Friesland – 7 x kindvriendelijke glamping met safaritent

Inhoud van dit artikel

Bij Friesland zal menigeen denken aan water, paarden en koeien, aan platteland en aan rust en onthaasten. Niet verwonderlijk lopen deze dingen ook als een rood lint (van pompeblêden) door dit blog met tips voor kindvriendelijke glamping in Friesland… 

Op de kaart: kindvriendelijke glamping in Friesland

Het Zwerversnest

Glamping op een kindvriendelijke minicamping in het uiterste zuiden van Friesland

Het Zwerversnest is een minicamping in Bantega, in Zuid-Friesland. Op het campingterrein zijn 15 vrije kampeerplakken en er worden twee blokhutten en twee safaritenten (excl. privé-sanitair) te huur aangeboden.

Kinderen kunnen bij het Zwerversnest o.a. spelen in een originele speeltuin. Deze bestaat uit een zandbak, diverse speeltoestellen, een trampoline en de nodige trapauto’s en skelters. Ook is er een recreatieruimte met spellen, speelgoed, boeken, poolbiljart en tafelvoetbal.

Tot de overige faciliteiten behoren baby-sanitair, ijs- en drankverkoop, sloepverhuur en een kampvuurplaats.

Farmcamps De Geele Bosch

Glamping op een Friese melkveeboerderij met veel speelplekken en activiteiten

De Geele Bosch is een kleinschalige boerderijcamping in het landelijke Oldeholtwolde. Er zijn twee kampeervelden: een voor vrije plekken en een met vooral Farmcamps-safaritenten (vier- en zespersoons, met toilet en stromend water).

Op beide kampeervelden staat een speeltuin. Verder beschikt de camping over een (speel)boomhut, avonturenbos, springkussen, speelschuur, tafeltennis en volleybal. Ook is er veel speelgoed beschikbaar en kunnen kinderen zich uitleven met een groot aantal skelters en loopauto’s.

De Geele Bosch heeft een winkeltje en een café met terras, waar ook eigengemaakt ijs wordt verkocht. Naast het terras is een dierenweide met o.a. ezels en geiten. Verder biedt de Geele Bosch (bak)fiets- en kanoverhuur en worden er diverse activiteiten georganiseerd: van meehelpen op de boerderij tot een huifkartocht en boerengolf.

Camping Eefting

Slapen in een safaritent op een camping met paardenboerderij

Camping Eefting ligt in het zuiden van Friesland, heel dichtbij het Tjeukemeer. De kleinschalige camping maakt onderdeel uit van een paardenboerderij. Naast vrije kampeerplekken worden er ook vier safaritenten verhuurd (zonder privé-sanitair en stromend water).

Bij camping Eefting kunnen gasten paardrijden; zowel les volgen als zelfstandig (buiten)ritten maken. Verder kunnen kinderen spelen op o.a. een trampoline en diverse speeltoestellen. De camping biedt een broodjesservice. Op 500 meter van camping Eefting ligt het Tjeukemeer, met o.a. een recreatiestrand, bootverhuur en een strandpaviljoen.

RCN de Potten

Glamping op een vakantiepark met directe toegang tot het Sneekermeer

RCN vakantiepark de Potten ligt in het gelijknamige recreatiegebied en biedt haar gasten directe toegang tot het Sneekermeer. Het park is qua ligging en faciliteiten ideaal voor watersport.

Het middelgrote vakantiepark bestaat uit een mix van camping en diverse soorten huuraccommodatie. Daartoe behoren o.a. villa’s, bungalows, chalets, tentvilla’s en safaritenten. Van de safaritenten is de ligging – ingebouwd op een groot kampeerveld – overigens niet erg fraai. En dat terwijl het park juist heel mooi gelegen is aan het water. De meeste huuraccommodaties (o.a. de tentvilla’s) hebben dan ook wel een prachtige ligging, sommige met een eigen aanlegsteiger.

RCN de Potten heeft een groter speelgedeelte (met o.a. een airtrampoline en springkussen). Ook staan er nog de nodige speeltoestellen verspreid over het terrein. Het park telt verder diverse sportvelden (tafeltennis, voetbal, volleybal, tennis) en seizoensgebonden is er animatie. Bij het vakantiepark is een jachthaven en een recreatiestrand en er worden SUPs, kano’s en bootjes verhuurd. Verdere faciliteiten zijn een brasserie en snackbar, fiets- en skelterverhuur en een winkel.

Boerenbed Hoeve Waterschap

Kindvriendelijke boeren-glamping bij het grootste meer van Friesland

Hoeve Waterschap is een biologische boerderij + camping, op twee km. van het Tjeukemeer (met recreatiestranden en watersport). Gasten kunnen er verblijven in een van de tien zespersoons lodgetenten, met optioneel privé-sanitair in of bij de tent.

In de boerderij-omgeving kunnen kinderen een kijkje nemen bij de verschillende dieren (koeien, paarden, pony’s, geiten). Kinderen kunnen zich verder uitleven in een natuurspeeltuin, tussen de strobalen en op diverse speeltoestellen en skelters.

De camping beschikt over een winkeltje (met broodjes-service) en verhuurt kano’s en sloepjes. Ook is er een hot tub te huur en worden er pizza-avonden georganiseerd. 

Kampari

Onthaasten op een kleinschalige kindvriendelijke glamping met hottub

Kampari is landelijk gelegen in het Friese Delfstrahuizen, op een km. van het Tjeukemeer. Het is een kleinschalige camping met tien verhuur-accommodaties, waaronder vijf luxe safaritenten (met sanitair, kachel en een eigen bbq). De tenten zijn sfeervol ingericht, elk volgens een eigen thema, bijv. Oosters of Jungle.

Op de camping is een groot speelveld en een kleine speeltuin. Op aanvraag kunnen kinderen een kijkje nemen bij een naastgelegen boerderij. Ook is bij Kampari een hout gestookte hottub te huur. Daarnaast bieden ze een broodjesservice en kun je vooraf boodschappen bestellen zodat die bij aankomst op de camping voor je klaarstaan.

Waterherberg it Beaken

Kindvriendelijke glamping met directe toegang tot watersport op de meren van Friesland

Waterherberg It Beaken ligt in het Friese Heeg. Met directe toegang tot het Sneekermeer en met watersportfaciliteiten ‘voor de deur’ is de accommodatie uitermate geschikt voor watersportliefhebbers.

It Beaken verhuurt twee groepsaccommodaties en elf (vier- en zespersoons) glampingtenten, sommige met privé-sanitair. Ook kunnen gasten in de waterherberg overnachten, in basic kamers.

Waterherberg it Beaken beschikt over een (water)speeltuin en een kleine zwemvijver. De accommodatie biedt verhuur van SUPs en fietsen en organiseert ook watersportactiviteiten, waaronder zeiltochten.

Deze adresjes met kindvriendelijke glamping liggen allemaal op het vasteland in Friesland. Voor een van de Friese Waddeneilanden, namelijk Ameland, hebben we ook leuke (accommodatie)tips: 

Deze webpagina bevat affiliate links. Meer over affiliate links lees je in onze disclaimer.

DEEL DIT ARTIKEL MET ANDEREN

REAGEER OP DIT ARTIKEL

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *