Cadeautip Limburg: lijstje ideeën voor ‘Limburgse’ cadeaus

Inhoud van dit artikel

Zelf vinden we het altijd leuk om cadeaus rond het thema reizen, landen en streken te geven (en ook te krijgen ;-). Met de feestdagen in aantocht zetten we daarom ideeën voor dergelijke cadeaus op een rij. In dit blog delen we cadeautips met als thema onze eigen thuisomgeving: Limburg. 

Limburgse puzzel

Een leuke puzzel rond het thema Limburg? Voor kinderen (vanaf zeven jaar) is er de puzzel van een topografische kaart van Limburg: leuk en leerzaam. De meer ervaren puzzelaars kunnen aan de slag met een Limburgs landschap of een vrolijke prent van vastelaovend (beide 1000 stukjes).

Vlaai

Bakker Roel Peters, uit Kessel, deelt in het boek Vlaai zijn liefde voor de Limburgse vlaai. Hij doet dit aan de hand van een korte geschiedenis van de vlaai en bovenal door 35 heerlijke recepten te delen.

Maastricht & Zuid-Limburg onbewolkt

Maastricht & Zuid-Limburg onbewolkt is een fotoboek van de bekende luchtfotograaf Peter Elenbaas. In dit ‘koffietafelboek’ is het dan ook lekker bladeren langs prachtige luchtopnames van Maastricht en Zuid-Limburg. 

Scheurkalender Toon Hermans

Elke dag een beetje Toon Hermans met deze scheurkalender 2023. De kalender staat vol grapjes, liedteksten, gedichten en andere creaties van Limburgs bekendste cabaretier.

Vinyl klok en borrelplank

Je haalt een beetje Maastricht in huis met deze woon- en keukenaccessoires. Zowel de borrelplank als de klok van vinyl tonen de contouren van de skyline van Maastricht. 

De IRA in Limburg

De IRA in Limburg is een reconstructie van een IRA-aanslag op Limburgse bodem in 1990. Tegen een bredere historische achtergrond van de IRA schetst het boek een spannend verhaal aan de hand van politieverslagen en getuigenissen van betrokkenen. 

Suske en Wiske in (het) Limburg(s)

Suske en Wiske in het Limburgs dialect lezen? Dat kan met deze twee speciale edities: De Bokkeriejersj en De Joker Aafgetroef. In beide albums spreken de karakters verschillende Limburgse dialecten. Liever een Nederlandstalige Suske en Wiske, maar toch met een Limburgs tintje? Kies dan voor het album De Bokkerijders.

Het Geluk van Limburg

De bestseller Het Geluk van Limburg schetst een historisch beeld van de steenkoolmijnen, met als rode draad het levensverhaal van zanger en cabaretier Jack Vinders. Het is een vlot leesbaar boek over het belangrijkste hoofdstuk uit de moderne Limburgse geschiedenis; over opkomst, gloriedagen, verval en nalatenschap van de mijntijd. 

Engelen van Maastricht

Engelen van Maastricht is een boek met 21 korte fictieve verhalen, die zich in Maastricht afspelen. Een vaak humoristisch, soms kritisch en geregeld verrassend boek, tevens een feest der herkenning voor de Maastrichtenaar.

Behalve cadeautips met Limburg als thema hebben we ook een lijstje ideeën voor cadeaus voor kinderen, met reizen, landen en regio’s als thema. Lees het hier: Cadeau kind: tips voor een cadeau met thema wereld & reizen.

Deze webpagina bevat affiliate links. Meer over affiliate links lees je in onze disclaimer.

DEEL DIT ARTIKEL MET ANDEREN

REAGEER OP DIT ARTIKEL

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *