Paklijst vakantie met kinderen: 10 superhandige tips!

Inhoud van dit artikel

Ik ga op reis en neem mee… Na heel wat vakanties en reizen met onze kinderen hebben we een aantal favoriete reisgadgets en reisbenodigdheden die we echt niet willen vergeten als we weer op pad gaan. Of we nou met de (huur)auto, per OV, met een camper of met het vliegtuig op vakantie gaan met onze kinderen; deze reis items staan standaard op onze paklijst. 

Reisrugzak

Zeker met jonge kinderen, en vooral bij vliegreizen, is het veel makkelijker om te reizen met een backpack cq. reisrugzak (i.p.v. met een logge koffer). Allereerst heb je dan de handen vrij voor de overige bagage en voor de kinderen. Daarnaast ben je met backpacks veel flexibeler met het inruimen van de kofferbak van je (huur)auto (of taxi). Twee backpacks passen met gemak in de kofferbak van iedere middenklasser of gezinsauto. Reis je met grote koffers dan is het vaak al een opgave om er één in te krijgen, zeker in combinatie met een buggy of kinderwagen. Zelf reizen we al jaren met o.a. de Forclaz Duffeltas (zie foto: te koop bij Decathlon). 

Groot pluspunt van deze tas is de grote inhoud: tot wel 120 liter. Nadeel is dat deze tas, als die helemaal gevuld is, wel erg zwaar is om te tillen. Het is dan ook geen geschikte tas voor het echte backpacken, maar wel prima voor een gewone vakantie.

Packing Cubes

Orde scheppen in de chaos die een reistas- of koffer al gauw kan worden… Dat doen deze superhandige packing cubes cq. bagage dividers! Vooral als je een rondreis maakt en iedere één of twee dagen weer je koffer moet inpakken zijn deze packing cubes erg fijn, zeker voor gezinnen met jonge kinderen.

Vacuüm Opbergzakken

Een overvolle kofferbak? Te weinig ruimte in de koffer? Vacuüm opbergzakken bieden uitkomst. Met een stofzuiger of met een (meegeleverd) pompje verwijder je lucht uit de zakken, waardoor ze veel minder ruimte innemen. Vooral effectief bij het inpakken van ‘volumeuze’ items, zoals strandhanddoeken, beddengoed en wintersportkleding. Ook handig om kleding in op te bergen die je pas op het einde, of maar eenmalig, tijdens je reis nodig hebt.

SOS-armbandje

Het kan natuurlijk gebeuren dat een kind zich aan de aandacht van de ouders onttrekt, druk op ontdekking gaat en daarna beseft dat mama en papa nergens meer te vinden zijn… Dan kan een SOS-armbandje, met daarop het telefoonnummer van een van de ouders, uitkomst bieden om kind en ouders weer snel te herenigen. Zelf zijn we erg tevreden over de bandjes van Goedgemerkt.

Powerbank

Ook deze 4-in-1 Powerbank nemen we standaard mee op reis en op vakantie. Met dit apparaatje – als het ware een draagbare batterij – kun je vier apparaten tegelijkertijd opladen. Opladen kan ook draadloos, en ook werkt de Powerbank op zonne-energie. Ideaal dus, voor als je met lege telefoons of tablets zit. O.a. handig onderweg, op het vliegveld, op je kampeerplek zonder elektra of ergens verafgelegen in de bush…  

Universele Wereldreisstekker

Zeker voor landen buiten Europa heb je vaak een wereldstekker nodig. Vroeger had je daarvoor van die losse verzetstukjes, die makkelijk kwijtraakten. Tegenwoordig is er een veel praktischere stekkervariant: de universele wereldreisstekker. Deze compacte omvormer is geschikt voor gebruik in stopcontacten in meer dan 150 landen en heeft ook meerdere USB-aansluitingen. 

Reiskussen-knuffel

Is het een knuffel? Is het een kussen? Hoe dan ook is deze reiskussen-knuffel lekker zacht en ziet die er vrolijk uit. En voor kinderen is het ideaal voor onderweg in de auto of het vliegtuig of gewoon in bed. Als knuffel. Of als kussen…

Reis-spellen

Heel belangrijk op een paklijst voor een vakantie met kinderen: spelletjes! Zelf nemen we er altijd wel een stuk of tien mee. Onderweg in de auto spelen we bijv. Autobingo. En op de camping of in ons appartement zijn Kroko Loko en Clever Junior favoriet, net als Regenwormen en Dobble Junior. Deze laatste twee spellen zijn bovendien ook leuk om als volwassenen met z’n tweeën te spelen. Onderstaand nog meer spellen die we uit ervaring aanraden…

Koptelefoon

In de auto krijgen onze kinderen (vooralsnog) geen schermtijd. In plaats daarvan entertainen we ze met een draadloze koptelefoon. Daarmee luisteren ze (via de oude telefoon van mama of papa) naar luisterverhalen (o.a. gratis verkrijgbaar via de (online) bibliotheek) en hun eigen favoriete muziek. 

Siroop

Siroop als reisartikel? Ja, wel de geconcentreerde variant in reisformaat! De Siroop Go van Karvan Cévitam heeft ons dan ook al best wat geld bespaard en onze kinderen heel wat beter doen drinken tijdens reizen en vakanties. Dikwijls konden we tijdens horeca-bezoek in het buitenland niks naar smaak van onze kinderen bestellen; appelsap krijg je lang niet overal, fristi al helemaal niet. Maar, water is gelukkig overal te bestellen. Sterker nog, in veel landen krijg je in restaurants gratis water op tafel (in veel landen zijn restaurants dit zelfs wettelijk verplicht). En met dit zakformaat siroop tover je zo een ‘saai’ watertje makkelijk om in het ultieme kinderdrankje. 

Hopelijk heb je nog iets gehad aan deze tips voor je paklijst voor een vakantie met kinderen. Of heb je juist een tip die volgens jou ook in dit lijstje zou moeten staan? Laat het dan aub weten via een opmerking bij dit blog…

Deze webpagina bevat affiliate links. Meer over affiliate links lees je in onze disclaimer.

DEEL DIT ARTIKEL MET ANDEREN

REAGEER OP DIT ARTIKEL

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *