Kleinschalig + kindvriendelijk: 7 mini-campings met glamping in Nederland

Inhoud van dit artikel

Mini-campings en -glampings zijn ware paradijsjes voor kleine kinderen. Slapen in een tent, lekker veel buiten spelen en snel nieuwe vriendjes/vriendinnetjes maken… Bijkomend voordeel van zo een hele kleinschalige camping is dat je er makkelijker overzicht houdt en er vaak net iets meer sociale cohesie en sfeer is. Vanuit die gedachte kwamen we tot onderstaand lijstje van kleinschalige, kindvriendelijke campings en glamping in Nederland. Het lijken ons stuk-voor-stuk hele fijne adresjes en we houden dit lijstje in het achterhoofd voor toekomstige weekendjes of weekjes weg. Twee campings van dit lijstje hebben we al uitgeprobeerd: Kampari in Friesland en BoedaBoe in Limburg.

Landrijk De Reesprong in Overijssel

Landrijk De Reesprong in het Twentse Haaksbergen laat je het boerenleven ervaren met verblijf in een lodge of een van de safaritenten. 

Kinderen kunnen meehelpen op de boerderij, meerijden op de tractor, hutten bouwen of anders zich wel vermaken in de speelschuur, op de trampolines of skelters. Ook kun je er Boerenmaaltijdpakketten bestellen en koken boven vuur.

Kampari in Friesland

Kampari is landelijk gelegen in het Friese Delfstrahuizen en verhuurt zeven accommodaties, waaronder vijf luxe safaritenten. De safaritenten (5-persoons) hebben elk een thema (die van ons bijv. had een Oosters thema), wat je terug ziet in de sfeervolle inrichting. In de tenten ontbreekt het aan vrijwel niets; de keuken is zeer compleet, er zijn goede bedden, de douche is prima, er is een gaskachel en een groot vlonderterras met bbq. 

Op het terrein is een groot speelveld en een kleine speeltuin. Op aanvraag kunnen kinderen een kijkje nemen bij een naastgelegen boerderij. Ook is bij Kampari een hout gestookte hottub te huur. Daarnaast bieden ze een broodjesservice en kun je vooraf boodschappen bestellen zodat die bij aankomst op de camping voor je klaarstaan.

Zeeuws Genieten in Zeeland

Mini-camping Zeeuws Genieten in Waarde verhuurt acht vrije plekken, twee ingerichte safaritenten en een 6-persoons Pipowagen. Er is een restaurant waar ook ‘Table d’ hôtes‘ worden georganiseerd. Verder is er een speeltuin, lopen er diertjes rond op het terrein en kunnen (kleine) gasten meekijken in de groente- en kruidentuin of helpen eieren te rapen of fruit te plukken. Ook organiseren ze er rondritten met paard en wagen.

Op den Boender in Limburg

Mini-camping Op den Boender in Castenray (Noord-Limburg) heeft 25 plekken, waaronder 2 ingerichte safaritenten en diverse hippe huurcaravans. 

De camping biedt kinderen volop speelplezier met o.a. glijbanen, trampolines, skelters en een zandbak. Ook met warm weer beloven de campingeigenaren voor verkoeling te zorgen middels privé-zwembadjes en sproeiers. Verder zijn er diertjes, een vuurstookplaats en een terras met kleine kaart.

Farmcamps Boedaboe in Limburg

Farmcamps Boedaboe ligt in Beringe in Noord-Limburg. De acht safaritenten hebben elk privé-sanitair. Kinderen kunnen meehelpen op het boerenbedrijf (vooral melkveehouderij), pony rijden en mee met de huifkar. De ruime speeltuin bestaat uit trampolines, schommels, klimtoestellen, een glijbaan en meerdere waterspeeltoestellen. Ook kunnen kinderen skelteren in de verkeerstuin incl. stoplichten en verkeersborden. Qua faciliteiten en diensten zijn er verder o.a. een bar en winkeltje, babypakket, bbq-avond en ontbijtservice.  

Glamping De Bosweide in Noord-Brabant

Bij Glamping de Bosweide in Alphen (Noord-Brabant) kun je ‘glamperen’ in een van de luxe safari- of lodgetenten. Van die laatste komen sommige zelfs met een glijbaan in de tent! Kinderen kunnen er zich vermaken in de waterspeeltuin, speelschuur en met speeltoestellen. Op het terrein bevinden zich ook diertjes, waaronder ezels waarmee je ook een wandeling kunt boeken. Op de camping bakken ze de broodjes en leggen ze de eitjes vers voor het ontbijt en worden wekelijks pizza-avonden georganiseerd.

Hoeve Heikant in Noord-Brabant

Bij mini-Camping Hoeve Heikant slaap je in een ingerichte safaritent (zonder sanitair), blokhut, appartement of in je eigen onderkomen op een van de ca. twintig staplaatsen. In het laatste geval sta je op de ‘kindercamping’; een groot veld met in het midden van alles om mee te spelen (skelters, trampoline, speeltoestellen) en eromheen de caravans en tenten van de gasten. Verder bieden ze activiteiten zoals paarden verzorgen, pony rijden en een ritje met de huifkar. Op warme dagen wordt voor verkoeling gezorgd.

Overzicht van kindvriendelijke campings met glamping in Nederland

Ben je geïnteresseerd in meer tips voor kindvriendelijke glamping, B&B, hotels en vakantieparken in Nederland? Bekijk dan eens deze links:

Deze webpagina bevat affiliate links. Meer over affiliate links lees je in onze disclaimer.

DEEL DIT ARTIKEL MET ANDEREN

REAGEER OP DIT ARTIKEL

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *