Cadeau kind – Ideeën voor cadeaus met als thema wereld & reizen

Inhoud van dit artikel

Wil je je kind enthousiast maken voor een aanstaande vakantie of reis? Of is je kind heel nieuwsgierig naar andere landen en culturen? Of vind je het gewoonweg leuk om aan een kind een cadeau te geven m.b.t. reizen, landen, regio’s en culturen. In al die gevallen kan onderstaand lijstje met cadeautips voor kinderen je verder helpen…

Bordspel Ticket to Ride, mijn eerste reis

Ticket to Ride is een van de populairste bordspellen van de laatste jaren. Deze junioreditie wordt net zo hoog gewaardeerd als het origineel en is geschikt voor kinderen vanaf zes jaar. 

Ontsnap uit dit boek: Egypte

Een spannend doe-boek voor kinderen van 5 tot 12 jaar waarbij ze een weg moeten kiezen om zodoende uit het boek te ‘ontsnappen’. Met Egypte als decor leidt de reis door het boek langs farao’s, pyramides en archeologische vondsten. 

Reisspel Clever Junior 

Clever is een van de populairste  dobbelspellen van dit moment. Goed nieuws dus dat er nu ook een juniorvariant is. Ideaal als reisspel!

Het hele soepzootje


Het hele soepzootje gaat in op de grote vragen van ons bestaan, maar dan uitgelegd voor jonge kinderen (vanaf vier jaar). Het boek is rijk aan prachtige illustraties en vertelt kinderen in begrijpelijke taal over ”het ontstaan van het heelal, de aarde, de mensen en de rest.” Het hele soepzooitje werd genomineerd voor meerdere kinderboekenprijzen.

Interactieve globe

Deze interactieve globe bevat meer dan 3.000 weetjes in de vorm van audio- en videofragmenten en quizvragen. Goed voor uren speelplezier en voor kinderen (vanaf een jaar of zeven) hét speelgoed om tot een echte globetrotter te worden!

Junior Taalkwartet Engels

Op een speelse manier Engelse woorden en zinnen leren? Dat kan met dit taalkwartet voor kinderen. 

Lonely Planet Kids Reisdagboek

Schrijven, knutselen, tekenen, invullen…. Over lokale valuta, het weer, eten, bezienswaardigheden en meer… Met dit leuke Lonely Planet Kids reisdagboek worden kinderen gestimuleerd om een tof reisverslag te maken. 

Reiskussen-knuffel

Is het een knuffel? Is het een kussen? Hoe dan ook is deze reiskussen-knuffel lekker zacht en ziet die er vrolijk uit. En voor kinderen is het ideaal voor onderweg in de auto of het vliegtuig of gewoon in bed. Als knuffel. Of als kussen…

VTech Kindercamera

Met deze kindercamera kunnen kinderen zelf hun fotoverslag van een reis of vakantie maken (en bewerken). En niet alleen dat: met de Vtech KidiZoom kan je ook spelletjes spelen en muziek luisteren

Geluidenboekje wereldmuziek

Dit geluidenboekje bevat vrolijke deuntjes uit verschillende delen van de wereld. Leuk voor peuters en kinderen en herkenbaar voor volwassenen. 

Reisspel Dobble Junior 

Dobble is een superleuk spel om met het hele gezin te spelen. En – lekker compact – is het ideaal voor op vakantie of op reis. Deze kidsvariant is geschikt voor kinderen vanaf vier jaar. 

Experimenteerset Mineralen

Met dit experimenteerset kunnen kinderen met hamer en beitel  mineralen opgraven. Als een ware geoloog kunnen ze zodoende meer te weten komen over de belangrijkste bestanddelen van de vaste aarde.

3D-puzzel globe met licht

Een puzzel die, als die af is, niet afgebroken wordt en terug in de doos moet… Deze puzzelglobe mag gezien worden, zelfs in het donker.

Ook nieuwsgierig naar onze andere lijstjes met cadeautips? Bekijk bijv.: Kadotip Limburg: lijstje ideeën voor een cadeau met thema Limburg

Deze webpagina bevat affiliate links. Meer over affiliate links lees je in onze disclaimer.

DEEL DIT ARTIKEL MET ANDEREN

REAGEER OP DIT ARTIKEL

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *