Mount Rainier (National Park) – Gigant met 26 gletsjers

Inhoud van dit artikel

Mount Rainier, in de Amerikaanse staat Washington, is een joekel van een berg met maar liefst 26 gletsjers. De 4394 meter hoge berg is het middelpunt van Nationaal Park Mount Rainier; een natuurgebied vol hooggebergte, rivieren, watervallen, meren en canyons. Het park is een geliefde bestemming als dagtocht vanuit Seattle, maar mag ook niet ontbreken op je route als je – zoals wij – een rondrit door Washington State maakt. Om je een beetje een indruk te geven van de natuurpracht rondom Mount Rainier deel ik in dit blog een beknopt (foto)verslag (+ tips) van ons bezoek aan het Nationale Park.

Ohanapecosh Ranger Station

Wij rijden het Nationaal Park in vanuit de richting van Packwood. Aan deze kant van het park ligt een klein infocentrum (Ohanapecosh Ranger Station), waar we even rondkijken, de ‘entrance fee’ tot het park betalen en voor onze kinderen een Junior Ranger opdrachtenboekje ophalen. Zulke boekjes zijn er van elk Nationaal Park in de Verenigde Staten. Er staan allerlei leerzame opdrachten in m.b.t. – in dit geval – Mount Rainier National Park. Vullen ze het boekje tijdens hun parkbezoek voldoende in, dan verdienen de kinderen een Ranger Badge (daarover later meer..).

Tipsoo Lake

Via een fraaie, bergachtige weg bereiken we vervolgens Tipsoo Lake. Dit kleine meer ligt een beetje afgelegen t.o.v. de rest van onze route, maar het is de omweg zeker waard. Tipsoo Lake is omgeven door weidebloemen en bergtoppen. We maken er een korte, vlakke rondwandeling (die te boek staat als kindvriendelijk), met uitzicht op Mount Rainier. 

Tipsoo Lake

Box Canyon

Box Canyon  – onze volgende stop – is een smalle, diepe kloof. Het water van de Cowlitz rivier baant zich op spectaculaire wijze een weg door deze engte. Vanaf twee bruggen boven de kloof kun je dit natuurspektakel mooi aanschouwen. Tussen de twee bruggen loopt een wandelpad, waarlangs sporen van (zich lang geleden) terugtrekkende gletsjers te zien zijn.

Box Canyon

Reflection Lake 

Onze volgende bestemming is Reflection Lake; een spiegelmeer, met Mount Rainier op de achtergrond. Helaas is de spiegeling van het water niet optimaal als we er zijn, maar het is desalniettemin een mooie plek om even rond te kijken en foto’s te maken. 

Reflection Lake

Myrthle Falls & Narada Falls

Langs de doorgaande weg stoppen we even voor een foto van Myrthle Falls, van onderaf. De waterval is ook van (bovenaf) van dichtbij te bekijken, als onderdeel van een wandeling.

Meer tijd brengen we een eind verderop door bij Narada Falls. Om de waterval goed te aanschouwen moeten we vanaf de parkeerplaats 250 meter bergaf lopen. Daar wacht ons een mooi plaatje. 

Myrthle Falls
Narada Falls

Inspiration Point

Picknicken doen we bij Inspiration Point. Dit is een wat grotere parkeerplaats, vanwaar we mooi uitzicht hebben.

Inspiration Point

Nisqually vista trail

De mooiste wandeling die we in het Nationaal Park maken is de Nisqually vista trail. Deze twee km. lange wandelroute heeft beperkte hoogteverschillen en is goed te lopen met (jonge) kinderen

Langs de Nisqually vista trail

Via diverse waterstroompjes en veel wilde bloemen brengt het wandelpad ons vrij dicht langs Mount Rainier. Vanaf meerdere uitzichtpunten hebben we dan ook spectaculair uitzicht op de gletsjers op de berg.

Uitzichtpunt dichtbij Mount Rainier

Visitor Center Paradise

Nu de kinderen het Junior Ranger Boekje voldoende hebben ingevuld gaan we naar het bezoekerscentrum in Paradise, waar de kinderen met veel ceremonieel een Ranger badge krijgen. We kijken ook even rond in het informatieve bezoekerscentrum, dat ook startpunt is voor diverse wandelroutes.

Goed om te weten: in de zomer stroomt de parkeerplaats bij het bezoekerscentrum gauw vol en kan het zomaar zijn dat je op meer dan een km. – langs de doorgaande weg – pas een vrije parkeerplek vindt.

Accommodatietip: Hobo Inn

Zelf sliepen we in een van de simpele motels, pal naast de parkentree in Ashford. Toen we na onze overnachting verder reden kwamen we langs Hobo Inn in Elbe (op 15 minuten van Mount Rainier NP). De kamers van deze Inn zijn gevestigd in oude treinstellen. Ook is er een restaurant. Wat ik er van zag (en o.b.v. reviews), lijkt het – zeker met kinderen – een leuke plek om te overnachten.

Tip: Tip: de National Park Service App bevat veel handige (en actuele) informatie voor een bezoek aan Mount Rainier NP (en voor alle andere National Parks). 

Meer lezen over Washington State? Op onze USA pagina staan blogs over o.a. Seattle, North Cascades NP en Olympics NP: USA – De leukste tips voor een reis met kinderen

DEEL DIT ARTIKEL MET ANDEREN

REAGEER OP DIT ARTIKEL

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *