Veluwe: 8 x kindvriendelijke glamping in safaritent

Inhoud van dit artikel

De Veluwe is een van de toeristische hotspots van Nederland. Het aanbod aan kindvriendelijke glamping op de Veluwe is dan ook groot. Maar, wat zijn nou de adresjes die erbovenuit steken? Wij zetten acht suggesties op een rij. Op één na bieden al deze tips o.a. verblijf in een safaritent cq. tentlodge. Ook hebben ze allen een leuk aanbod aan kindervermaak en hebben ze stuk voor stuk een hoge reviewscore. Waar op de Veluwe deze kindvriendelijke glamping precies gelegen zijn, kun je zien op de kaart onderaan dit blog.

Landgoed Volenbeek

Overnachten, spelen en meehelpen op de boerderij bij Landgoed Volenbeek.

Voor een kleinschalige, kindvriendelijke glamping in (het noordwesten van) de Veluwe ben je bij Langoed Volenbeek aan het juiste adres. Bij deze actieve melkveehouderij kunnen gasten verblijven in een van de tien tentlodges (zowel met als zonder privé-sanitair). De tentlodges hebben geen elektra (voor een ‘digitale detox’) en zijn o.a. voorzien van een houtkachel.

Kinderen kunnen op Landgoed Volenbeek een handje meehelpen op de boerderij, maar ook lekker spelen in het bos of op enkele speeltoestellen, skelters en een volleybalveld. Ook is er een knuffelschuur met o.a. konijnen. De accommodatie biedt verder leuke opties zoals een hottub, een alpaca-wandeling en een kampvuur. Direct naast Landgoed Volenbeek ligt recreatiepark Boerderijpret, met o.a. een grote binnen- en buitenspeeltuin.

Europarcs De Wije Werelt

Boswandelingen en speel- en waterpret op Europarcs De Wije Werelt.

De Wije Werelt: park met openluchtzwembad

Europarcs De Wije Werelt ligt in Otterlo, vlakbij Nationaal Park de Hoge Veluwe. Het middelgrote vakantiepark bestaat uit een combinatie van kampeervelden en verhuur. Tot die laatste categorie behoren safaritenten (met privésanitair). En verder een zeer uiteenlopend aanbod: van tiny house tot villa.

Europarcs de Wije Werelt heeft een buitenzwembad met apart een peuterbad met watertoestellen. Ook zijn er een indoor binnenspeeltuin, een grotere buitenspeeltuin en trampolines. Voor nog meer kindervermaak zijn er een kids club en animatie, een kleine kinderboerderij en – verspreid over het park – diverse sport- en speelmogelijkheden. 

Verdere faciliteiten omvatten ondermeer een restaurant, snackbar, fiets-, e-chopper en skelterverhuur en een winkel.

Ook leuk: op Europarcs de Wije Werelt is een kinderspeurtocht uitgezet. Vanaf het park loop je ook direct het natuurgebied ‘Mosselse Zand’ in. Door dit bosgebied met zandverstuivingen is o.a. een Oerrr kinderwandeling uitgestippeld.

Safaritent aan de rand van het bos
Speeltuin op het vakantiepark

Recreatie- & Hertenboerderij De Weerd

Glamping tussen de dieren op Recreatie- & Hertenboerderij de Weerd.

Recreatie- & Hertenboerderij de Weerd biedt kleinschalige camping en glamping, vlakbij de westelijke Veluwe en bij de stad Deventer. De camping bestaat uit vier velden, elk met een trampoline, een speeltoestel en een zandbak. Op de velden is plek voor vrij kamperen, maar er worden ook vier gezins-safaritenten (met toilet) verhuurd.

Als actief boerenbedrijf biedt deze camping vooral veel vermaak in dat thema. Zo kunnen kinderen een boerendiploma halen, o.a. door mee te helpen met het voeren en verzorgen van de dieren (ze houden er o.a. alpaca’s, ezels, herten, paarden, kippen, konijnen en een pauw). Ook kunnen er ritjes op een pony en een boerenkar worden gemaakt, net als alpaca-wandelingen.

Spelen kan – behalve in de speeltuinen – in een speelhooiberg, op fietsjes en skelters en in een binnenspeelruimte met allerhande speelgoed. Ook zijn er voetbal- en volleybalveldjes. Daarnaast worden er diverse activiteiten georganiseerd, zoals een speurtocht, bingo en een vuurkorfavond.  

Ardoer de Haeghehorst

In de bossen genieten van de vele faciliteiten bij Ardoer de Haeghehorst.

Ardoer de Haeghehorst ligt aan de rand van de Veluwe, dichtbij Harderwijk. Het middelgrote vakantiepark ligt in bosrijke omgeving en heeft zowel kampeerplekken als huuraccommodatie. Zo verhuren ze er naast safaritenten (met privésanitair) o.a. (kinder)chalets en (wellness)bungalows.

De Haeghehorst heeft zowel een binnen- als een buitenzwembad, beide met een of meerdere glijbanen en een peuterbad. Het vakantiepark telt ruim vijftien speeltuinen, waaronder ook twee waterspeeltuinen. Tevens is er een waterspraypark, een trampoline en zijn er diverse sportvelden (o.a. padel, tafeltennis, poolbiljart en jeu de boules).  Seizoensgebonden is er een animatieprogramma. 

Verdere faciliteiten op de Haeghehorst zijn o.a. speciaal kindersanitair, een eetcafé en snackbar, (kinder)fiets- en skelterverhuur, wellness en een winkel.

Tip: bij Ardoer de Haeghehorst kun je direct via de plattegrond een accommodatie selecteren en boeken. De safaritenten Woods 1 /tm 4 zijn mooi richting bos (en speeltoestellen) gelegen aan de rand van de camping.

Zicht op een deel van de faciliteiten
Safaritenten langs de bosrand

Recreatiepark De Boshoek

Glamping met een groot aanbod aan faciliteiten op recreatiepark De Boshoek.

Doorkijkje richting het speelplein

De Boshoek is een grootschalige camping en vakantiepark in Voorthuizen. Veel van de bekendere plekken op de Veluwe liggen dichtbij de Boshoek, waaronder – op slechts twee km. afstand – recreatiegebied Zeumeren.

Recreatiepark De Boshoek bestaat als het ware uit twee delen, gescheiden van elkaar door een (rustige) doorgaande weg. Het grootste gedeelte van het park bestaat uit voornamelijk chalets en huisjes. 

Op dit gedeelte ligt ook het gros van de faciliteiten, zoals het binnen- en buitenzwembad (met peuterbad), restaurant, snackbar en winkel. Ook is er een groot speelplein met allerlei originele sportveldjes, speeltoestellen en activiteiten als bowling, minigolf, escape room en een race lounge. 

Het andere gedeelte van het park is gereserveerd voor camping en glamping. Dat laatste kan in een van de bijna 20 safaritenten (met privésanitair), die zijn opgesteld rond een groot veld met speeltoestellen. Op dit deel van het park liggen (behalve veel kleine speeltuinen) een airtrampoline, een grote speeltuin en een peuterbad. Ook is op dit gedeelte van de Boshoek de kids club (met animatie) gevestigd en liggen er meerdere sportvelden.

Safaritenten op recreatiepark de Boshoek
Speeltuin op het campinggedeelte van het park

Natuurcamping de Haverkamp

Back to basic op natuurcamping De Haverkamp.

Camping De Haverkamp ligt op tien minuten rijden van zowel de Veluwe als van Hanzestad Zutphen. De natuurcamping is met ca. 50 kampeerplekken en vijf verhuuraccommodaties (o.a. een ingerichte huurtent, zonder privé sanitair) vrij kleinschalig.

De Haverkamp is een natuurkampeerterrein en profileert zich als ‘back to basic’. Dit doet gelukkig niet af aan het aanbod aan kindervermaak. Zo zijn er o.a. een speeltuintje, speelbos, een kikkerpoel, tafeltennis, tafelvoetbal en volleybal. Verder beschikt de Haverkamp over een klein winkeltje, een kampvuurplaats en een familiedouche met babybadje. Ook verhuren ze er een pizza-oven, houtkachels, hangmatten en (bak)fietsen.

RCN de Jagerstee

Glamping met een openluchtzwembad op vakantiepark RCN de Jagerstee.

Voor wie zoekt naar kindvriendelijke glamping in het noorden van de Veluwe is RCN de Jagerstee een interessante optie. Gasten kunnen er in bosrijke omgeving verblijven in allerhande accommodatie: van bungalow tot safaritent (excl. privésanitair) en van chalet tot vrij kamperen.

Op het vakantiepark kunnen kinderen zich uitleven in een openluchtzwembad (met peuterbad), op een skelterbaan en in allerhande (grote en kleine) speeltuinen, waaronder een indoor speelbos. Ook zijn er een kinderspeurtocht, een kids club met animatie, sportfaciliteiten, minigolf en een dierenweide. Tot de overige faciliteiten behoren o.a. een brasserie, snackbar, winkel en fietsenverhuur.

Camping De Wildhoeve

Vakantie vieren met veel faciliteiten op camping de Wildhoeve.

De Wildhoeve is een kindvriendelijke camping, gelegen in een bosrijke omgeving in Emst, in het noordelijke deel van de Veluwe. De (autoluwe) vijfsterren-camping heeft ca. 400 kampeerplekken en een beperkt, maar divers aanbod aan huuraccommodatie. Tot de laatste categorie behoren o.a. safaritenten (met sanitair) en een bijzonder Artcamp met ‘zwevende tenten’.

De camping heeft zowel een binnen- als een buitenzwembad, beide met een lange glijbaan en een peuterbad. Verspreid over het campingterrein staan veel speeltoestellen en er zijn enkele grotere speeltuinen, waaronder een waterspeeltuin. Ook zijn er een fietscrossbaan en een tennisbaan en is er (seizoensgebonden) een animatieprogramma. Verder beschikt de Wildhoeve o.a. over speciaal kindersanitair, een brasserie, snackbar, (kinder)fietsverhuur en een winkel.

Op de kaart: kindvriendelijke glamping op de Veluwe

Waar bovenstaande kindvriendelijke vakantieparken en campings gelegen zijn op de Veluwe, zie je op onderstaande kaart. 

Deze webpagina bevat affiliate links. Meer over affiliate links lees je in onze disclaimer.

DEEL DIT ARTIKEL MET ANDEREN

REAGEER OP DIT ARTIKEL

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *