichan

Bij Lake Cowichan bezoeken we het strandje (naast een kampeergebied) om kort pootje te baden. De kinderen spelen er ook even in een kleine speeltuin.

Duncan

Duncan zien we alleen vanuit de auto. Het plaatsje staat bekend om de vele totempalen in het centrum. Ook is er het BC Forest Discovery Center, wat een aanrader lijkt te zijn als je Vancouver Island met kinderen bezoekt.

Cowichan Bay

Overnachten doen we in Cowichan Bay. Het is een relaxte, kleinschalige (bad)plaats met de nodige voorzieningen en mooie zoutvlaktes. Vanuit Cowichan Bay vertrekken ook orca- en walvistochten

Malahat Skywalk

De volgende dag bezoeken we de Malahat Skywalk; een combinatie van ‘treetop boardwalk’, uitzichttoren en een megalange glijbaan. Voor kinderen is er verder een kleine speeltuin en een speurtocht. Het is een leuk uitje met kinderen op Vancouver Island, hoewel de entreeprijs wel erg fors is. Maar, de uitzichten zijn onbetaalbaar… Overigens is er langs de doorgaande weg ook een openbaar uitzichtpunt, vlakbij de Malahat Skywalk.

Goldstream Provincial Park

Verderop langs de route, sommige met een kleine omweg, liggen nog enkele interessante plekken. Shawnigan Lake en Bamberton Beach bieden de mogelijkheid tot zwemmen. En Goldstream Provincial Park is populair om te wandelen, met o.a. een waterval in het park.

Thetis Lake Regional Park

Wijzelf besloten vanaf de Malahat Skywalk direct door te rijden naar Thetis Lake Regional Park. We verkennen er kort de wandelpaden, maar brengen vooral tijd door aan het strandje en in het water.  

TIP: breng waterschoenen mee. Aan zee, bij de meertjes en in de 'rock pools' hebben zowel wij als onze kinderen er veel plezier van gehad (en veel ongemak mee bespaard ;-). Goed beoordeelde en vriendelijk geprijsde waterschoenen koop je hier.

DEEL DIT ARTIKEL MET ANDEREN

REAGEER OP DIT ARTIKEL

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *