Whistler: Peak-2-peak gondel, Skybridge en (zwem)meer

Inhoud van dit artikel

Whistler staat bekend als een van de beste wintersportgebieden in Noord-Amerika. Maar, ook in de zomer is Whistler een bezoekje waard, al is het maar voor de ‘Whistler peak 2 peak 360 Experience’. Bij deze ‘experience’ reis je met meerdere gondels en skiliften naar verschillende plekken in de bergen rond Whistler. Hoogtepunten zijn o.a. een lange hangbrug en de langste loshangende gondel ter wereld. In de volgende alinea’s neem ik je meer op deze ‘experience’ met na afloop nog een verkoelende duik in een meer en een bezoek aan het centrum van Whistler. Ik vul het blog verder aan met tips voor als je Whistler met kinderen bezoekt. 

Whistler Village Gondola

Het startpunt voor de ‘Whistler peak 2 peak 360 Experience’ is bij een van de twee dalstations. Het ene dalstation – de Whistler Village Gondola – ligt centraal in het dorp. Het andere dalstation – de Blackcomb Gondola – ligt aan de voet van de bekendste berg in Whistler: Blackcomb Mountain. Grote (betaalde) parkeerplaatsen liggen centraal tussen beide dalstations in, vanwaar het vijf tot tien minuten lopen is naar de gondel.

Blackcomb Mountain

Wij kiezen de Blackcomb Gondola als vertrekpunt en kopen er een Peak 2 Peak dagkaart, waarmee we alle gondels en liften in Whistler mogen gebruiken (dit is ook het enige soort ticket dat wordt aangeboden in de zomer).

Voor ons als volwassenen kost het $ 85,- CAD p.p. Onze kinderen zijn jonger dan zeven en dat betekent dat ze gratis met de gondel mogen. Met de Blackcomb gondel reizen we in twintig minuten van 675 meter hoogte naar 1860 meter hoogte. 

We hebben geluk, want onderweg spotten we vanuit de gondel een beer (volgens infoborden leven er ca. zestig beren in het gebied)! Eenmaal boven genieten we van het uitzicht en maken we een wandeling van een kilometer; heen en terug naar een stuk gletsjer. Onze kinderen vinden het prachtig om in de zomer even ‘sneeuwballen’ te kunnen gooien’…   

Sneeuwpret bij de gletsjer

Peak 2 Peak Gondola

Uitzicht vanuit de Peak 2 Peak gondel

Vanaf Blackcomb Mountain maken we vervolgens de oversteek naar Whistler Mountain. Dit doen we met de Peak 2 Peak Gondola. De gondel gaat meer horizontaal dan verticaal en had vanaf de opening (in 2008) jarenlang het record van langste losstaande gondel ter wereld. De gondel is 4,4 km. lang en hangt tot wel 435 meter boven de grond

Tijdens het gondelritje genieten we dan ook van een bijzonder vogelperspectief op de vallei die we oversteken. Een beetje duizelen doet het ons wel met zulke hoogtes, dus voelt het goed om na 11 minuten gondelen weer vaste voet aan de grond te hebben. Overigens zijn er ook enkele gondels met een deels glazen bodem. De wachtrij daarvoor was best lang, terwijl we niet echt de indruk hadden dat het erg veel toevoegde t.o.v. een gewone gondel.

Whistler Mountain

Op Whistler Mountain besluiten we eerst wat te eten bij het restaurant dat hier op 1850 meter hoogte ligt en dat een heerlijk uitzicht biedt vanaf het terras.

Terras op Whistler Mountain

Na de maaltijd kijken we even rond bij een podium met Olympische Ringen, die herinneren aan de Winterspelen van 2010 (Nicolien Sauerbreij won toen in Whistler haar Olympische gouden medaille). Daarna lopen we in tien minuten – bergaf – naar de stoeltjeslift. Deze steile en hoge vierzitter-lift brengt ons verder de berg op, naar de Skybridge.

Cloudraker Skybridge

Eenmaal boven, zijn we de 2000-metergrens gepasseerd. Het uitzicht hier is dan ook weids, met zicht op tal van besneeuwde bergtoppen en minstens een vijftal meren. Nog indrukwekkender wordt het zicht vanaf het hangende uitzichtplatform, die de flitsende naam ‘Raven’s Eye Cliff Walk’ draagt. De leukste route naar het platform is via een spectaculaire hangbrug; de 130 meter lange ‘Cloudraker Skybridge’. Voor de ervaring steken we de brug meermaals over. Onze kinderen vermaken zich verder met het bouwen van steenmannetjes, zodat we geen haast hebben om weg te gaan van deze bijzondere plek.

De Cloudraker Skybridge in Whistler
Raven’s Eye Cliff Walk

Blackcomb Mountain Gondola

In plaats van met de dichtstbij zijnde gondel (de Whistler Village Gondola) weer terug te keren naar het dorp, besluiten we dezelfde weg terug te nemen. Zodoende kunnen we nog een tweede ritje maken met de Peak 2 Peak Gondola

Weer terug aan de voet van Blackcomb Mountain kijken de kinderen nog even rond bij het (betaalde) kindervermaak rond het dalstation. Omdat het erg warm weer is, overtuigen we de kinderen dat we iets leukers weten dan dit.

De Blackcomb Gondola

Rainbow Park

Daarvoor rijden we tien minuten naar Rainbow Park (betaald parkeren). Dit park ligt aan het prachtige ‘Alta Lake’; een langzaam aflopend meer met een fijne watertemperatuur en een prachtige ligging tussen de bergen. Het is een heerlijke plek om nog even verkoeling te zoeken (zelfs bovenop de berg was het een bloedhete dag) en te genieten van een kleine snack (van de food truck in het park).

Alta Lake in Rainbow Park

Whistler Village

Meer eten doen we ’s avonds in het autovrije centrum van Whistler (Tip: voor restaurantbezoek in het hoogseizoen is het aanbevolen te reserveren!). Met een ruim winkelaanbod is het er verder ook leuk rondkijken. Verder zijn het ‘Village Park’ en ‘Olympic Plaza’ een bezoekje waard. Op laatstgenoemd plein spelen onze kinderen de volgende ochtend nog geruime tijd in de originele speeltuin. Daarna zeggen we Whistler gedag en reizen door naar Squamish.

Village Park in Whistler
Olympic Plaza in Whistler

Whistler met kinderen: aanvullende tips

  • Ticketprijs: voor minderjarigen zijn er drie tarieven voor de Peak 2 Peak 360 Experience: je vindt ze hier.
  • Goed om te weten: de stoeltjeslift naar de top van Whistler Mountain is alleen toegankelijk voor kinderen met een minimumlengte van één meter.  
  • Burning Hot: wij hadden een stralende, maar ook bloedhete dag, op de berg. Zonnebrand en zonnehoedjes of /-petjes zijn aan te bevelen in de zomer.
  • Handig: bij de bergstations kun je eigen (drink)flessen bijvullen met drinkwater.
  • Opgelet: Whistler is ‘bear area’; o.a. in Rainbow Park laten ze zich geregeld zien.  
  • Kids activiteiten: in Whistler kun je o.a. ziplinen, raften, hiken, boomtopparcours lopen, mountainbiken en skaten.

Meer Canada? Lees onze andere blogs: Tip voor Vancouver Island: rijd de Pacific Marine Circle Route!

 

DEEL DIT ARTIKEL MET ANDEREN

REAGEER OP DIT ARTIKEL

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *