Tropea, Calabrië – De Italiaanse badplaats die er boven uitsteekt

Inhoud van dit artikel

Lekker weer, een gezellige badplaats als basis, fijne accommodatie, redelijk geprijsd… Zo ziet ons wensenlijstje voor een gezinsvakantie in oktober eruit. Na wat zoekwerk op internet dachten we in Residence Porto Ulisse – vlakbij het Zuid-Italiaanse Tropea – de ideale bestemming te hebben gevonden. En we werden niet teleurgesteld…

Residence Porto Ulisse

Residence Porto Ulisse is een kleinschalig vakantiecomplex, maar met grootse uitzichten. Het heeft een aangenaam zwembad (inclusief kindergedeelte) en een buitenjacuzzi. Verkoeling zoekend in het water (half oktober hadden wij elke dag zwembadweer) kijk je fenomenaal uit over zee naar Tropea. De nette 1-kamer- en 2-kamerappartementen hebben een balkon. Vanaf daar heb je uitzicht op het vulkaaneiland Stromboli en kun je aan het einde van de dag prachtig de zon in de zee zien zakken. Overigens zijn babybedjes op verzoek beschikbaar bij de accommodatie.

Tijdens ons verblijf (in de herfstvakantie) waren er best wat Nederlanders in dit vakantiecomplex. De kinderen maakten zodoende gauw vriendjes rond het zwembad en de ouders dronken er ’s avonds een glaasje met elkaar aan de bar. Praktisch om de hoek van Residence Porto Ulisse ligt een restaurant waar je prima pizza en pasta kunt eten. Naar het strand is het vanaf de accommodatie tien minuten lopen. Tropea ligt op twintig minuten wandelen.

Tropea

Na die twintig minuten wandelen volgen nog tien minuten trappetjes lopen om in het centrum te komen. Tropea is namelijk gebouwd op een rotsplateau, dat bijna 100 meter uitstijgt boven de directe omgeving. Eenmaal boven kun je dan ook de nodige mooie doorkijkjes en fraaie uitzichten verwachten. Vooral aan de rand van het centrum is het een indrukwekkend gezicht als je langs de rotswand de diepte inkijkt. Bovenop de rots vormt een wirwar van straatjes en pleinen het historische hart van Tropea. Leuke winkeltjes, ijssalons en restaurants vormen er een gezellig geheel met een authentieke Italiaanse sfeer.

Heiligdom op een rots

De Santuario Santa Maria dell’Isola vormt een ander mooi uitkijkpunt in Tropea. Op een rotsige uitloper in zee ligt dit heiligdom, dat is omgeven door tuinen. Vandaaruit kijk je uit over de prachtig heldere turquoise zee. Aangrenzend ligt het strand van Tropea dat wordt overschaduwd door de enorme bebouwde rots die dit stadje tot een van de meest bijzondere badplaatsen van Italië maakt.

Stromboli en Capo Vaticano

Tropea ligt aan de Thyreense Zee in de regio Calabrië. Wij vlogen op Lamezia Terme International Airport, vanwaar we met een huurauto in een uur naar Residence Porto Ulisse (in Parghelia, een plaatsje naast Tropea) reden. De omgeving kent veel hoogteverschillen en vooral de klim naar Tropea is niet erg eenvoudig met een kinderwagen. Vanaf Tropea kun je diverse vulkanische eilanden (waaronder Stromboli) bezoeken middels een (lange) dagtocht. Ook boot- en snorkeltochten langs de kustlijn zijn er populair toeristenvermaak. Capo Vaticano en Pizzo zijn bezienswaardige plaatsen op respectievelijk 20 en 40 minuten rijden van Tropea.

Meer van onze tips voor Italië met kinderen, lees je hier.

DEEL DIT ARTIKEL MET ANDEREN

REAGEER OP DIT ARTIKEL

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *