Gletsjers, regenwoud en stranden in Olympic National Park, USA

Inhoud van dit artikel

Van de Nationale parken die we in Washington State bezochten vonden we Olympic National Park de mooiste. Met stranden, regenwoud, hooggebergte, spiegelmeren en gletsjers is het misschien ook wel een van de meest diverse Nationale Parken in de Verenigde Staten. Gezien de grootte van het park is dit niet helemaal verrassend. Om Olympic National Park goed te kunnen ontdekken heb je dan ook minstens twee dagen nodig. Wij besteden er drie dagen, waarvan onderstaand een fotoverslag, aangevuld met tips. 

Quinault Rain Forest

Quinault Rain Forest

Wij beginnen ons bezoek aan het park met een wandeling door het Quinault Rain Forest. Van al het regenwoud in Olympic National Park is dit een van de mooiste voorbeelden: oftewel het groenst, met enorme bomen (van minstens zes boomsoorten staan hier de allergrootste exemplaren) en met diverse stroompjes en watervalletjes. Via de infoborden kiezen we een rondwandeling uit – van ca. drie km. – die eindigt bij Lake Quinault Lodge. Bij dit sfeervolle, meer dan 100 jaar oude hotel staan diverse spelen in de grote tuin, waar onze kinderen – na de prachtige wandeling – dankbaar gebruik van maken. 

TIP: Quinault Rain Forest is veel en veel rustiger dan de – op Instagram gehypte – Hoh River Rain Forest (waar bezoekers in de zomervakantie soms urenlang file moeten rijden totdat er een parkeerplek vrij is). Volgens een Ranger die wij spraken zijn beide regenwouden “exactly the same”. 

Tussen de reusachtige bomen
Lake Quinault Lodge

Quinault Rain Forest Loop Drive

Onder de indruk van het natuurschoon willen we graag meer regenwoud zien. Dat doen we door een rondje om Lake Quinault te rijden: de Quinault Rain Forest Loop Drive. Deze rondrit is 50 km. lang, waarvan een klein gedeelte over onverharde weg. Langs de route stoppen we her en der om van de stilte en de natuur te genieten. Ook nemen we onderweg een kijkje in het bezoekerscentrum. Lunchen doen we aan het meer bij de July Creek Picnic Area.

Quinault Lake
Langs de Quinault Rain Forest Loop Drive

Beach 4

We vervolgen onze reis door het Nationaal Park, langs de Pacifische kust. Van de diverse stranden die hier liggen kiezen we ‘Beach 4’ uit voor een bezoekje. Vanaf de parkeerplaats is het maar een paar honderd meter – door het bos – lopen naar het strand.  Door de vele rotsen op het strand zijn er veel getijdepoeltjes en is het een goede plek om zeesterren en zee-anemonen te spotten. Ook zien we zeehonden in zee zwemmen. 

Zeester en zee-anemonen
'Rainforest meets beach'
Beach 4

Third Beach

Waterval bij Third Beach

Waar we op Beach 4 al het gevoel hadden oog-in-oog te staan met een soort ‘oernatuur’, hebben we dat de volgende dag nog meer op ‘Third Beach’. Om er te komen moesten we eerst twee km. door indrukwekkend regenwoud lopen. Op het strand zagen we (aanvankelijk) geen mens. Wel stapels wrakhout (waar de kids een hut van bouwden), uit zee oprijzende ‘pinnacles’, hoge kliffen en een een hoge waterval die zich in de Pacific stortte. Prachtig!

Hoog, hoger, hoogst

Forks

De eerste overnachting onderweg hebben we in Forks. Forks en omgeving zijn het decor van de populaire Twilight-boeken (en films) van auteur Stephenie Meyer. In Forks zijn dan ook tal van verwijzingen naar de boeken te vinden en worden ook diverse Twilight-activiteiten aangeboden. Verder heeft het plaatsje een heel redelijk aanbod aan winkels, motels en restaurants. 

Verwijzing naar de Twilight-saga in Forks

Lake Crescent

Ons volgende stop maken we bij Lake Crescent.

We parkeren er nabij Lake Crescent Lodge, waar we de korte rondwandeling ‘Moments in Time’ maken, door een stuk regenwoud aan de oevers van het meer. Daarna spreidden we onze handdoekjes op een strandje en genieten van het aangename water en de mooie omgeving. 

Lake Crescent

Hurricane Ridge Drive

Onze tweede overnachting hebben we in een motel in Port Angeles (vanwaar ook walvistochten en de ferry naar Vancouver Island vertrekken). Vandaaruit rijden we 17 km. bergop over de Hurricane Ridge Road. Volgens velen is dit de mooiste ‘scenic drive’ in Washington State en volgens sommigen zelfs in heel de VS. Met deze hoge verwachtingen vond ik de rit persoonlijk wat tegenvallen, hoewel de omgeving zondermeer bezienswaardig is. 

Langs de Hurricane Ridge Road

Hurricane Ridge

Eenmaal boven – op bijna 1600 meter hoogte – verruilen we de auto voor de benenwagen en lopen op de bonnenfooi enkele kilometers in de omgeving van het bezoekerscentrum. Vooral het uitzicht is indrukwekkend, tot aan Canada aan toe. Omgeven door hooggebergte en gletsjers is dit deel van Olympic National Park heel anders dan de plekken die we eerder bezochten. Omdat het doet denken aan de Europese Alpen is het voor ons het minst verrassende gebied van het park, maar desalniettemin een mooie afsluiter van onze reis door dit – misschien wel mooiste – deel van Washington State. 

Olympics National Park met kinderen
Waarom is Olympics National Park een leuke bestemming om met kinderen te bezoeken? Het sprookjesachtige regenwoud met reusachtige bomen is een toffe omgeving om te wandelen met kinderen. De Pacifische stranden zijn minder geschikt om te zwemmen, maar hebben met getijdenpoelen, rotsen en tonnen drijfhout wel veel vermaak te bieden voor kinderen. Zwemmen kan dan weer wel prima in de diverse meren in het gebied, o.a. in Lake Crescent, waar kinderen van een steiger in het water kunnen springen. Oudere kinderen die bekend zijn met de Twilight-saga zullen graag een stop maken in Forks. En ook voor dieren spotten zit je goed in Olympics National Parks: wij zagen er bergmarmotten, 'chipmunks', zeehonden en zeesterren. Ook leven er o.a. beren, rendieren, poema's en walvissen. Last but not least: kinderen kunnen een Junior Ranger Badge verdienen door een opdrachtenboekje in te vullen (gratis af te halen bij elk bezoekerscentrum).

DEEL DIT ARTIKEL MET ANDEREN

REAGEER OP DIT ARTIKEL

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *