Benidorm met kinderen: is dat wel een goed idee?

Inhoud van dit artikel

Benidorm staat synoniem voor massatoerisme en roept bij menigeen vooral negatieve associaties op. Wij wilden het graag met eigen ogen zien en waren eigenlijk best positief verrast door wat we zagen. Het hielp daarbij wel dat we er buiten het hoogseizoen waren en ook maar voor een paar dagen. Veel langer en/of in het hoogseizoen zouden we er niet zo nodig willen verblijven. Maar, voor twee of drie dagen vinden we Benidorm (met kinderen) zeker een goed idee! En wel om de volgende redenen…

Stranden

Benidorm staat bekend om haar fijne stranden. En die vielen ons inderdaad bepaald niet tegen. Meest bekend zijn Playa de Levante en Playa de Poniente. Langgerekt, breed en langzaam aflopend zijn deze stranden ideaal voor gezinnen met (jonge) kinderen. Extra vermaak is er in de vorm van watersport (waterfietsen, jetski, etc.) en enkele speeltuinen op het strand. Meer te spelen is er op de langgerekte boulevard, waar het plezierig wandelen is, met bovendien een uitgebreid aanbod aan terrasjes. 

Behalve bovengenoemde stranden vonden wij Playa del Mal Pas ook erg leuk. Dit is een knus strand, omgeven door rotswanden.

Playa de Poniente
Playa del Mal Pas

Skyline

Toen we jaren geleden – vanaf de snelweg – voor het eerst de skyline van Benidorm zagen, waren we best wel onder de indruk en ontstond ook ons voornemen voor een toekomstig bezoek aan de stad. M.b.t. de skyline liegen de cijfers er dan ook niet om. Zo heeft Benidorm – gemeten naar aantal inwoners – de hoogste ‘hoge gebouwen dichtheid’ ter wereld. En van de 20 hoogste gebouwen van Spanje, staan er zeven in Benidorm. Het hoogste gebouw in de stad heet ‘Intempo’ en is 202 meter hoog.

Een ‘room with a view’ is dan ook zeker geen unicum in Benidorm, en hoeft niet per sé veel te kosten. Ook zijn er diverse rooftopbars, waaronder die van het Primavera Park Hotel. Behalve vanuit een hotel, kun je ook van de skyline genieten vanaf diverse uitzichtpunten (zie ook het kopje ‘natuur’). Je hebt in Benidorm zelf o.a. mooi uitzicht vanaf Mirador de Taiwan en vanaf Mirador de l’Ermita Verge del Mar (Tossal de la Cala). Een andere plek voor mooi uitzicht op Benidorm ligt net buiten de stad en heet Tossal del Senyal.

Een deel van de skyline van Benidorm

Oude Stad

Met een paar bezienswaardige plekken en vooral een erg levendig centrum waren we toch wel aangenaam verrast door de Oude Stad van Benidorm. Bekendste plek is het Plaza del Castell, ook wel bekend als ‘Balco del Mediterrani’. Hier heb je in twee richtingen leuk uitzicht op Benidorm en zijn diverse bezienswaardigheden te zien (o.a. oude kasteelmuren en een mooie kerk). Erachter herbergen de straten een uitgebreid aanbod aan winkels, cafés en restaurants, met meer de nadruk op lokale keuken. Vooral leuk (met kinderen) is het gezellige plein Plaça Triangular. Niet ver ervandaan, aan de rand van de Oude Stad, ligt het bezienswaardige Parc de L’Aigüera (met speeltuin).

Plaza del Castell
Plaça Triangular

Natuur

Benidorm is fraai gelegen, in bergachtig gebied. En we ontdekten dat je al aan de rand van de stad mooie wandelingen in de natuur kunt maken. Aan de oostkant van de stad kun je bijv. langs kliffen en uitzichtpunten wandelen naar Mirador Sierra Gelada. Deze retourwandeling (duur: een dik uur) gaat grotendeels over een oude autoweg en is daardoor goed te bewandelen, zelfs met een kinderwagen. Een goed startpunt voor deze wandeling is bij de splitsing van C. Pekin en Av. Tokio (nabij de rotonde). Vanaf dezelfde plek kun je ook naar de uitzichtpunten ‘La Creu de Benidorm’ en Mirador de Taiwan wandelen.

Aan de westkant van de stad is – de uit zee oprijzende – heuvel Tossal de la Cala een mooie wandelbestemming. Diverse uitzichtpunten bieden er mooi uitzicht.

Voor uitdagendere hikes zijn er landinwaarts, ten noorden van Benidorm, goede mogelijkheden. Voorbeelden zijn de wandelroutes ‘Font del Moli’ en ‘Coll de Pouet’.

Wandelpad aan de oostkant van Benidorm
Mirador Sierra Gelada

Pretparken

In en rond Benidorm kun je met kinderen een leuk dagje uit beleven in meerdere dierentuinen, waterparken en pretparken. Zelf hadden we een fijne tijd in Magic Robin Hood (zie onderstaand). Een korte opsomming van de pretparken in en om Benidorm:

  • Mundomar: dierentuin die zich onderscheidt met (o.a. dolfijnen)shows.
  • Aqualandia: groot waterpark met tal van spectaculaire glijbanen.
  • Terra Natura: ruim opgezet dierenpark met veel speelmogelijkheden. Ernaast ligt Aqua Natura.
  • Aqua Natura: waterpark met diverse glijbanen en waterspeeltuinen. Ernaast ligt Terra Natura.
  • Terra Mitica: een (matig beoordeeld) pretpark met o.a. meerdere achtbanen.
  • Magic Robin Hood: resort met waterpark, waarvoor ook dagpassen worden verkocht.
Magic Robin Hood waterpark

Behalve voor Benidorm met kinderen, hebben we ook tips voor andere badplaatsen in de buurt:

Deze webpagina bevat affiliate links. Meer over affiliate links lees je in onze disclaimer.

Booking.com

DEEL DIT ARTIKEL MET ANDEREN

REAGEER OP DIT ARTIKEL

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *