Fürth (Duitsland): leuk stadje, dichtbij Playmobilpark

Inhoud van dit artikel

Zoek je een hotel in een leuk stadje, dichtbij Playmobilpark in Duitsland, dan is Fürth een aanrader. Het heeft een intact gebleven Altstadt met een heel aardig winkel- en restaurantaanbod, en met best wat leuke plekken voor kinderen. En toch is het klein genoeg om in een namiddag en avond te ontdekken. En zoals gezegd ligt het dichtbij Playmobilpark, dat op ca. 15 minuten rijden van Fürth ligt. Nog een pluspunt van Fürth: de metro verbindt de stad met het aangrenzende Neurenberg. Onze tips voor Fürth met kinderen (incl. het Playmobilpark) lees je in dit blog.

Altstadt

Van de oude stad van Fürth is 90% intact gebleven tijdens de Tweede Wereldoorlog. Toch is de Altstadt niet enorm bezienswaardig. Veel van de gebouwen zijn namelijk opgetrokken uit grijze zandsteen, waardoor het geheel letterlijk wat kleurloos oogt. Een uitzondering daarop vormt het gebied rond de Middeleeuwse Sint Michaelskirche. Dit gebied bestaat uit knusse kasseienstraten met heel wat vakwerkhuizen. Vooral gezellig vonden wij het er op de Marktplatz en in de Gustavstrasse, waar vele restaurantjes zijn gelegen.  Onze kinderen vonden het ook leuk om even binnen te kijken in het Rathaus van Fürth, vooral vanwege een schaalmodel van Lego dat er staat.

Kasseienstraat in de Altstadt
Doorkijkje richting het Rathaus

Flair Erlebnis Center

Verderop in de Altstadt ligt Flair; een modern winkelcentrum met ca. 50 winkels en restaurants. In het winkelcentrum is ook veel entertainment voor kinderen. 

Zo is er een speeltuin, incl. glijbaan van de begane grond naar een verdieping lager. Ernaast ligt een ‘game room’ met o.a. kleine carrousels en diverse arcade machines. 

Een andere trekpleister voor kinderen is een groot aquarium met tropische vissen.

Glijbaan in het winkelcentrum

Paradies Brunnen

Een paar honderd meter verderop ligt de zogenaamde ‘Fürther Freiheit’; een groot plein dat wordt gebruikt voor (kerst)markten en evenementen. Toen wij er waren was er een gezellige eetmarkt met terrasjes. We vermaakten ons echter vooral bij de kindvriendelijke plekken rond de Fürther Freiheit. 

Vooral de Paradies Brunnen was een uitkomst met het warme weer. Deze grote fontein staat vol met fantasierijke figuren waaruit tal van waterstralen spuiten. Het is dan ook een populaire plek voor waterpret voor kinderen

150 meter verderop ligt ook nog een klein park (bekend als Dr. Konrad Adenauer Anlage) met een grote fontein. In het park is een speeltuin met ernaast een café met terras.

De Paradies Brunnen

Stadtpark

Net buiten de Altstadt ligt het Stadtpark. Het park is gelegen langs een rivier (de Pegnitz) en het is er prettig wandelen langs o.a. vijvers, fonteinen, beelden en een kleine botanische tuin.

In het park ligt een grote speeltuin, met o.a. een lange waterstroom. Hierin is het met warm weer prettig pootje baden en kinderen kunnen er leuk spelen. 

Verder kan er minigolf worden gespeeld en ligt er ook een fijne Biergarten in het park.

Speeltuin in het Stadtpark

Stadtwald

Aan de rand van Fürth, dichtbij het Playmobilpark, ligt het stadsbos. Wij belandden hier – onderweg naar het centrum van Fürth – op onze zoektocht naar een picknickplek. 

Daarvoor kozen we uiteindelijk een plekje aan de zogenaamde Schweinegehege; een verblijf voor wilde zwijnen. Behalve zwijntjes kijken maakten we ook een wandeling rond het verblijf, waarbij we op enkele leuke (natuur)speelplekken stuiten. Wie hier meer wil wandelen, kan ook (in ca. vijftien minuten) doorsteken naar het Waldlehrpfad; een 2,2 km. lange themawandeling voor kinderen.

Speelplek in het Stadtwald

Metro naar Neurenberg

Fürth ligt tegen Neurenberg aan en de afstand tussen beide stadscentra is nog geen tien kilometer. Metrolijn U1 verbindt beide steden met elkaar. Tussen de ene Altstadt en de andere liggen tien haltes. Een verblijf in Fürth combineer je dan ook niet alleen makkelijk met een bezoek aan Playmobilpark, maar ook met het dichtbij gelegen Neurenberg. 

Playmobilpark

De grootste attractie voor kinderen rond Fürth is het Playmobilpark, dat dichtbij, op ca. 15 minuten van Fürth ligt. Het Playmobilpark bestaat uit een flink aantal speeltuinen, elk in een ander Playmobil-thema. Zo kun je o.a. vlotvaren in een piratenwereld, skelteren in politiethema en schatzoeken in een westernstadje. Verder zijn er tal van glijbanen, klimtoestellen, balanceerparcours, springkussens, trampolines, waterspeeltuinen en meer… 

Ook is er een binnenspeeltuin, met o.a. een groot gedeelte waar met allerhande Playmobil kan worden gespeeld. Eten en drinken kan bij diverse kiosken en restaurants. Onze kinderen hadden er een toptijd! Zij pasten qua leeftijd dan ook prima in de doelgroep van het park, dat vooral gericht is op kinderen van ca. drie jaar tot een jaar of twaalf.

TIP: ticketverkoop is enkel online. Koop je tickets tijdig, zeker in het hoogseizoen! Wij wilden de avond van tevoren tickets kopen en toen bleek alles uitverkocht. Gelukkig konden we via een derde partij (Getyourguide) nog wel tickets kopen…

Paddle boats in het park
Uitzicht op de piratenwereld

Kindvriendelijk hotel dichtbij Playmobilpark

Bezoek je het Playmobilpark op doorreis, dan is – zoals gezegd – Fürth een goede plek voor een overnachting. Met een groter hotelaanbod is het naastgelegen Neurenberg ook een prima optie. Het dichtste bij Playmobilpark overnachten doe je overigens in het Playmobil-hotel, direct naast het park. Verdere suggesties voor kindvriendelijke hotels, dichtbij Playmobilpark:

  • Hotel Bomonti Nürnberg West: hotel heel dichtbij Playmobilpark (vier minuten rijden). Ze hebben er familiekamers en diverse kleine extra’s voor kinderen (o.a. Playmobilfiguren).
  • Hotel Forsthaus Nürnberg Fürth: hotel met familiekamers, aan de rand van het Stadtwald in Fürth (zie bovenstaand). Qua faciliteiten zijn er o.a. een biergarten, zwembad en wellness.
  • Novotel Nürnberg Centre Ville: centraal gelegen hotel met familiekamers en met o.a. een binnenzwembad en een speelkamer voor kinderen.

Deze webpagina bevat affiliate links. Meer over affiliate links lees je in onze disclaimer.

DEEL DIT ARTIKEL MET ANDEREN

REAGEER OP DIT ARTIKEL

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *