Ommetje Puttergewande – Wandelen over stapstenen in Voerendaal (4,7 km)

Inhoud van dit artikel

We zijn altijd op zoek naar leuke wandelingen in Zuid-Limburg die echte aanraders zijn voor gezinnen met kinderen. In Voerendaal liepen we het ‘Ommetje Puttergewande’ (4,7 km.). Het is een wandeling door waterrijk en drassig gebied met maar liefst vier beken op en langs de route. Om droge voeten te houden moet je op meerdere plaatsen via stapstenen het water oversteken. Op de route ligt een ruime openbare speeltuin.

De wandeling

Vanaf het monumentale stationsgebouw in Voerendaal lopen we via de speeltuin onder het spoor door het natuurgebied in. Langs grazende koeien en kasteel Puth komen we bij de Retersbeek die we een eindje volgen. Nadat we de grote weg zijn overgestoken steken we via stapstenen een klein stroompje over. Even verderop staan de stapstenen dusdanig onder water dat we noodgedwongen om moeten lopen naar een andere oversteek van stapstenen die wel ondiep genoeg liggen. Via de Hoensbeek lopen we verder, waarna we het laatste gedeelte van de route afsnijden zodat we nog eens langs de speeltuin komen, waar de kinderen zich nog even uitleven, voordat we terug naar de auto lopen.

Leuke wandeling voor kinderen

De stapstenen zijn een mooie uitdaging voor kinderen. Bij de verschillende beekjes kan op sommige plekken leuk gespeeld worden. De speeltuin is natuurlijk een mooie bonus. 

Horeca 

In het centrum van Voerendaal ligt de nodige horeca, waaronder enkele ijssalons. Of rijd zeven minuten naar de Bernardushoeve voor een van de fijnste terrassen van Zuid-Limburg met speeltuin.

Praktische informatie

Parkeren en startpunt
Het officiële startpunt (+ gratis parkeren) is bij station Voerendaal, maar als alternatief kun je ook prima parkeren en starten vanaf de speeltuin aan de parallelweg.

Routebeschrijving
De route is 4,7 km. en gemarkeerd met grijze paaltjes met een witte band. Kijk voor de routebeschrijving ook hier.

Kinderwagen
De wandeling is niet geschikt voor kinderwagens.

DEEL DIT ARTIKEL MET ANDEREN

REAGEER OP DIT ARTIKEL

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *