Ubachsberg – Panoramawandeling langs drie speeltuinen (5,7 km)

Inhoud van dit artikel

Qua lengte en door een paar klimmetjes, is deze wandelroute in Ubachsberg – vooral voor kinderen – iets uitdagender. Maar, de inzet wordt beloond! Tal van prachtige vergezichten, afgewisseld met liefst drie speeltuinen, maken dit namelijk tot een heerlijke gezinswandeling.

De wandeling

Vertrekpunt van de wandeling is in de dorpskern van Ubachsberg. Na 350 meter wandelen laten we de bebouwde kom achter ons en lopen tussen de velden door. Al snel hebben we een eerste mooi uitzicht. Verderop slaan we af naar Colmont; een buurtschap met veel huizen van Kunradersteen. Bij camping Colmont (met terras en speeltuin) houden we een korte drink- en speelpauze.

De volgende twee km. van de wandeling hebben we vrijwel non-stop mooie vergezichten (wat gepaard gaat met enige hoogtemeters). De verschillende dieren langs de route (ezels, paarden, koeien, hertjes) dragen extra bij aan de mooie ‘plaatjes’.

Na een nieuwe stop bij een café-restaurant met speeltuin (de Bernardushoeve in buurtschap Mingersborg), lopen we de laatste anderhalve km. van de route. Op dit deel passeren we o.a. nog een bijzondere molen en een stukje hellingbos. Nabij het eindpunt van de wandeling brengen we nog wat tijd door in een grote openbare speeltuin (speeltuin ’t Weike).

Leuke wandeling voor kinderen

Met drie speeltuinen, gelijkmatig verdeeld langs de route, biedt deze wandeling een ideale afwisseling voor kinderen. Ook is het leuk ‘diertjes kijken’ langs de route; wij zagen o.a. ezels, paarden, koeien, ganzen, eenden en herten.

Speeltuin 't Weike

Horeca

Op 1,75 km. en 3,75 km. van het startpunt liggen respectievelijk Panoramacamping Colmont (seizoensgebonden horeca) en de Bernardushoeve. Beide hebben een terras met uitzicht, waar gasten terecht kunnen voor o.a. ijs, koffie, lunch en diner. Bij allebei is er in het zicht van het terras een ruime speeltuin cq. speelveld. Bij het begin-/eindpunt van de wandeling – en vlakbij speeltuin ’t Weike – ligt ook nog Cafetaria Ubachsberg (met terras).

Speeltuin bij het terras van camping Colmont
Bernardushoeve: terras met speelveld en speeltuin

Praktische informatie

Parkeren en startpunt
Het start- en eindpunt van de wandeling is aan de Dirksstraat (t.h.v. nr. 2) in Ubachsberg. Parkeren kan er gratis.

Routebeschrijving
De route laat zich lastig omschrijven en kan het beste gevolgd worden via ons profiel op Komoot (zie kader). Overigens is de route een kindvriendelijke variant op de Achteromkijkroute. Meer info over die wandelroute vind je hier.

Kinderwagen
De route is niet geschikt voor kinderwagens.

Aandachtspunt
Een groot deel van de wandelroute gaat over landweggetjes. Hier rijdt in beperkte mate ook autoverkeer.

Benieuwd naar meer kindvriendelijke wandelroutes in Zuid-Limburg? We hebben ca. 25 wandelroutes online staan! Ontdek het hier: Wandelen in Zuid-Limburg met kinderen

DEEL DIT ARTIKEL MET ANDEREN

REAGEER OP DIT ARTIKEL

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *