Wandelroute Wijnandsrade (3,3 km.) – Langs kasteel en speeltuin

Inhoud van dit artikel

Deze kindvriendelijke wandelroute start in de historische kern van Wijnandsrade. Vanaf daar gaat het langs het kasteel, over holle wegen en door hellingbos en langs een grote speeltuin en horeca. 

De wandeling

We beginnen de wandelroute bij het kasteel in Wijnandsrade. Vanaf daar lopen we langs de weg naar een klein hellingbos; leuk speelterrein voor kinderen. Eenmaal het bos weer uit volgen we een pad met fraai uitzicht over de omgeving. Via holle wegen gaat het daarna verder, tot we na in totaal 2,5 km. bij een redelijk grote speeltuin komen. Nadat de kinderen er een half uurtje gespeeld hebben lopen we verder over een natuurpad.

Het laatste stuk gaat door de bebouwde kom tot in het hart van het dorp, waar twee vijvers, geflankeerd door de kerk en het kasteel, voor mooie plaatjes zorgen. Als afsluiter kijken we nog even rond op het binnenterrein van het kasteel.

Leuke wandeling voor kinderen

De wandeling is vrij kort, met weinig hoogtemeters. Onderweg bieden het hellingbos (met schommel) en de openbare speeltuin (Speeltuin ’t Peschke) een leuke onderbreking voor kinderen. Ook rond het kasteel is het leuk rondkijken voor kinderen.

Horeca

Brasserie Wijnandsrade (met ijssalon) is gevestigd in kasteel Wijnandsrade. Er is een terras op de omsloten binnenplaats (met genoeg beweegruimte voor kinderen). Tegenover het kasteel ligt verder nog Cafetaria Wienandsroa (met terras). Behalve friet en snacks verkopen ze er o.a. koffie en gebak en softijs.

Praktische informatie

Parkeren en startpunt
Deze wandelroute start bij Kasteel Wijnandsrade (Opfergeltstraat, Wijnandsrade). Parkeren kan op twee parkeerplaatsen in de directe omgeving van het kasteel.

Routebeschrijving
De route is 3,3 km. en is te volgen via ons profiel op Komoot (zie kader):

Kinderwagen
De route is niet geschikt voor kinderwagens.

Aandachtspunt
In de directe omgeving rond het kasteel is het niet uitgesproken voetgangersvriendelijk, terwijl er wel autoverkeer rijdt. Iets om rekening mee te houden met kinderen! Op de rest van de route is het grotendeels wel fijn wandelen.

DEEL DIT ARTIKEL MET ANDEREN

REAGEER OP DIT ARTIKEL

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *