Kidsproof wandeling in Gulpen: rondje Gulperberg (4,2 km.)

Inhoud van dit artikel

In Zuid-Limburg kun je heerlijk wandelen tussen groene heuvels en kabbelende beekjes en langs vakwerkhuizen en kastelen. Al sinds onze kinderen langere stukken kunnen lopen, nemen we ze dan ook graag mee op een wandeling in Zuid-Limburg. Daarbij proberen we het wandelen zo leuk mogelijk te maken voor de kinderen. En zo hebben we al heel wat kindvriendelijke wandelingen in de regio ontdekt en soms ook zelf samengesteld. Onze twintig favoriete ‘kidsproof’ wandelingen in Zuid-Limburg delen we met je op onze website. Deze keer: een wandeling van 4,2 kilometer rond de Gulperberg.

De wandeling

Deze wandeling is 4,2 kilometer. De route is vrij recht-toe-rechtaan, waarbij je in een rondje de Gulperberg af-, om- en weer oploopt. Pluspunten zijn de vele horeca en speeltuinen op de route. Het eerste deel gaat bergaf, wat bij onze kinderen meestal rennend gebeurt. Zo maken we al snel veel meters. We snellen dan ook langs de luxe tenten en de diertjes die op het terrein van Farmcamps staan. Daarna gaat het over een smal hoogtepaadje dat langs een hellingbos loopt. Onderweg passeren we enkele bankjes waar we van het uitzicht genieten. Aan het einde van het pad wacht de beklimming van de Gulperberg. Nu zijn de kinderen wat minder vooruit te branden. Met het vooruitzicht van speeltuinen en wat lekkers te eten blijven ze toch gemotiveerd om naar de top te klimmen. Eenmaal boven maken we dan ook stops bij horeca en speeltuin voordat we het rondje volmaken tot het beginpunt .

Leuke wandeling voor kinderen

  • Rennend de berg af en even later een heuse bergbeklimming; dit is het soort hoogteverschil waar kinderen plezier van beleven en het als een uitdaging zien.
  • Een hapje en drankje van het kindermenu bij een van de drie terrassen op de route. In afwachting van de bestelling kan er gespeeld worden in de speeltuin.
  • Picknicken en spelen bovenop de berg.

Horeca

Op de route liggen de volgende café-restaurants: FarmCamps De Verloren Kost, Restaurant Jantje zag eens pruimen hangen en Restaurant De Gulperberg. Laatstgenoemde heeft het beste uitzicht vanaf het terras. Alle drie hebben een speeltuin, waarvan de ruimste ligt bij Jantje zag eens pruimen hangen. Bovenop de Gulperberg is ook een picknickveld cq. natuurspeelplek en er staan veel bankjes en picknicktafels met uitzicht.

Praktische informatie

Parkeren en startpunt
Parkeren kun je bij de Berghemerweg 3, ter hoogte van Camping Gulperberg.

Routebeschrijving
De route van 4,2 km. hebben we zelf geïmproviseerd en is als volgt:
1. Loop schuin tegenover de parkeerplaats, rechts van Camping Gulperberg, de straat ‘Berghem’ in.
2. Volg de weg naar beneden. Negeer het eerste zijpad links.
3. Neem het volgende zijpad links (net voorbij Farmcamps) en ga even verderop opnieuw links.
4. Volg nu het pad tot aan de Hommerigerweg. Sla linksaf en loop door naar de Bergweg.
5. Wandel daar door het klaphekje via het natuurgebied (parallel aan de weg) naar boven.
6. Volg, eenmaal boven op de Gulpenerberg, de Panoramaweg terug naar de parkeerplaats..

Kinderwagen
De wandeling is niet geschikt voor kinderwagens.

Aandachtspunt
In periodes van nat weer, kunnen delen van de route modderig zijn; laarzen of wandelschoenen zijn dan aan te bevelen.

Booking.com

DEEL DIT ARTIKEL MET ANDEREN

REAGEER OP DIT ARTIKEL

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *