Westelijk Sicilië – Heerlijk verblijf op een wijndomein in Marsala

Inhoud van dit artikel

I.v.m. een vroege ochtendvlucht verbleven we de laatste twee nachten van onze vakantie in West-Sicilië al dichterbij het vliegveld. Zo een ‘mini-vakantie’ binnen de vakantie bevalt me altijd wel. Nog even een andere omgeving en een nieuwe accommodatie vergroot mijns inziens de reiservaring. Dit was zeker het geval in Marsala, waar we onze vakantie aftopten met een verblijf op een prachtig Agriturismo wijnresort.

Wijnresort

Agriturismo Baglio Donnafranca Wine Resort is dan ook een prachtige, sfeervolle accommodatie in een hele rustige omgeving. De karakteristieke bouw en de fraaie ligging deden me denken aan plaatjes zoals je ze kent uit hippe magazines. Vanuit het zwembad is het uitzicht over de wijnranken richting zee betoverend. Het resort heeft familiekamers. In de praktijk betekende dit met zijn vieren lekker knus op één kamer, maar voor twee nachtjes was het prima. Op de Agriturismo is het voor kinderen leuk ronddwalen tussen de wijnranken. Behalve het zwembad is er geen specifiek kindervermaak.  Voor volwassenen daarentegen zijn er rondleidingen en wijnproeverijen. Ook is er een prima restaurant om na kinderbedtijd te genieten van een diner voor twee.

Marsala

Marsala is het centrum van deze wijnproducerende regio en tevens naamgever van de beroemde  Marsala-wijn. Het stadje heeft een mooi historisch centrum met een flink aantal indrukwekkende kerken. Op meerdere gezellige pleinen is het aangenaam koffie drinken op het terras, terwijl de kinderen er de ruimte hebben om hun energie wat kwijt te raken. Nabij de ferry terminal is het op de Lungomare aangenaam wandelen langs zee. Onderweg passeer je een speeltuin en in het nabij gelegen park Villa Cavallotti zijn ook diverse speelmogelijkheden voor kinderen.

Zoutpannen

Ook de zoutpannen bij Marsala zijn een bezoek waard. Deze laguneachtige omgeving met historische windmolens, grote bergen zout en spiegelstrak zeewater zijn zo al een lust voor het oog. Met zonsondergang krijgt deze plek helemaal iets adembenemends. Restaurant Mamma Caura is dé plek om hier onder het genot van een hapje en drankje van te genieten. Verwacht er wel volle tafels en een weinig attente bediening…

Voor ons was hiermee onze vakantie op Sicilië om. Bij een langer verblijf hadden we nog graag het eiland Favignana (op 30 minuten varen) met zijn prachtige kustlijn en kraakheldere water bezocht. En ook enkele dichtbijgelegen stranden (Lido Marakaibbo en Lido Zelig) leken ons een bezoekje waard.

DEEL DIT ARTIKEL MET ANDEREN

REAGEER OP DIT ARTIKEL

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.