Panoramawandeling in Mheer (5,4 km), langs speeltuin en kasteel

Inhoud van dit artikel

Deze panoramische wandeling (5,4 km.) gaat door wisselende Zuid-Limburgse landschappen en heeft veel vakwerkhuizen op de route. Een brasserie met terras en speeltuin vormt halverwege een ideale pauzeplek. En als toetje is er een prachtig kasteel.

De wandeling

Startpunt is nabij de kerk in het dorpje Mheer. Hier wacht ons al gelijk een eerste mooi vergezicht, over wijnranken richting de horizon. Via het bos dalen we af, waarna we langs boomgaarden even terugkeren in de bebouwde kom. Tot plezier van de kinderen; want de straat is hier verfraaid met een kunstwerk van een waterstroompje met tig voetstapjes erin (en op elk voetstapje moet natuurlijk even gestaan worden door de kids).

Daarna volgt een korte klim, langs meerdere vakwerkhuizen, tot tussen de velden. Opnieuw is er mooi uitzicht, ook vanaf het terras bij brasserie Boave de Wesch, waar we pauzeren. De kinderen spelen hier in de speeltuin en op het grasveld.

Eenmaal weer aan de wandel, passeren we al snel een grenspaal, waarna we afbuigen tussen de akkervelden (vol aardappels en voederbieten) door. We dalen af en via een wandel-lus – door het glooiende Landgoed Mheer – lopen we het dorp in, langs weer de nodige vakwerkhuizen. Een laatste klim brengt ons tot bij kasteel Mheer, waar we tot slot nog rondkijken op de binnenplaats en genieten van andermaal een mooi uitzicht.

Leuke wandeling voor kinderen

De funfactor is voor kinderen niet enorm hoog op deze wandeling, maar er is genoeg voor ze te ontdekken langs de route. Van dieren (o.a. paarden en geiten) tot akkerbouw (raad het gewas…) en van een stuk hellingbos tot een kunstwerk met waterpret. Verder scoort deze route vooral punten met de horeca-speeltuin en een interessant kasteel.

Horeca

In het centrum van Mheer heeft Café Quanten een gezellig terras. Langs de route liggen verder nog Taverne de Smidse en Brasserie Boave de Wesch (op het terrein van camping Grensheuvel). Laatstgenoemde biedt vanaf het terras een leuk uitzicht en er is een speeltuin en binnen ook een speelhoekje.

Praktische informatie

Parkeren
Parkeren kan vlakbij de kerk en het kasteel, aan de Burgemeester Beckersweg in Mheer.

Routebeschrijving
De route hebben we zelf uitgestippeld en is te volgen via ons profiel op Komoot (zie kader). De wandelroute is 5,4 km. lang, maar is op meerdere plekken eenvoudig in te korten.

Kinderwagen De wandelroute is niet geschikt voor kinderwagens.

Na de wandeling nog een hapje en/of drankje doen in de buurt? Bekijk deze lijst voor tips: Zuid-Limburg: 60 x horeca met terras en speeltuin (+27 met speelhoek)

DEEL DIT ARTIKEL MET ANDEREN

REAGEER OP DIT ARTIKEL

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *