San Diego: misschien wel de meest kindvriendelijke stad van de USA

Inhoud van dit artikel

Er is zoveel te doen in San Diego. Zo ontzettend veel te doen! Juist ook voor gezinnen met kinderen, ongeacht hun leeftijd. Dit verklaart misschien wel waarom de stad bekend staat als ‘America’s finest city’. Onderstaand enkele redenen waarom San Diego een superfijne reisbestemming voor het gezin is. 

Klimaat en buitenleven

Gelegen in het uiterste zuiden van Californië heeft San Diego een zeer aantrekkelijk klimaat. Het hele jaar door schijnt de zon volop en een dagtemperatuur van tussen 15 en 25 ℃ is bijna een zekerheid. Dat de San Diegan zijn vrije tijd dan ook vooral buiten doorbrengt zie je o.a. terug in de vele ruim opgezette parken met picknicktafels en speeltuinen. Heel wat parken zijn zelfs voorzien van een waterspeeltuin voor verkoelend vermaak op een warme dag. Ook zijn er door de hele stad veel heerlijke terrassen waar je kunt genieten van bijv. een Fish Taco met een West Coast IPA (San Diego is beroemd om ‘Mexican food’ en ‘Craft Beer’). 

Coronado Tidelands Park

Tientallen stranden

Voor verkoeling kun je in San Diego ook prima terecht op een van de vele stranden die verspreid liggen over meer dan honderd kilometer kust. De variëteit is dan ook groot; van langgerekte stranden (Pacific Beach) tot pittoreske baaien (La Jolla Cove), van wilde oceaan (Ocean Beach) tot kalme watertjes (Mission Bay) en van weg van de massa (Black’s Beach) tot aan strand voor de massa (Coronado Beach). Specifiek kindvriendelijke stranden zijn Children’s Pool La Jolla, Kellog’s Beach, Glorietta Bay Park en diverse stranden rond mission Bay.

La Jolla Cove

Familiemusea

Voor een stad met zoveel zonuren is er ook verbazingwekkend veel overdekt vermaak. En veel daarvan is gericht op gezinnen met kinderen. Zomaar een greep uit het aanbod: Air and Space Museum, Model Railroad Museum, USS Midway Museum, Birch Aquarium, New Children’s Museum, The Fleet Science Center, Natural History Museum. Veel van genoemde musea zijn gelegen in het uitgestrekte Balboa Park. Bij de meeste wordt entree gerekend voor kinderen vanaf drie jaar. Je kunt besparen op de toegangsprijs (van musea en vele andere attracties) met de Balboa Park Explorer Pass of de Go San Diego Pass.

USS Midway Museum

Attractieparken van topniveau

Alsof al die stranden parken en musea nog niet genoeg zijn, telt San Diego ook nog eens heel wat grote attractieparken; drie in de stad zelf, twee net erbuiten. Allereerst is er San Diego Zoo dat tot een van de mooiste dierentuinen ter wereld wordt gerekend. In zusterpark San Diego Zoo Safari Park kun je op allerlei manieren op safari (per zipline, ‘jungle ropes’, caravan etc.). Voor nog meer adrenaline zit je goed in Seaworld, met achtbanen, shows en andere attracties. Een steenworp verderop ligt Belmont park; een attractiepark dat al bijna 100 jaar bestaat. Een halfuur buiten San Diego ligt ook nog Legoland California.

Outdoor Actief

San Diego telt drie grote natuurparken waar je de stadse omgeving even achter je kunt laten. Het grootste park is Mission Trails Regional Park. Dit natuurgebied ligt meer in het binnenland en wordt gekenmerkt door bergen, ravijnen en de meanderende San Diego River. Favoriet onder de locals is Torey Pines State Natural Reserve, ten noorden van stadsdeel La Jolla. Via acht verschillende wandelroutes kun je dit – volgens sommigen – spectaculairste stuk kust van Zuid-Californië ontdekken. Het derde natuurpark; Cabrillo National Monument, is behalve voor de natuur vooral interessant voor de uitzichten over de stad en voor de historie van het gebied (het is de plek waar voor het eerst een Europaan aan land ging op de westkust van de huidige VS).

Cabrillo National Monument

Samengevat; er is heel veel te doen en te zien in San Diego, niet in het minst voor gezinnen met kinderen. Tien dagen krijg je er makkelijk om, zoals te lezen is in het verslag van ons verblijf in San Diego: San Diego met kinderen – tien dagen in ‘America’s finest city’ 

Deze webpagina bevat affiliate links. Meer over affiliate links lees je in onze disclaimer.

DEEL DIT ARTIKEL MET ANDEREN

REAGEER OP DIT ARTIKEL

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *