Zuid-Limburg: 61 x café-restaurant met terras en speeltuin

Inhoud van dit artikel

Zuid-Limburg telt tientallen terrassen met speeltuin waar je ontspannen van je stuk vlaai, lunch of borrel kunt genieten terwijl de kinderen lekker aan het spelen zijn. Wij hebben al deze kindvriendelijke café-restaurants met terras en speeltuin in Zuid-Limburg in een handig overzicht gezet. Meerdere komen met prachtig uitzicht, sommige met hele grote speeltuinen en andere juist met ook een binnenspeelhoekje. Genoeg te kiezen met onderstaande 61 adresjes…

Zoek je liever een café-restaurant met een speelhoek of speelruimte, klik dan op onderstaande knop.

Álle 61 café-restaurants met terras en speeltuin in Zuid-Limburg

 

De horeca-terrassen met speeltuin staan alfabetisch gerangschikt op basis van de plaatsnaam. Direct hieronder staan alle adresjes uit de lijst ook weergegeven op de kaart.

Aan de Meule – Beek

Restaurant Aan de Meule ligt naast de historische St. Hubertusmolen en is startpunt van diverse wandelroutes. Het ruime terras grenst aan het grote speelterrein, waar vooral de lange, hoge kabelbaan het goed doet bij de spelende jeugd. Om de kinderen aan tafel te vermaken delen ze in het restaurant erg leuke goody bags met allerlei spel- en knutselvermaak uit. Binnen is ook een heel klein speelhoekje.

Berghotel Vue – Berg en Terblijt

Oprijzende rotswanden, een kasteel dat boven de omgeving uittorent en op de achtergrond het kabbelende geluid van de Geul. Het is makkelijk wegdromen op het terras van Berghotel Vue. De aangrenzende speeltuin is uitdagend genoeg voor oudere kinderen. De allerjongsten kunnen er iets minder goed uit de voeten. Gelukkig is het makkelijk toezicht houden vanaf het terras.

Restaurant Aphrodite – Berg en Terblijt

Grieks restaurant Aphrodite heeft een ruim terras met mooi uitzicht op zowel de heuvels van Zuid-Limburg als op de speeltuin met meerdere trampolines en diverse speeltoestellen.

Gasterie Hedelfinger – Bingelrade

Gasterie Hedelfinger (alleen vrijdag t/m zondag geopend) heeft een ruim terras met ook veel gras. Aangrenzend ligt een openbare speeltuin met o.a. een zandbak, wip, klimrekken en een speelhuisje. Naast de speeltuin ligt ook een voetbal- cq. basketbalveldje. 

Blotevoetenhut – Brunssum

De Blotevoetenhut ligt bij de ingang van het Blotevoetenpark in Brunssum. Je kunt er genieten van koffie, lunch en borrel. Kinderen kunnen bij het terras spelen op een klimtoestel. Tevens is er binnen een speelhoek.  

De Uitvlucht – Brunssum

Een speeltuin op het terras, een speelzolder, een aardig uitzicht. Aan de rand van de Brunssumerheide is Brasserie de Uitvlucht een prima plek voor een koffie- of borrelmomentje.

Brasserie Friends – Bunde

Vanaf het op een verhoging gelegen terras van Brasserie Friends kijk je handig uit op de openbare speeltuin die direct naast het terras ligt. 

IJsboerderij Catsop – Catsop

Op het terras van ijsboerderij Catsop is het genieten van ijs, wafels en koffie. Kinderen kunnen er springen op de grote trampoline (het enige speeltoestel).

Buitengoed De Moosjtum – Eijsden

Hoewel aan een (niet al te drukke) doorgaande weg gelegen krijg je direct een landelijk gevoel bij Buitengoed De Moosjtum in Eijsden. Er is een terras, maar ook een omheinde tuin met picknicktafels waar je van een (vriendelijk geprijsde) lunch, vlaai of een ijsje kunt genieten. In diezelfde tuin staan twee grote speeltoestellen, een trampoline en zijn ook de dierenverblijven van de kippen, geiten en varkens.

Hoeve De Eik – Epen

Bij Hoeve de Eik kunnen kinderen in de meest zuidelijk gelegen speeltuin (met o.a. een trampoline, schommels, zandbak en glijbanen) van Nederland spelen. Qua terras is het kiezen: of die met zicht op de speeltuin of die met prachtige panoramablik over het Heuvelland.

Eyserhof – Eys

Eyserhof heeft een mooi gelegen restaurant met – 150 meter verderop, uit het zicht – een grote speelweide met speeltoestellen en een voetbalveldje. Ook houden ze er verschillende dieren (o.a. herten) en bieden ze activiteiten, zoals klootschieten en shortgolf.

De Biesenhof – Geleen

De Biesenhof is gehuisvest in een oude hoeve in een geliefde wandelomgeving met hellingbossen en de meanderende Geleenbeek. Vanaf het ruime terras aan de achterkant van de hoeve heb je prima zicht op de naastgelegen grote speeltuin met ook enkele speeltoestellen voor de allerkleinsten.

Brasserie Herenberg – Gulpen

Brasserie Herenberg ligt op het terrein van Camping Osebos in de buurtschap Euverem. Vanaf het terras heb je leuk uitzicht op enkele lage heuvels. Gescheiden door de campingparkeerplaats ligt er bij het terras van Herenberg ook een ruime speeltuin, bestaande uit een enorm klim- en glijtoestel en schommels en trampolines.

Restaurant De Gulperberg – Gulpen

Restaurant De Gulperberg is een no-nonsens familierestaurant met een terras met prachtig uitzicht. Kinderen kunnen zich vermaken in het naastgelegen, ietwat gedateerde, speeltuintje. 

Jantje zag eens pruimen hangen – Gulpen

Restaurant Jantje zag eens pruimen hangen hoort bij de naastgelegen Camping Gulperberg. In de nabijheid heb je prachtige vergezichten. Vanaf het terras is het uitzicht minder spectaculair. Wel is er goed zicht op de ruime speeltuin (in zand) die voor alle leeftijden wat leuks te spelen biedt. De menukaart biedt ruime keuze (de huisgemaakte kipnuggets zijn om te smullen…), de bediening is erg vriendelijk en er heerst een ontspannen sfeertje.

Pannekoekenmolen – Gulpen

Bij de Pannekoekenmolen is een terras met ernaast een speeltuin, welke wel teleurstellend klein is voor een familierestaurant. Binnen in het restaurant beperkt het kindervermaak zich tot wat duplo, puzzels en kleurplaten.

The Dill – Gulpen

Restaurant The Dill is gevestigd op het Roompot vakantiepark in Gulpen (in buurtschap Euverem). Vanaf het hoger gelegen terras kijk je mooi uit op de speeltuin (met klimtoestel, glijbaan en een zandspeeltuin) en heb je fraai uitzicht op de omgeving. 

De Verloren Kost – Gulpen

De Verloren Kost is een boerderijcamping onder de vlag van FarmCamps. Je bent er ook als niet-campinggast welkom op het (seizoensgebonden) boerderijterras. Ze serveren er ijs, vlaai en er is een speeltuin. 

Pannenkoekenrestaurant Schrieversheide – Heerlen

Dit zelfbedieningsrestaurant huisvest tevens het bezoekerscentrum Brunsummerheide. Vanaf het terras heb je een leuk uitzicht over de Zuid-Limburgse heide en vanaf enkele tafels kun je ook mooi de kleine speeltuin in de gaten houden.

Koffiehuuske – Heerlen

Het Koffiehuuske is rustig gelegen in de buurtschap Benzenrade. Op 25 meter – en binnen het zicht – van het terras ligt het buurtspeeltuintje.  

Auberge De Smockelaer – Heijenrath

Zonder uit te blinken levert Auberge De Smockelaer een compleetpakket: speeltuin direct aan het terras, kindermenu, kindertoilet en verschoningskussen.

Zegelskoël- Heijenrath

In het centrum van Heijenrath ligt De Zegelskoël met een ruim terras met – in het zicht – een kleine speeltuin.

Rustpunt Achterum – Klimmen

Wat heb je meer nodig dan een speelrek, een trampoline, een partij speelgoed en een kleine kaart voor de inwendige mens. Een leuk uitzicht misschien? Ook die kan worden afgetikt bij deze kleinschalige horeca; Rustpunt Achterum in Klimmen.

Landgoed Overste Hof – Landgraaf

Landgoed Overste hof is fraai gelegen aan het water in het Strijthagerbeekdal; een mooi wandelgebied. Op vijftig meter van het terras (nog net binnen het zicht) ligt een speeltuintje met klimtoestel, schommels en een glijbaan.

Snowfriends – Landgraaf

Snowfriends is een van de restaurants van Snowworld (betaald parkeren: €5,-) en heeft een ruim terras. Bij het terras ligt een speeltuin met een klimrek, glijbaan, schommel en een kabelbaan. 

De Dwaze Herder – Maastricht

Dit is meer een speeltuin met een terras, dan andersom. Vanaf het terras kun je dan ook maar een klein deel van het speelaanbod overzien. Kinderen zullen er niet om malen, die krijgen rustig een halve dag om bij De Dwaze Herder. 

’t Proeflokaal – Maastricht

’t Proeflokaal is gelegen op een vakantiepark, aan de rand van Maastricht. Ze serveren er eten en drinken, o.a. op een terras dat uitkijkt op een kleine speeltuin .

Restobar Mama – Maastricht

Restobar Mama (met terras) ligt naast een speeltuin met als blikvanger een enorm klimrek in de vorm van een Mosasaurus. Bij de restobar zijn ook sport- en spelattributen te leen om te gebruiken op het naastgelegen grasveld. ’s Zomers breidt Mama uit met een kleine waterspeeltuin.

Buitengoed Slavante – Maastricht

Slavante is een begrip in Maastricht. Mede omdat het een goede uitvalsbasis is voor een wandeling op de Sint Pietersberg. Het uitzicht vanaf het terras mag er ook zijn. En dan is er ook nog een speeltuintje met o.a. schommels en een wip.

Restobar Treech ’42 – Maastricht

Restobar Treech ’42 ligt op het terrein van een watersportclub. Het terras bij het eetcafé is mooi gelegen aan de Maas en een gedeelte ervan is opengesteld voor passanten (het andere deel is alleen voor leden van de waterclub). Bij het passantenterras ligt een ruime speeltuin met o.a. twee trampolines en een kinderbadje. 

Villa Kanjel – Maastricht

Is het een terras met speeltuin of een speeltuin met terras? Hoe dan ook: de speeltuin bij Villa Kanjel is enorm groot met een kabelbaan en veel uitdagende speeltoestellen voor wat oudere kinderen, maar ook een omheind gedeelte voor de kleintjes.

Geulhof – Mechelen

Aan de rand van Mechelen ligt het sfeervolle Geulhof. Vanaf het terras kijk je uit op de omliggende heuvels en op de speeltuin met opvallende – bijna sprookjesachtige – speeltoestellen.

Brasserie Bie de groeve – Meerssen

Brasserie Bie de Groeve ligt op het terrein van camping ’t Geuldal in een populair wandelgebied. Naast het terras ligt de enorme speeltuin waar kinderen zich uit kunnen leven op o.a. tal van speeltoestellen, skelters en een springkussen. Ook is er een speeltuin voor de allerkleinsten en een kleine kinderboerderij.

Uitspanning de Nachtegaal – Meerssen

De Nachtegaal ligt in een schaduwrijk gebied dat geliefd is bij recreanten. Een gedeelte van het terras heeft zicht op de ruime speeltuin. Kinderen kunnen er spelen op o.a. een kabelbaan, schommels, glijbanen en in de zandspeeltuin.  

Boave de Wesch – Noorbeek

Brasserie Boave de Wesch ligt op het terrein van camping Grensheuvel, in Noorbeek. Vanaf het brasserie-terras kijk je leuk uit over het omliggende heuvelland en op de speeltuin. Kinderen kunnen in de speeltuin klimmen en klauteren en spelen op een schommel, wip en glijbaan.

Gasterij Henry VIII – Noorbeek

Gasterij Henry VIII ligt op het terrein van het kleinschalige vakantiepark de Waufsberg. Ook niet-gasten van het vakantiepark zijn er welkom voor een stuk vlaai, lunch, borrel of diner. Het zonnige terras ligt direct aan de speeltuin met daarin een kabelbaan, een springkussen en diverse klimtoestellen, glijbanen en schommels. 

Hoeve Cobelli – Noorbeek

Hoeve Cobelli heeft een groot tuinterras met picknicktafels. Gasten kunnen er genieten van pizza, ijs en drankjes (volgens een zelfbedieningsconcept). In de tuin bij de hoeve is een ruim speelterrein met o.a. een trampoline, wip, schommel en een groot speeltoestel met een glijbaan.

De Zeute Aardbei –  Noorbeek

De tussen de terrastafels zigzaggende kinderen op fietsjes en vierwielers zorgen voor een huiselijk sfeertje tussen de aardbeienvelden bij de Zeute Aardbei. Terwijl jezelf geniet van een stuk vlaai, broodje of ijsje kunnen kinderen zich uitleven op o.a. trampolines en een klein voetbalveldje. In het winkeltje kun je unieke aardbeienwijn kopen.

Restaurant Bei os op de Camping – Rimburg

Dit restaurant is gelegen op Camping de Watertoren. Vanaf een gedeelte van het aangename terras heb je uitzicht op het grote speelterrein met klim- en speeltoestellen voor zowel de jongste als ook voor wat oudere kinderen. Het restaurant verkoopt ook leuke kindermenu’s en er is een aparte ijssalon. Let op: openingstijden zijn seizoensgebonden.  

Brasserie De Watertoren – Rimburg

In een wandelgebied tegen de Duitse grens ligt naast een 32 meter hoge watertoren deze brasserie. Naast het terras is een kleine speeltuin. De watertoren kan ook beklommen worden voor een mooi uitzicht.

Mareveld – Schimmert

Mareveld is een sfeervol ingericht eetcafé behorende bij de gelijknamige camping. Steak is een huisspecialiteit, getuige de hompen vlees die afhangen in de rijpkast. Het buitenterras ligt direct naast de ruime speeltuin. Binnen is ook een bioscoopje annex entertainmentruimte waar kinderen hun (kindermenu)muntje kunnen omzetten in een klein cadeau.

Pannenkoekenplaets – Schimmert

De Pannenkoekenplaets in Schimmert heeft in de tuin naast het terras een fijne speeltuin met een trampoline en twee speelhuisjes met glijbanen.

Gasterij Terborgh – Schinnen

Gasterij Terborgh is gevestigd in een deel van kasteel Terborgh, in Schinnen. Bij het terras is een kleine speeltuin met een glijbaan en diverse klimtoestellen. 

Hotel-restaurant Op de Beek – Schin op Geul

Aan de achterkant van het hotel heeft het bijbehorende restaurant Op de Beek een groot terras. Voor kinderen is er een aantal speeltoestellen direct naast het terras. 

Woodz – Schin op Geul

Woodz ligt op een vakantiepark en het zonovergoten terras kijkt uit over een groot zwembad (enkel toegankelijk voor parkgasten) met op de achtergrond de heuvelende omgeving. Op het terras staat een klein speeltoestel en – driehonderd meter verderop – op het park ligt ook nog een grote speeltuin.

Windraak 31 – Sittard

Windraak 31 is gelegen aan een doorgaande weg, maar sla een zijpad in en je bevindt je direct in rustig wandelgebied. Ze hebben een uitgebreide menukaart voor zowel lunch als diner. Binnen is een klein speelhoekje en buiten – naast het terras – kunnen kinderen zich vermaken in meerdere speelhuisjes en op de trampoline.

Brouwerij De Fontein – Stein

Brouwerij De Fontein is rustig gelegen aan de rand van Stein. In een landelijk decor ben je er o.a. aan het juiste adres om een van de biertjes uit eigen brouwerij te proeven. Voor de kinderen is er een ruim speelveld met een trampoline, zandbak en speeltoestellen. Een deel van het terras bevindt zich direct aan het speelgedeelte. Op de menukaart staan kindergerechten en verder zijn kinderstoelen en een verschoningsplek aanwezig.   

Gasterie De Bokkereyer – Sweikhuizen

In ‘bergdorpje’ Sweikhuizen, bij het startpunt van diverse wandelroutes ligt Gasterie De Bokkereyer. Een kleine speeltuin maakt onderdeel uit van het terras, waar ze o.a. ruime keuze van het kindermenu hebben. Direct naast de gasterie, gescheiden door een haag, ligt ook nog een openbare speeltuin.

Hoom – Urmond

Hoom is een van de restaurants in het Van der Valk hotel Stein-Urmond. Voor kinderen heeft het restaurant een speciaal concept: Van der Valk wereldeters. Bij het restaurant (op 1 hoog) is ook een ruim dakterras. Kinderen kunnen er spelen op een klimtoestel met twee glijbanen.

Panoramarestaurant De Bokkerijder – Vaals

Restaurant De Bokkerijder ligt vlakbij het drielandenpunt. Vanaf het terras heb je een van de mooiere uitzichten van Zuid-Limburg en er is een speeltuin.

Taverne de Grenssteen – Vaals

Bij het drielandenpunt ligt een grote speeltuin met direct ernaast de terrassen van de frietkot, de poffertjestent en van Herberg en Taverne de Grenssteen.  

Timber’s Brasserie – Vaals

Timber’s Brasserie is onderdeel van vakantiepark Landal Hoog Vaals. Vanaf het terras kijk je uit over de enorme speeltuin en heb je een schitterend panorama-uitzicht over het zuidoostelijke puntje van Zuid-Limburg.

Brasserie Restaurant WT – Vaals

Brasserie WT ligt nabij het drielandenpunt en pal naast de Wilhelminatoren (die je – tegen betaling – kunt beklimmen voor een mooi uitzicht). Het speeltuintje bij de brasserie is klein, maar het grote glooiende grasveld is ook leuk speelterrein voor kinderen.

‘t Koetshoes – Valkenburg

Naast het historische ‘Koetshoes’ ligt een aangenaam terras. Een klein weggetje scheidt het terras van de bijbehorende grote speeltuin (entree €1,-). In de speeltuin zelf kan ook van de menukaart van ’t Koetshoes worden besteld.

Camping De Cauberg – Valkenburg

Camping De Cauberg voert een kleine kaart op het (seizoensgebonden) terras dat naast de speeltuin is gelegen. Ook niet-campinggasten zijn welkom voor een drankje en hapje. 

Restaurant De Rozenhof – Vijlen

Restaurant De Rozenhof hoort bij de gelijknamige camping, maar verwelkomt ook niet-campinggasten voor een hapje en drankje. Een bezoek aan het terras komt met uitzicht en speeltuin.

Taverne BieSjefke – Vilt

Taverne BieSjefke ligt in Vilt (gemeente Valkenburg) en serveert koffie, lunch, borrel en schepijs. Ze hebben hun terras pal naast een openbare speeltuin. 

Bernardushoeve – Voerendaal

Groots terras met prachtig uitzicht op de glooiende heuvels. Zelfs de speelweide, naast het terras, heeft hier een hellingsgraad. Dit is zonder meer een van de topterrassen van Zuid-Limburg. Bernardushoeve huisvest tevens een ijssalon (met terras aan de straatkant).

Panoramacamping Colmont – Voerendaal

Ook niet-gasten zijn van harte welkom om iets van de kleine kaart te nuttigen op het (seizoensgebonden) terras van Panoramacamping Colmont in de gelijknamige buurtschap in Ubachsberg (Voerendaal). Vanaf het terras heb je een leuk uitzicht. En er direct naast ligt een ruime, speeltuin; door een hek gescheiden van het naastgelegen zwembad (alleen voor camping-gasten). 

Brasserie Amuseer – Wijlre 

In het centrum van Wijlre ligt Brasserie Amuseer. Aan de achterzijde is een terras met een speeltuin.

Joe’s Place – Wijnandsrade

Joe’s Place in Wijnandsrade is een café-restaurant in western-sferen. Er is ook een speeltuin. Die ligt buiten het zicht van het terras, maar is wel geheel omheind.

Meer dan 25 kindvriendelijke wandelingen in Zuid-Limburg

Wil je graag een bezoek aan een terras met speeltuin combineren met een fijne wandeling in Zuid-Limburg, kijk dan eens op onze pagina met kindvriendelijke wandelingen in de regio: Wandelen in Zuid-Limburg met kinderen.

Café-restaurants in Zuid-Limburg met een speelhoek of speelruimte

Onderstaande café-restaurants hebben binnen een speelhoekje of speelruimte voor kinderen. De café-restaurants zijn alfabetisch gerangschikt op basis van de plaatsnaam en staan direct hieronder ook weergegeven op de kaart.

 • Aan de Meule – Beek: in het restaurant delen ze aan kinderen leuke goody bags uit met allerlei spel- en knutselvermaak. Binnen is een heel klein speelhoekje. Buiten is ook een speeltuin (zie elders op deze pagina).
 • Blotevoetenhut – Brunssum: kleine uitspanning bij de ingang van het blotevoetenpark. Binnen is er een speelhoek met diverse spellen en speelgoed. Buiten is ook een kleine speeltuin (zie elders op deze pagina).
 • Canadian Corner – Brunssum: sfeervol vlees- en pizzarestaurant met een speelhoekje met allerhande speelgoed en kleurmaterialen.
 • De Uitvlucht – Brunssum: restaurant aan de rand van de Brunsummerheide. Op de speelzolder kunnen kinderen spelen met allerlei speelgoed. Buiten is ook een speeltuin (zie elders op deze pagina).
 • Yumi – BrunssumSushi- en grillrestaurant (all you can eat) met een kleine speelhoek.
 • De Pannekoekenmolen – Gulpen: pannekoekenrestaurant met voor kinderen enig speelvermaak (duplo, puzzels en kleurplaten). Buiten is ook een speeltuin (zie elders op deze pagina).
 • Ciao Mimi – Heerlen: gezellig Italiaans restaurant met in de ruime speelkamer een grote verzameling aan speelgoed.
 • Paradiso Hoensbroek – Heerlen: all-you-can-eat-restaurant met diverse wereldkeukens. In de kelder van het restaurant is een grote speelruimte met o.a. een ballenbak, klimtoestel, glijbaan en diverse spellen.
 • Happy Italy – Kerkrade: familierestaurant met een speelruimte met o.a. een kleine apenkooi en een ballenbak.
 • Parkstad Plaza – Kerkrade: familierestaurant (all you can eat) met – een verdieping lager dan het restaurant – een speelruimte waar kinderen kunnen spelen in een grote apenkooi. Ook zijn er knutseltafels, een kleine bioscoop en kunnen kinderen (onder begeleiding) koekjes bakken. Toezicht is met camera’s, waarop je als gast kan meekijken via een app.
 • Rustpunt Achterum – Klimmen: kleinschalig restaurant met een heel klein speelhoekje, enkel geschikt voor kinderen tot een jaar of zes. Buiten is ook een speeltuin (zie elders op deze pagina).
 • Brandweerkantine – Maastricht: trendy restaurant in een voormalige brandweerkazerne. Voor kinderen is er een kleine speelhoek met spelletjes en speelgoed.
 • Coffeelovers Centre Ceramique: koffie- en lunchcafé met een ruime plek voor kinderen om te spelen met allerlei speelgoed.
 • Confetti – Maastricht: familiecafé als onderdeel van een kinderwinkel met aanbod van koffie en lunch (en met uitgebreide keuze voor kinderen). Er is een ruime speelhoek; vooral leuk voor kinderen t/m zes jaar.
 • De Dwaze Herder – Maastricht: bij dit restaurant is heel veel buiten te spelen (zie elders op deze pagina), maar ook binnen kunnen kinderen spelen, o.a. op enkele glijbanen en in de de ballenbak en de apenkooi.
 • Grand Café Geusseltbad – Maastricht: grand café bij Maastrichts grootste zwembad. Het speelhoekje is goed gevuld met allerhande speelgoed en een tafelvoetbal.
 • Brasserie Tapijn – Maastricht: modern restaurant in een voormalige militire kazerne. In een kinderhoekje kan worden gespeeld en geknutseld. 
 • Zeute Aardbei – Noorbeek: brasserie waar ze o.a. ontbijt, lunch, brunch en ijs (geen diner!) serveren. In het restaurant is ook een kleine speelhoek en er is een winkeltje met versproducten. Buiten is tevens een speeltuin (zie elders op deze pagina).
 • Sushi Oranje – Nuth: sushirestaurant (all you can eat) met een speelhoek voor kinderen.
 • Mareveld – Schimmert: sfeervol restaurant, behorende bij de gelijknamige camping. Er is een grote speelruimte met diverse computerspelkasten, een airhockeytafel en een flipperkast. Ook is er een klein ‘bioscoopje’ waar kinderen televisie kunnen kijken. Buiten is ook een speeltuin (zie elders op deze pagina).
 • Kodoo – Sittard: familierestaurant met een hele grote speelruimte, met toezicht van personeel. Kinderen kunnen er o.a. computerspellen spelen en zich uitleven op glijbanen, in de apenkooi en met allerlei speelgoed.  
 • Windraak – Sittard: restaurant met o.a. ‘shared dining’ concept. De kleine speelhoek binnen is vooral geschikt voor kinderen tot zes jaar. Buiten is ook een speeltuin (zie elders op deze pagina).
 • Van der Valk – Urmond: in het live cooking buffetrestaurant is een kleine speelhoek. Ook is er de formule ‘wereldeters’ waarmee kinderen op speelse wijze worden uitgedaagd om hun smaakgrenzen te verleggen.
 • Restaurant De Bokkerijder – Vaals: vlakbij het drielandenpunt ligt dit restaurant met een speelruimte met o.a. een apenkooi, glijbaan en een ballenbak. Buiten is ook een speeltuin (zie elders op deze pagina).
 • Pannenkoekenparadijs Cauberg – Valkenburg: meer dan 250 soorten pannenkoeken staan op de menukaart van dit restaurant in het centrum van Valkenburg. Voor kinderen is er een speelruimte met o.a. een apenkooi en een winkel waar ze een cadeautje bij hun pannenkoek kunnen uitkiezen.
Ciao Mimi in Heerlen
Happy Italy in Kerkrade
Coffeelovers in Maastricht
Mareveld in Schimmert
Pannenkoekenparadijs Cauberg in Valkenburg

Word jij blij van onze lijst met 60 x terras met speeltuin in Zuid-Limburg? Volg ons dan (via onderstaande knoppen) op Facebook en Instagram voor meer leuke tips!

Deze webpagina bevat affiliate links. Meer over affiliate links lees je in onze disclaimer.

Booking.com

DEEL DIT ARTIKEL MET ANDEREN

REAGEER OP DIT ARTIKEL

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *