Sicilië met kinderen: heerlijk verblijf in een agriturismo in Marsala

Inhoud van dit artikel

Voor onze laatste twee nachten in Westelijk Sicilië (zie ook dit blog) verkasten we met onze kinderen voor twee nachten naar een agriturismo. Zo een ‘mini-vakantie’ binnen de vakantie bevalt me altijd wel. Nog even een andere omgeving en een nieuwe accommodatie vergroot mijns inziens de reiservaring. Dit was zeker het geval in Marsala, waar we onze vakantie aftopten met een verblijf op een prachtig Agriturismo wijnresort.

Wijnresort

Agriturismo Baglio Donnafranca Wine Resort is dan ook een prachtige, sfeervolle accommodatie in een hele rustige omgeving. De karakteristieke bouw en de fraaie ligging deden me denken aan plaatjes zoals je ze kent uit hippe magazines. Vanuit het zwembad is het uitzicht over de wijnranken richting zee betoverend. Het resort heeft familiekamers. In de praktijk betekende dit met zijn vieren lekker knus op één kamer, maar voor twee nachtjes was het prima. Op de Agriturismo is het voor kinderen leuk ronddwalen tussen de velden met wijnranken, in wat één van de bekendere wijngebieden op Sicilië is. Behalve het zwembad is er geen specifiek kindervermaak. Voor volwassenen daarentegen zijn er rondleidingen en wijnproeverijen. Ook is er een prima restaurant om na kinderbedtijd te genieten van een diner voor twee.

Marsala

Marsala is het centrum van deze wijnproducerende regio en tevens naamgever van de beroemde  Marsala-wijn. Het stadje heeft een mooi historisch centrum met een flink aantal indrukwekkende kerken. Op meerdere gezellige pleinen is het aangenaam koffie drinken op het terras, terwijl de kinderen er de ruimte hebben om hun energie wat kwijt te raken. Nabij de ferry terminal is het op de Lungomare aangenaam wandelen langs zee. Onderweg passeer je een speeltuin en in het nabij gelegen park Villa Cavallotti zijn ook diverse speelmogelijkheden voor kinderen.

Zoutpannen

Ook de zoutpannen bij Marsala zijn een bezoek waard. Deze laguneachtige omgeving met historische windmolens, grote bergen zout en spiegelstrak zeewater zijn zo al een lust voor het oog. Met zonsondergang krijgt deze plek helemaal iets adembenemends. Restaurant Mamma Caura is dé plek om hier onder het genot van een hapje en drankje van te genieten. Verwacht er wel volle tafels en een weinig attente bediening…

Voor ons was hiermee onze vakantie op Sicilië om. Bij een langer verblijf hadden we nog graag het eiland Favignana (op 30 minuten varen) met zijn prachtige kustlijn en kraakheldere water bezocht. En ook enkele dichtbijgelegen stranden (Lido Marakaibbo en Lido Zelig) leken ons een bezoekje waard.

Deze agriturismo was niet de enige accommodatie waar we met onze kinderen verbleven op Sicilië. In een ander blog lees je over nog een leuke tip voor kindvriendelijke accommodatie: Westelijk Sicilië: met peuter en baby langs 3000 jaar geschiedenis

DEEL DIT ARTIKEL MET ANDEREN

REAGEER OP DIT ARTIKEL

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *