Capfun de Bongerd: 5-sterren vakantieparadijs in Noord-Holland

Inhoud van dit artikel

Na bijna drie uur rijden (vanuit Zuid-Limburg) rijden we het parkterrein op. Direct klinken er enthousiaste kreten van onze kinderen op de achterbank. Voor ons ontvouwt zich dan ook een kleurrijke aanblik van spectaculaire waterglijbanen, een fantasievol speelkasteel en een vrolijke entree tot het hoofdgebouw van het vakantiepark. We zijn op Capfun de Bongerd!

Huuraccommodatie

Na een soepele incheck parkeren we onze auto op een parkeerplaats vlakbij onze accommodatie. Daarvandaan brengen we met een bolderkar onze spullen verder naar ons onderkomen.

Onze huuraccommodatie (type: max, 6-persoons) is er een uit de luxere klasse, met drie slaapkamers en met een tweede badkamer en toilet. De keuken is o.a. uitgerust met een magnetron, een waterkoker, (filter)koffieapparaat en een vaatwasser. De accommodatie is verder voorzien van televisie, verwarming en airconditioning. 

6P accommodatie type 'Max'
Keuken met o.a. een vaatwasser
Kamer met stapelbed

Ondanks deze meer dan behoorlijke inrichting is de accommodatie vrij compact, maar met een hele efficiënte inrichting. Daardoor is er toch voldoende opbergruimte. Deze huuraccommodatie is dan ook gebouwd met de gedachte van ‘buitenleven’ en heeft het terras als verlengstuk van de woonkamer. Op het ruime terras staan een eettafel met stoelen, maar ook een zitje met twee relaxstoelen. Ook handig: een overkapping boven het terras kan zowel in schaduw- als zonstand worden gedraaid.

Accommodatie met speelkamer

Onze accommodatie staat – met nog ca. zeven andere accommodatie – gegroepeerd rond een veldje met een speeltuin. Erg fijn! Zodoende kunnen de kinderen ook bij ons voor de deur spelen. Tevens blijkt de speeltuin een ideale plek om vriendjes te maken met de buurkinderen. Dat het gros van de accommodatie rond speeltuinen is opgesteld vind ik dan ook wel een groot pluspunt van Capfun de Bongerd. Nog meer te spelen is er overigens in de accommodatie type ‘kids’. Dit type heeft binnen zelfs een speelkamer (gecombineerd te gebruiken als slaapkamer)! Ook is dit type huuraccommodatie standaard uitgerust met een baby-uitrusting (bedje, badje, stoel) en is het terras omheind en voorzien van een afsluitbaar hekje. Overigens, zijn er ook accommodatie met vanaf het terras een mooi uitzicht over de landelijke omgeving.

Vertrouwd beeld: speeltuin direct bij de accommodatie
De meeste accommodatie hebben een speeltuin voor de deur
Ook te boeken: accommodatie met vrij uitzicht

Speelkasteel

De meest opvallende speeltuin in het park is het speelkasteel, op ca. 100 meter van onze accommodatie. Het is een vrolijk en origineel ontworpen speeltuin met allerlei speelhoekjes en ‘geheime’ gangen. Het staat op een groot (recreatie)veld met ook een springkussen, een grote schommel en een paar voetbaldoelen. Nauwelijks gesetteld in onze accommodatie willen de kinderen dit alles wel eens van dichtbij bekijken. Omdat het vakantiepark autoluw is (en op de route naar het speelkasteel helemaal autovrij) laten we onze kinderen met een gerust hart er zelfstandig heen gaan, zodat wij ondertussen de koffers kunnen uitpakken.

Speelkasteel: goed voor uren speelplezier

Meer speeltuinen

De volgende dagen, op onze wandelingetjes over het park, zullen we nog meer speeltuinen ontdekken. Zo zijn er bijv. een leuke speelboom en een speelvijver met twee vlotten en een klimrek. Ook zijn er diverse sportvelden (voetbal, basketbal, jeu de boules) en een visvijver en een vaarwatertje (alle water op het park is overigens maximaal één meter diep). Nieuw in 2023 zijn een pump track en adventure golf.

Vlot in de speelvijver
De speelboom: een van de vele speeltuinen in het park

De Holle Bolle Boom

De meest speeltijd brengen onze kinderen echter door in de Holle Bolle Boom; het speelpark op Capfun de Bongerd. De Holle Bolle Boom heeft drie belevenissen: Spelen, Roetsjen en Plonsen. Het spelen gebeurt vooral in de binnenspeeltuin. Kinderen kunnen zich er heerlijk uitleven in ballenbakken, in apenkooien, op klimparcours, glijbanen en een springkussen. 

Voor de allerjongste kinderen zijn er enkele mini-skelters en is er de ‘minigaard’: een apart (omheind) speelgedeelte. Op zitjes rond het speelgedeelte kunnen ouders genieten van iets te eten en te drinken (ter plaatste te bestellen). Overigens is de Holle Bolle Boom van oktober t/m maart ook opengesteld voor dag-gasten.

Ingang van de Holle Bolle Boom
Binnenspeeltuin in De Holle Bolle Boom

Waterpret

Het ‘Plonsen’ kan bij de Holle Bolle Boom in een subtropisch verwarmde waterwereld. Voor de kleinste kinderen is er een peuterbad met waterspeeltuin. Iets oudere kinderen kunnen er zich uitleven in een klein zwembad en op enkele snelle glijbanen (waaronder één lange glijbaan). 

De Holle Bolle Boom biedt ook veel waterpret
Glijbaan en zwembad

Buiten zijn nog veel meer glijbanen, waaronder een ‘space bowl’ en een ‘double-slide’. Ook zijn er twee zwembaden, meerdere waterspeeltuinen en – speciaal voor kinderen t/m zes jaar – een spetter- en spatbad. Buiten het badseizoen is een van de buitenbaden (met waterspeeltuin) overdekt. Alles bij elkaar konden onze kinderen zich ook in de herfstvakantie heerlijk uitleven in heel wat baden en op heel wat glijbanen en waterspeeltoestellen!

Buitenzwembad met waterspeeltuin (buiten het seizoen overdekt)
Buiten zijn meerdere baden en tal van glijbanen

Eten & drinken

In de Holle Bolle Boom zijn ook meerdere eet- en drinkgelegenheden. 

Zelf hebben we tijdens ons verblijf twee keer lekker gegeten in restaurant het Klokhuis. Gasten kunnen er behalve voor diner ook terecht voor lunch, borrel en (koffie met) gebak. In het restaurant is ook een klein speelhoekje. 

Wie liever pizza eet, kan daarvoor terecht bij de Pizzaboom (alleen afhaal). Verder is er een pannenkoekenhuis (Wafelien) en zijn er kleine eet- en drinkpunten in de binnenspeeltuin (de Pitstop) en bij het binnen- en buitenzwembad (het Paviljoen)

Ook is er bij de Holle Bolle Boom een winkeltje (de ‘Grinkel’) met verse broodjes en levensmiddelen.  

Lekker eten in restaurant het Klokhuis
Speelhoekje in het restaurant

Animatie

In de herfstvakantie is er – net als in andere schoolvakanties – ook een gevarieerd animatieprogramma. Elke dag staat knutselen als eerste op het programma; een activiteit die onze kinderen geen dag overslaan. Ook een vast onderdeel is de middagdisco, iets waar vooral dochterlief voor warm loopt. Verder is het animatieprogramma gevuld met activiteiten als waterfun, theater, bioscoop, kinderbingo, een dansworkshop en een speciaal peuterprogramma (voor kinderen tot vier jaar).

Rondom de activiteiten laten Vleghel, Carabouille en de Grebbels (de ‘characters’ van Capfun de Bongerd) zich geregeld zien, tot enthousiasme van de kinderen. 

Kinderdisco

Een uitgebreide ‘meet & greet’ met alle vrolijke figuren is er tijdens het wekelijkse pannenkoekenfestijn in het restaurant (o.b.v. reservering).

Knutselen, vast onderdeel op het animatieprogramma
Op de foto met Carabouille

Camping

Behalve als vakantiepark is Capfun de Bongerd ook deels ingericht als camping, met zowel seizoensplekken als vrije plekken. Voor gezinnen lijkt het ‘Dorpjespark’ het meest aantrekkelijke deel van de camping. Het kampeerterrein is er opgedeeld in kleine veldjes, waarvan de meeste zijn voorzien van een speeltuin. Een vrolijk gedecoreerd sanitairgebouw staat centraal tussen de kampeervelden. Verder is de ligging van het ‘Dorpjespark’ heel gunstig t.o.v. de meeste parkfaciliteiten.

Speeltuin in het kampeergedeelte
Kampeerveld op de Bongerd

Uitjes in de omgeving

Het aantal leuke uitstapjes vanuit Capfun de Bongerd is haast eindeloos. Mooie steden als Schagen en Alkmaar liggen op maximaal vijftien minuten rijden. Ook de duinen en stranden langs de Noordzee liggen op ca. vijftien autominuten.

De andere kant op bereik je vanuit Capfun de Bongerd in 25 tot 40 autominuten de stranden en steden (Hoorn, Enkhuizen) aan het IJsselmeer. Qua uitstapjes met kinderen in Noord-Holland tippen we vooral de volgende (allen op tien tot 30 minuten rijden van Capfun de Bongerd):

Strand bij Petten, op 15 minuten rijden van de Bongerd

Gaaf vakantiepark

Samengevat kijken we terug op hele leuke dagen in Capfun de Bongerd. Zeker voor kinderen t/m twaalf jaar is dit park dan ook een waar vakantieparadijs. Iets oudere kinderen zullen zich er echter ook prima vermaken, dankzij o.a. de zwembaden, de snelle waterglijbanen en de diverse sportvelden op het park. Voor ons is in elk geval duidelijk dat we Capfun de Bongerd van harte aanbevelen voor een weekendje weg of langere vakantie met kinderen in Noord-Holland! 

Meer info? Kijk op de website van Capfun de Bongerd: Capfun de Bongerd – Vijfsterren vakantiepark in Noord-Holland

DEEL DIT ARTIKEL MET ANDEREN

REAGEER OP DIT ARTIKEL

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *