Vancouver met kinderen: 9 tips voor toffe, gratis activiteiten

Inhoud van dit artikel

Onderstaande tips voor Vancouver met kinderen zijn zowel leuk voor gezinnen met kids als ook voor je portemonnee. De activiteiten en bezienswaardigheden die we tippen zijn namelijk niet alleen kids proof, maar ook nog eens gratis. En dat laatste is best prettig, in een stad waar attracties en horeca aardig prijzig kunnen zijn. Have fun!

Stanley Park

Het reusachtige Stanley Park is hét gebied voor recreatie en ontspanning nabij downtown Vancouver en een ideale plek om met kinderen te bezoeken. Het park wordt vrijwel geheel omsloten door water, waarlangs een 9 km. lang wandel- en fietspad loopt: de zogenaamde ‘Sea Wall’.

Fietsen over de Sea Wall

Langs de Sea Wall liggen tal van mooie uitzichtpunten en andere (gratis) bezienswaardige plekken. Wij bezochten er o.a. een park met totempalen, een waterspeeltuin met uitzicht op de Lions Gate Bridge, een tweetal stranden (Second en Third Beach) en een park met speeltuinen en een openluchtzwembad (zie onderstaande tip). Dit alles deden we per fiets, wat dan ook een hele ontspannen en een ideale manier is om een goed beeld te krijgen van Stanley Park. 

Fietsenhuur is echter verre van gratis en zelfs behoorlijk prijzig, maar wij vonden het wel de leukste activiteit die we ondernamen in Vancouver. Te voet kom je echter ook een heel eind, zeker als je een bus tot in het park neemt of als je bijv. met de auto naar verschillende interessante plekken in Stanley Park rijdt (voor de duidelijkheid: het park is zo groot, dat er een wegennetwerk doorheen loopt).

Totempalen in Stanley Park
Lions Gate Bridge

Tip: Second Beach Pool is een mooi gelegen openluchtzwembad in Stanley Park, waarvan de entree maar een paar dollar bedraagt. Om zoveel mogelijk mensen een kans te geven het zwembad te bezoeken, heb je met een ticket recht op twee uur toegang. Gezien de populariteit van het zwembad is het aan te bevelen vooraf online een ticket en een tijdslot te reserveren.

Third Beach in Stanley Park
Speeltuin bij Second Beach

Stranden

Behalve de stranden in Stanley Park liggen er richting het stadscentrum ook enkele stranden. Twee van de populairste stadsstranden van Vancouver zijn Sunset Beach en English Bay Beach. In de straten nabij deze stranden hangt zomers een leuke beach vibe met een aardig aanbod aan strandbarretjes e.d. Net achter English Bay Beach is het sculpturenpark A-maze-ing Laughter ook leuk om te bezoeken. De schaterlachende mannetjes zijn een fotogenieke plek en toveren bij jong en oud een lach om de mond.

English Bay Beach
De lachende mannetjes van A-Maze-ing Laughter

Central Public Library

In een stad met veel hoogbouw is het vaak leuk om de skyline vanaf hoogte te bekijken. In Vancouver kan dit gratis vanuit de Public Library, Central, vanaf het dakterras op de 8e en 9e etage. Op het dakterras (met daktuin) staan tafels en stoelen, waar je bijv. kunt genieten van een zelf meegebrachte koffie (verkrijgbaar bij de ingang van het gebouw). Het uitzicht op de stad is vanuit de bibliotheek niet bijzonder spectaculair, maar is wel leuk om even mee te pakken tijdens een wandeling door downtown. Overigens heeft de bibliotheek ook een kinderafdeling met diverse speelelementen.

Uitzicht vanaf de 9e etage van de bibliotheek
Dakterras van de public Library

Rainbow Park speeltuin

Vlakbij de Public Library ligt Rainbow Park: een speeltuin. Van de vele speeltuinen die we zagen in Vancouver sprong deze er het meeste uit. 

Kinderen kunnen in Rainbow Park dan ook naar hartenlust klimmen, springen, glijden en schommelen. Even afkoelen kan er in een kleine waterspeeltuin.

Veel speelplezier dus. En dat in een tof ontworpen speeltuin midden tussen de hoogbouw. Leuke extra is het cafetaria met terras (en take-away) pal naast de speeltuin.

Rainbow Park...
...speeltuin tussen de hoogbouw

Engine 374 Pavillion

Engine 374 Pavillion is een klein, gratis toegankelijk museum, waarin het verhaal wordt verteld van de eerste transcontinentale treinrit in Canada (in 1887). De destijds dienstdoende locomotief is het pronkstuk van het museum en kan van binnen worden bezichtigd. Leuk voor kinderen, die in het museum verder o.a. met een lading speelgoedtreinen kunnen spelen. Buiten bij het museum is ook een draaischijf te bezichtigen. 

Vlakbij Engine 374 Pavillion ligt David Lam Park. Dit is een mooi aangelegd park met meerdere speeltuinen. Het park ligt aan het water en is een opstapplaats voor de waterbus naar o.a. Granville Island (zie volgende twee tips). 

Draaischijf buiten bij Engine 374 Pavillion

Granville Island Kids Market

Speeltoestel bij de Kids Market

Granville Island is een klein schiereiland tegenover downtown Vancouver. Het voormalige industriegebied huisvest tegenwoordig een microbrouwerij en de nodige restaurants en winkels. Meest bekend is de Public Market, waar in tal van kraampjes o.a. eten en souvenirs worden aangeboden. 

De leukste winkel voor kinderen is de Kids Market. Dit is een kleurrijk warenhuis met allerlei kinderwinkels (o.a. speelgoed en kinderkleding), een kinderkapper, kindercafé, binnenspeeltuin en veel ander amusement. Een mooi initiatief en zeker leuk om even rond te kijken.

Granville Island kun je vanuit downtown het beste bereiken per aquabus (met verschillende haltes). Dit is niet gratis, maar wel de leukste manier qua vervoer (zeker met kinderen) met – tijdens het boottochtje – mooi uitzicht op downtown Vancouver.

Uitzicht vanaf Granville Island
De aquabus vaart o.a. naar Granville Island

Granville Island Water Park

Ook op Granville Island, vlakbij de Kids Market, ligt een grote, gratis toegankelijke waterspeeltuin: Granville Island Water Park. In het park is het zomers heerlijk spelen voor kinderen, tussen tal van waterstralen en speeltoestellen, en met uitzicht op de skyline van Vancouver. Favoriet onder kinderen is de lange waterglijbaan. Rond het waterpark is ook een speeltuin en een ligweide. Bij het park zijn openbare toiletten en er is diverse horeca in de buurt.

Granville Island Water Park
Speeltuin bij het Water Park

Sea Plane Terminal

Aan het water bij de Vancouver Convention Centre ligt de Sea Plane Terminal: oftewel de hub waar watervliegtuigen landen en opstijgen. Het komen en gaan van de kleine watervliegtuigjes is een mooi schouwspel dat de hele dag in rap tempo doorgaat. 

Sowieso vonden we het gebied direct rond de Sea Plane Terminal een van de relaxtere plekken in dit deel van Vancouver. Het aangrenzende – toeristische – Gastown en Chinatown vonden we tegenvallen en soms qua sfeer duidelijk minder prettig.

Lynn Canyon Suspension Bridge

Als alternatief voor de – alleen tegen betaling toegankelijke – Capilano Suspension Bridge, bezochten we de gratis te bezoeken Lynn suspension Bridge (wel betaald parkeren). Deze hangbrug hangt in Lynn Canyon Park in het noorden van Vancouver.

Lynn Canyon Suspension Bridge
Rivier in Lynn Canyon Park

Lynn Canyon Park heeft indrukwekkende natuur met enorm hoge bomen, flinke hoogteverschillen en een snelstromende rivier met tal van watervallen. We maakten er een rondwandeling naar o.a. de hangbrug en naar de ’30 foot pool’: een dieper watertje waar we konden zwemmen. Al-met-al een leuk uitje, waarmee we ook een indruk kregen van de ruige natuur aan de rand van de stad.

Pootje baden nabij de 30 foot pool

Bezoek je ook de omgeving van Vancouver met kinderen, kijk dan vooral even op onze pagina met Canada blogs: Canada – Alles Kids Op Reis

Booking.com

DEEL DIT ARTIKEL MET ANDEREN

REAGEER OP DIT ARTIKEL

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *