Wandelrondje Noorbeek (vier km.) – van speeltuin naar Zwingelput

Inhoud van dit artikel

Met een speeltuin (bij horeca) als start- en eindpunt maakten we een korte rondwandeling (vier km.); op zoek naar de ‘geheimzinnige’ Zwingelput in buurtschap Schey (Noorbeek). Op de route ligt ook een ijsterras met springkussen. 

De wandeling

We starten de wandeling bij Gasterij Henry VIII. Eerst volgen we een paar honderd meter een wandelpad, met leuk uitzicht. Daarna maken we een lus over Landgoed de Waufsberg; een bosrijk gebied, waar ook reeën in het wild leven.

Over wandelpaden langs de doorgaande weg, bereiken we buurtschap Schey. (Als het seizoen er naar is kun je op dit punt een omweg maken (van in totaal 400 meter) naar een ijsterras met springkussen: zie ook horeca-tips)Via een vrij lichte beklimming passeren we het twintigtal (o.a. vakwerk)huizen van het gehucht. Eenmaal boven pauzeren we bij een picknicktafel bij de zogenaamde Zwingelput. Via een infobord komen we meer te weten over deze oude waterput, die onze kinderen maar wat interessant vinden.

Na een afdaling lopen we verder tussen een bosrand en glooiende akkervelden, tot we via een kronkelig bospaadje weer vlak bij ons beginpunt zijn. Na de laatste paar honderd meter lopen sluiten we de wandeling af op het terras – en in de speeltuin – van Gasterij Henry VIII.

Leuke wandeling voor kinderen

Qua kids fun scoort deze wandeling vooral punten met de ‘spannende’ waterput en de leuke speeltuin bij het start-/eindpunt. Langs de route is verder het ijsterras een leuke plek voor kinderen en is het voor kids met name leuk wandelen door het bos en langs de akkervelden met bosrand. 

Horeca

Het start- en eindpunt van de wandeling is bij Gasterij Henry VIII; een café-restaurant met terras en een ruime speeltuin.

In deze route is ook een kleine omweg (in totaal 400 meter) naar ijssalon A g’n Boomsjoeël opgenomen. Bij het ijsterras hebben ze een springkussen en buitenspeelgoed. De ijssalon is geopend van april t/m medio oktober. 

Buiten deze wandelroute, maar beide op max. 1,5 km. van het startpunt, liggen nog twee café-restaurants met speeltuin: de Zeute Aardbei en Hoeve Cobelli.

Picknicken kan (aan een picknicktafel) bij de Zwingelput, ongeveer halverwege de route.

Praktische informatie

Parkeren en startpunt
Het start- en eindpunt van de wandeling is op vakantiepark Landal de Waufsberg, bij Gasterij Henry VIII (Hoogcruts 14 in Noorbeek). Wie gebruik maakt van de horeca kan hier gratis parkeren.

Routebeschrijving
De route laat zich lastig omschrijven en kan het beste gevolgd worden via ons profiel op Komoot (zie kader).

Kinderwagen
De wandeling is niet geschikt voor kinderwagens.

Aandachtspunt
1. De omweg na 1,6 km. op de route is ingepland voor een bezoek aan het ijsterras. Wil je dit niet of loop je buiten het ijs-seizoen, dan kun je dit stukje ook overslaan en direct omhoog lopen naar buurtschap Schey.
2.Afhankelijk van seizoen en weerbeeld kunnen delen van de wandeling erg modderig zijn. Laarzen of geschikte wandelschoenen zijn dan aanbevolen.

Benieuw naar een van onze andere kindvriendelijke wandelroutes in de buurt of naar andere tips voor de regio, bekijk dan hier onze tientallen blogs over Zuid-Limburg: Zuid-Limburg – tips met kinderen – Alles Kids Op Reis 

Booking.com

DEEL DIT ARTIKEL MET ANDEREN

REAGEER OP DIT ARTIKEL

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *