Handig lijstje: 14 x kindvriendelijke camping en glamping in Luxemburg

Inhoud van dit artikel

Het zoeken van een geschikte camping kan best wat tijd in beslag nemen. Best handig dus; dit overzicht van 14 x kindvriendelijke camping en glamping in Luxemburg! In het lijstje staan zowel kleinschalige als ook grotere campings. Elke kindvriendelijke camping in Luxemburg in deze lijst biedt ook glamping cq. verhuur: van safaritent tot chalet en van pod tot camper.

In dit overzicht belicht ik van elke camping vooral de kindvriendelijke aspecten, het aanbod aan verhuur en enkele algemene faciliteiten. Ik raad aan, voordat je een boeking doet, om je eerst verder in te lezen in de camping via zowel de website van de camping als ook middels recensies.

Onderstaand kaartje geeft de ligging van de campings aan. In het artikel zijn de campings willekeurig gerangschikt.  

Camping Kaul

Camping Kaul is een middelgrote camping, gelegen in natuurlijke omgeving op een km. van het treinstation van Wiltz. Behalve 100 staplekken verhuren ze er ook meer dan 25 verhuuraccommodaties, waaronder safaritenten, chalets en pods.

Op de camping zijn meerdere speeltuinen (waarvan één overdekt), een bike- en skatepark en diverse sportvelden (o.a. tennis, tafeltennis, jus de boules). Bij de camping ligt verder nog een (gemeentelijk) buitenzwembad met een grote glijbaan en een kinderbad. In het hoogseizoen worden er diverse activiteiten voor kinderen georganiseerd.

Op de camping is een bistro gehuisvest en er kan gebruik worden gemaakt van ontbijtservice (aan de tent). Tevens is er babysanitair. 

Camping Woltzdal

Camping Woltzdal ligt in het Noorden van Luxemburg niet ver van Clervaux. De camping profileert zich als een plek die vooral geschikt is voor natuurliefhebbers en rustzoekersBehalve ca. 75 kampeerplekken biedt de camping ook enkele type huuraccommodatie (o.a. trekkershutten, stacaravans en chalets).

Een ondiep riviertje (de Woltz) stroomt pal langs het campingterrein en vormt een geliefde speelplek voor kinderen. Daarnaast kunnen kinderen hun energie kwijt in de speeltuin en op het speelveld. Ook zijn er jeu de boules banen. 

De camping beschikt verder over een bistro, broodjesservice aan de deur/tent en een kleine winkel.

Camping Troisvierges

In het noorden van Luxemburg ligt Camping Troisvierges, aan de rand van het gelijknamige dorp. De camping heeft ca. 100 staplekken, deels vaste plaatsen. De verhuuraccommodatie varieert van chalets tot aan 2p-pods en stacaravans. Ook worden er via een externe partij compleet ingerichte safaritenten verhuurd: deze zijn hier te boeken

Over de camping stroomt een klein, ondiep beekje (leuk speelterrein voor kinderen). Verder is er op de camping een grote speeltuin en kunnen gasten tennissen en volleyballen op de naastgelegen sportvelden. In de zomervakantie is er een animatieprogramma. Van eind mei tot in september is het verwarmde buitenzwembad (met kindergedeelte en glijbaan) geopend. Ook kan er gebruik worden gemaakt van het naast de camping gelegen gemeentezwembad (indoor). 

Verder beschikt de camping over een restaurant, broodjesservice en is er met babybadjes e.d. ook sanitair voor de allerkleinsten. 

Uitzicht op Camping Troisvierges
Huurtenten op camping Troisvierges

Camping Berkel

Camping Berkel is een kleinschalige boerderijcamping in Bockholtz, niet ver van Esch-sur-Sûre. Behalve zestig kampeerplekken (deels vaste staanplaats) verhuurt camping Berkel ook twee safaritenten, één appartement en vier B&B-kamers.

Het riviertje Sûre waar de camping aan ligt is op die plek ondiep en met warm weer een leuke speelplek voor kinderen. Meer te spelen is er in verschillende speeltuintjes en op een trampoline. Ook is er een speelveld, een tafeltennistafel, tafelvoetbal en een overdekte recreatieruime waar van tijd tot tijd activiteiten worden georganiseerd. Kinderen kunnen ook helpen met het voeren van de koeien, die bij het boerenbedrijf worden gehouden.

Gasten kunnen elkaar ’s avonds treffen rond een kampvuur. Verder biedt camping Berkel een broodjesservice. 

Camping Kautenbach

Camping Kautenbach ligt centraal in de Luxemburgse Ardennen en is tien maanden per jaar geopend. De camping met 250 plekken (incl. verhuur) strekt zich uit langs het riviertje Clerve. Tot het verhuuraanbod behoren vijf safaritenten, ca. 20 pods en blokhutten en een vakantiehuis.

Camping Kautenbach is qua voorzieningen en ligging vermoedelijk een van de meer kindvriendelijke campings in Luxemburg. Zo zijn er twee speeltuinen en een springkussen en kunnen kinderen spelen in het ondiepe campingriviertje en in de bosrijke omgeving. In het hoogseizoen is er ook animatie voor kinderen. Daarnaast kan er op camping Kautenbach o.a. tafelvoetbal, tafeltennis, pool, darts en volleybal worden gespeeld.

Tot de campingfaciliteiten behoren verder o.a  kinder-/babysanitair, een restaurant met een terras en een winkel met broodjesservice.

Kamperen in Luxemburg. Tips voor je paklijst:

Waterschoenen zijn natuurlijk erg handig voor in de kiezelige beekjes en rivieren in Luxemburg.
• Een ondiepe rivier of beek bij de camping is ideaal speelterrein om in te spelen met een visnetje.
• Extra waterpret op de camping beleven kinderen met een opblaasbare zwemband.
• Met deze superhandige 4-in-1 Powerbank kun je vier apparaten tegelijkertijd opladen. Handig voor onderweg of als je op een kampeerplek zonder stroom verblijft.
• Spelletjes spelen bij je caravan of tent (of huuraccommodatie): o.a. Clever Junior en Double Junior zijn favoriet bij kinderen. Pluspunt: beide zijn ook leuk voor volwassenen en geschikt om met twee personen te spelen

Camping Krounebierg

Camping Krounebierg ligt aan de rand van de middelgrote plaats Mersch. De camping heeft ca. 160 plekken; een mix van zowel vrije plaatsen als stacaravans alsook van seizoensplekken en wisselplekken. Voor verhuur zijn drie stacaravans (voor max. zes personen) en vier pods (voor 2-3 personen) beschikbaar.

Voor kinderen is er een speeltuin, een springkussen en een groot sportveld. Tevens is er een binnenruimte met o.a. een poolbiljart en een voetbaltafel. Afkoelen kan in een ondiep kinderbad (t/m 12 jaar) op de camping, of pal naast de camping bij het gemeentebad (met spa en wellness. Camping-gasten mogen per dag twee uur gratis gebruik maken van het zwembad).  

Op Camping Krounebierg is een restaurant met een terras met leuk uitzicht. Verder is er een kleine winkel en een broodjesservice.

Camping Im Aal

Camping Im Aal profileert zich als een rustige camping aan de rivier de Sûre, op loopafstand van het bezienswaardige plaatsje Esch-sur-Sûre.

Behalve ca. 200 kampeerplekken (waarvan ongeveer de helft vaste staanplaats) verhuurt camping Im Aal ook enkele huuraccommodaties (o.a. een safaritent, een pod en diverse stacaravans).

Kinderen kunnen spelen in een – ietwat afgelegen – speeltuin en aan de tafeltennistafel en op het voetbal- of volleybalveld.

Vanaf de camping kunnen gasten in de Sûre pootje baden en vissen. Op de camping is een kleine winkel en een bar-cafetaria waar van tijd tot tijd artiesten optreden.

Camping La Pinede

Camping La Pinede is bosrijk gelegen in de Mullerthal-regio (ook wel bekend als ‘Klein Zwitserland’).

De meer dan 125 plekken op camping La Pinede vormen een mix van tent-, caravan- en camperplaatsen en huur-accommodatie (chalets, stacaravans en pods).

Voor kinderen is er een grote speeltuin en – in het hoogseizoen – een animatieprogramma. Ook is er een gemeenschappelijke ruime met een speelhoek voor kinderen. Verder kan er tennis, beachvolleybal, tafeltennis en minigolf worden gespeeld op de camping.  

Aan faciliteiten biedt de camping verder o.a. een brasserie, broodjesservice en fietsverhuur (incl. kinderfietsen).

Camping Belle-Vue 2000

Camping Belle-Vue 2000 is een middelgrote camping in de Mullerthal-regio (ook wel bekend als ‘Klein Zwitserland’). Echternach, de oudste stad van Luxemburg, ligt op zes km. van de camping.

De camping heeft ca. 300 plekken voor kampeerders, waarvan ongeveer de helft bestaat uit jaarplaatsen. Ook zijn er tien chalets en zes (twee- en vierpersoons) safaritenten voor verhuur.

Kinderen kunnen er o.a. spelen in een kleine en een grote speeltuin en deelnemen aan het – seizoensgebonden – animatieprogramma. Ook is er tafeltennis, jeu de boules en tafelvoetbal.

De camping biedt een broodjes-service, beschikt over een kleine winkel en verhuurt vuurkorven en fietsen.

Camping Auf Kengert

Camping Auf Kengert ligt in het burchtstadje Larochette, twintig kilometer ten zuiden van Vianden en vlakbij de mooiste wandelpaden van de Müllerthal-trail. Het is een middelgrote camping met ca. 150 staplekken en een ruim aanbod aan huurobjecten (o.a. chalets en huurtenten). 

Dankzij het grote aanbod aan kinderactiviteiten is Auf Kengert waarschijnlijk een van de meer kindvriendelijke campings in Luxemburg. Zo is er een grote buitenspeeltuin en een binnenspeelruimte (met o.a. een apenkooi). Aan de rand van de camping is er een blotevoetenpad en een beweegpad. Ook kunnen kinderen zich uitleven op grote recreatie- en sportvelden en met tafeltennis en tafelvoetbal. In de zomervakantie is er een animatie-programma voor kinderen. Tevens is er een seizoensgebonden buitenzwembad (zie foto bovenaan dit artikel) met ook een ondiep kindergedeelte. 

Verder beschikt camping Auf Kengert over een restaurant (ook voor ontbijt), een winkel en broodjesservice. Het sanitairgebouw op de camping is met verlaagde wasbakken, kindertoiletten en een babybadje ook ingericht op de jongste bezoekers.

Camping Bissen

In de Luxemburgse Ardennen, vlakbij het bezienswaardige Esch-sur-Sûre, ligt Camping Bissen. De camping heeft ca. 130 kampeerplekken (deels vast) en heeft zo een 20 objecten in verhuur (o.a. pods, lodges, stacaravans, chalets en appartementen).  

Camping Bissen kan zo maar eens gerekend worden tot de meest kindvriendelijke campings in Luxemburg. Er is een speeltuin buiten (met ook een trampoline en zandbak) en een binnenspeelruimte met o.a. een apenkooi. Het riviertje (de Sûre) dat door de camping stroomt is tevens een geliefde speelplek voor kids. Verder is er in het hoogseizoen een uitgebreid animatieprogramma voor kinderen. Ook zijn er een voetbalveldje, jeu-de-boules, tafelvoetbal en een tafeltennistafel.

Tot de campingfaciliteiten behoren verder een restaurant met terras, een winkel en broodjesservice. De camping beschikt ook over  kinder-/babysanitair en er is een (privé)spa met o.a. twee sauna’s en een whirlpool.

Camping Du Nord

Camping Auf Kengert ligt in het burchtstadje Larochette, twintig kilometer ten zuiden van Vianden en vlakbij de mooiste wandelpaden van de Müllerthal-trail. Het is een middelgrote camping met ca. 150 staplekken en een ruim aanbod aan huurobjecten (o.a. chalets en huurtenten). 

Dankzij het grote aanbod aan kinderactiviteiten is Auf Kengert waarschijnlijk een van de meer kindvriendelijke campings in Luxemburg. Zo is er een grote buitenspeeltuin en een binnenspeelruimte (met o.a. een apenkooi). Aan de rand van de camping is er een blotevoetenpad en een beweegpad. Ook kunnen kinderen zich uitleven op grote recreatie- en sportvelden en met tafeltennis en tafelvoetbal. In de zomervakantie is er een animatie-programma voor kinderen. Tevens is er een seizoensgebonden buitenzwembad (zie foto bovenaan dit artikel) met ook een ondiep kindergedeelte. 

Verder beschikt camping Auf Kengert over een restaurant (ook voor ontbijt), een winkel en broodjesservice. Het sanitairgebouw op de camping is met verlaagde wasbakken, kindertoiletten en een babybadje ook ingericht op de jongste bezoekers.

Camping Du Nord ligt midden in de natuur in de Luxemburgse Ardennen. De camping strekt zich over zo een 400 meter uit langs de rivier Sûre en wordt omringd door steile beboste hellingen. 

De kleinschalige camping is overzichtelijk en ademt een gemoedelijke sfeerEr zijn ca. 80 vrije plekken en zo een 20 accommodaties voor verhuur; o.a. trekkershutjes, safaritenten en chalets.

Halverwege het terrein is er een ruime speeltuin. De rivier Sûre is ter hoogte van de camping (meestal) zo een 25 centimeter diep en voor kinderen ideaal speelterrein bij warmer weer. In het hoogseizoen is er 5 keer per week een animatieprogramma voor kinderen.

Bij de speeltuin is een terras (waar een drankje besteld kan worden). Verder is er op de camping een kleine winkel en – op gezette tijden – een Thaise foodtruck en is er een pizza- en ontbijtservice.

Camping Fuusekaul

Camping cq. bungalowpark Fuusekaul ligt in het zuiden van de Luxemburgse Ardennen. Het is een grootschalige park dat voor ongeveer de helft uit kampeerplekken bestaat. De andere helft omvat huur-accommodatie; vooral veel bungalows, maar ook 6p-safaritenten en diverse stacaravans en studio’s.

In het rijtje van campings in Luxemburg scoort Fuusekaul erg hoog op het kindvriendelijke aspect. Allereerst heeft de camping in schoolvakanties en in de lange weekenden een uitgebreid animatieprogramma (waarvoor kinderen worden opgehaald met de tractor). 

Spelen kan in meerdere kleine speeltuinen, in een grote binnenspeeltuin en op vier xxl-trampolines. Daarnaast zijn er voorzieningen om o.a. mini-golf, volleybal, tennis en pingpong te spelen.  Tevens zijn er twee verwarmde zwembaden, waarvan één een ondiep kinderbad. Ook verhuren ze op de camping loopauto’s, mini-tractoren en bolderkarren.

Tot de campingfaciliteiten behoren verder een kiosk/frituur, een restaurant met speelhoekje en een broodjesservice. Naast de camping ligt ook een kleine supermarkt met zeer ruime openingstijden. De camping beschikt verder over een wellness met sauna, stoombad en zwembad.  

Camping Val d’Or

Camping Val d’Or ligt centraal in de Luxemburgse Ardennen, halverwege tussen Clervaux en Wiltz. De kleinschalige camping heeft 65 plekken voor kampeerders. Daarnaast biedt de camping diverse accommodatie aan voor verhuur. Zo kun je verblijven in (zespersoons) safaritenten, chalets, stacaravans, pods en trekkershutten, maar ook in een vakantiehuis en een appartement.

Door de camping stroomt een ondiep riviertje (de Clerve), waar kinderen leuk kunnen spelen. Verder kunnen kinderen spelen in de speeltuin, op de grote trampoline en de groepsschommel en in de zandbak en waterspeeltuin. Ook zijn er faciliteiten voor een potje voetbal, tafeltennis of volleybal. In het hoogseizoen organiseert het animatieteam activiteiten voor kinderen.

Op camping Val d’Or is een bistro, waar – naast lunch en diner – ook ontbijt wordt geserveerd. Verder is er een kleine winkel en een broodjesservice (aan de deur/tent).

Heb je een leuke kindvriendelijke camping gevonden in Luxemburg? Misschien heb je dan ook iets aan dit blog over leuke activiteiten met kinderen in de Luxemburgse Ardennen: Luxemburgse Ardennen – Leuke uitjes met kinderen

Ook tippen we een kindvriendelijke wandeling in Luxemburg: Luxemburg – Leuke wandeling met kinderen: de Klangwee!

Toch nog even verder kijken? We hebben ook een lijstje met kindvriendelijke campings en glamping in de Ardennen.

Deze webpagina bevat affiliate links. Meer over affiliate links lees je in onze disclaimer.

DEEL DIT ARTIKEL MET ANDEREN

REAGEER OP DIT ARTIKEL

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *