Dinkelsbühl – Ideale tussenstop aan de Romantische Strasse

Inhoud van dit artikel

Dinkelsbühl ligt aan de Romantische Strasse en is haast net zo sprookjesachtig als Rothenburg ob der Tauber. Maar, minder op de toeristische radar, is het in Dinkelsbühl lang niet zo druk en daarmee heel wat ontspannener rondkijken.

Historisch centrum

De grootste bezienswaardigheden van Dinkelsbühl zijn compact gehuisvest binnen de oude stadsmuren. Van stadspoorten en wachttorens tot kerken en kloosters. Daarnaast zijn er de mooi versierde (vakwerk)panden in bonte kleuren en met fraaie gevels. Vooral op de Weinmarkt vind je hier fraaie voorbeelden van. Even verderop ligt de St. George kerk; vooral een bezoek waard voor het beklimmen van de toren, met fraaie uitzichten als beloning.

Strandbad

Ook buiten de oude stadsmuren is Dinkelsbühl een aangename plek. Omgeven door parkachtig groen met diverse grote vijvers en de door het gebied stromende rivier Wörnitz, kun je er fijn wandelen en mooie overzichtsfoto’s van de oude stad maken. Onderweg is Biergarten Zur Schleuse de ideale plek om even te pauzeren. Er vlakbij ligt een leuke speeltuin. Aan de rivier is zomers een ligweide (het Wörnitzstrandbad) met allerlei speelvertier zowel in het water als op het droge.

Musea

Bij minder weer zou je een bezoek aan een van de musea in Dinkelsbühl kunnen overwegen. In het oude Rathaus (foto) is het Haus der Geschichte gevestigd met een tentoonstelling over heksenvervolgingen. Verder is er o.a. allerlei wapentuig te zien. In het 3D-Museum kan jong en oud zich verwonderen over van alles op het gebied van 3D, hologrammen en optisch bedrog. Leuk is de grote collectie viewmasters, het hebbedingetje uit een tijdperk toen spelcomputers en smartphones nog niet bestonden. 

Kerstmarkt

Je kunt Dinkelsbühl combineren met een verdere verkenning van de Romantische StrasseWij bezochten Dinkelsbühl echter onderweg op de thuisreis vanuit Slovenië. Qua afstand en ligging is de plaats dan ook ideaal gelegen voor een overnachting op doorreis. Aan een halve dag heb je genoeg om het stadje grotendeels te verkennen. In december is de oude stad het ideale decor voor een sfeervolle Kerstmarkt.

Leuk voor kinderen

  • Sprookjes ophalen in een decor van stadsmuren, torens en charmante huisjes
  • De toren van de St. George kerk beklimmen
  • Je verwonderen in het 3D-museum
  • Spannend die wereld van hekserij en al dat wapentuig in het Haus der Geschichte
  • Rennen en spelen in het groene ommeland
  • Waterpret bij het Wörnitzstrandbad
  • Worst eten in de Biergarten

DEEL DIT ARTIKEL MET ANDEREN

REAGEER OP DIT ARTIKEL

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *