Overnachten: 6 x kindvriendelijk hotel + camping in het Roergebied

Inhoud van dit artikel

Meermaals bezocht ik met mijn kids het Duitse Roergebied en elke keer weer bleek het vinden van een leuk hotel voor kinderen een hele opgave. Gelukkig is al dat speurwerk niet voor niks geweest, want drie keer – in Essen, Oberhausen en Bottrop – hadden we een leuk kindvriendelijk hotel. Daarnaast heb ik – door al dat zoeken – al wat accommodatie op mijn lijstje staan voor een volgend bezoek aan het Roergebied. In dit blog deel ik al deze tips voor kindvriendelijk hotels (en 1 camping) in het Roergebied. 

Kindvriendelijke hotels en camping in Essen

Mintrops Hotel Margaretenhöhe

Margaretenhöhe is de meest geliefde woonwijk van Essen. Sfeervol – en bijna sprookjesachtig – als de (autoluwe), honderd jaar oude wijk is, is het ook een aanrader om in dit kindvriendelijke deel van Essen te overnachten. Wij sliepen er in het Mintrops Hotel, gevestigd in een van de meest indrukwekkende gebouwen in Margaretenhöhe. De suites en appartementen in het hotel zijn geschikt voor vier personen. In het hotel is een klein speelhoekje, maar leuker spelen is het voor kinderen in de speeltuintjes in de bezienswaardige omgeving van het hotel. 

Mintrops Hotel in Margaretenhöhe

Mintrops Hotel Burgaltendorf

Ook een ander Mintrops hotel in Essen – Mintrops Hotel Burgaltendorf –  scoort punten als het om kindvriendelijk gaat. Het hotel ligt landelijk, aan een ruime tuin, waar het voor kinderen leuk spelen is, o.a. met enkele speeltoestellen. De familiesuites liggen op de begane grond en hebben een terrasje, grenzend aan de tuin. Verder heeft het hotel een zwembad en een sauna.

KNAUS Campingpark

Zoeken naar een kindvriendelijke camping – met huuraccommodatie – in het Roergebied, was een beetje als zoeken naar een speld in een hooiberg. Uiteindelijk kwam ik ook hier uit in de stad Essen, bij KNAUS Campingpark

De camping ligt langs de Roer, vlakbij de Baldeneyesee. Behalve vrije kampeerplekken verhuren ze er o.a. vierpersoons-chalets (met sanitair) en 2p houten slaapvaten. 

Kinderen kunnen er o.a. spelen in een speeltuin en op een voetbalveldje. Tevens is er een café-restaurant en een broodjesservice. 

Kindvriendelijke hotels elders in het Roergebied

Elders in het Roergebied – in Bottrop, Dortmund en Oberhausen – tippen we deze leuke hotels voor kinderen.

Parkhotel Bottrop

Onze meest unieke overnachting in het Roergebied hadden we in het Parkhotel in Bottrop. Het ‘hotel’ is gevestigd in het Bernepark, op de plek van een voormalig waterzuiveringsstation. Geheel in stijl van de industriële setting kun je op deze plek overnachten in een betonnen afwateringsbuis. 

De buizen zijn praktisch ingericht voor twee personen. Sanitair bevindt zich in een apart gebouw. In het hotelpark is een restaurant (met ontbijt) gevestigd en er is een speeltuin

Het is een dusdanig bijzondere overnachtingsplek, dat ik er zelfs een apart blog aan heb gewijd. 

Bijzonder overnachten in Bottrop

A&O Hotel Dortmund

In mijn zoektocht naar een kindvriendelijke hotel in Dortmund, kwam ik uit bij het A&O Hotel/Hostel. A&O ligt naast het centraal station van Dortmund en richt zich (mede) nadrukkelijk op gezinnen. 

Op de familiekamers verblijven kinderen t/m zes jaar gratis. Het hotel heeft voor kinderen een speelruimte, een tafelvoetbaltafel en een poolbiljart. Ook worden er wandelbuggy’s verhuurd.

Ana Arthotel Oberhausen

In Oberhausen verbleven we een keer in het Ana Arthotel, zonder twijfel een van de meest kindvriendelijke hotels in het Roergebied. 

Het Ana Arthotel is een modern gerenoveerd hotel, met o.a. zeer ruime familiekamers (met gescheiden slaapgedeeltes). Het hotel ligt in het centrum van Oberhausen, direct aan een plein met speeltuin. In het hotel zelf is ook e.e.a. aan vermaak voor kinderen. Zo is er een racebaan, een sjoelspel, een tafeltennistafel. Tevens kunnen kinderen er kleurboekjes met potloden krijgen. Het ontbijt had ook nog wat leuks in petto voor onze kids: een heuse pannenkoekmachine (plus snoepjes om de pannenkoeken te versieren).

Ana Arthotel in Oberhausen

Benieuwd naar meer tips voor het Roergebied met kinderen, bekijk dan onze blogs over Oberhausen, Essen en Duisburg: 

Deze webpagina bevat affiliate links. Meer over affiliate links lees je in onze disclaimer.

DEEL DIT ARTIKEL MET ANDEREN

REAGEER OP DIT ARTIKEL

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *